SaHaBaT MaYa

Tuesday, November 24, 2009

2nd WeEk At CiBEC...FuH!!!

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 11:42 PM 0 comments
assalamualaiikum...kpd sumer yg rajin baca blog aku ni...tenkiu so much!!! i've just finished my poetry recital and can't believe it that my grup won 3rd place out of 18...not bad huh?? hehe...ops...terbawak2 plak speaking english...he...

tadi aku baru jek biz 1 beban..baca poem...huhu...ktorg wat tajuk.."How to catch a man.."...memang gempak la...aku siap belasah perompak tu lg..hihi!!!

ni dah minggu kedua Cibec...tak menyempat langsung aku nak update blog ni...ni pun kebetulan sbb aku ni under biro IT dlm cibec ni..so, dapat laa kemudahan internet...tp byk gak laa yg access denied!!! huhu...

program ni kira ok gak la...but the wheather is so gloomy...asyik ujang sokmo...hujan+ribut...kengkadang jek yg cerah...tu pun jap jek...huhu...

hmm..apa lg nak citer erk?? esok stat cuti raya aji...yea!!! tapi aku jek raya teganu...mama, abah, sumer raya penang...zu jek ikut aku balik umah tokwan sok petang...after raya nak kena prepare for public speaking..pastu drama...pastu mock interview...pastu post-test...giles tu...hah...harap2 diorg tak luper laa nak bawak kitorang sumer pi tgk monsun cup!!! I can't wait!!!

k laa...aku rasa mcm merapu jek posting kali ni...i'll write again next time...maybe after this I'm only use English in my blog..hehe...dunno yet!!!

wassalam...

Thursday, November 12, 2009

So ExCiTeD BuT YeT A BiT WoRrIeD...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 12:31 PM 0 comments
erm...tak sabar nak pi tganu esok...dah lama tak nek bas..hehe...hrp2 bnjir & reda...moga2 selamat tiba di terengganu lusa...smpai sana nnti mungkin dlm pkul 6..nnti kak koja mai amik...so tido umah tokwan 1 ari..pastu sbtu pagi hari pendaftaran kursus tu...xtau lg nak pi dgn apa..mgkin teksi kot...

aku ni excited giler nk pi kursus tu...(ceh!! barang2 pun xkemas lg..) hehe...excited tu excited laa...but at the same time...worried laa jugak...ye laa...1 bln tu...apa laa yg kena wat kat sana tu erk?? dah ala2 PLKN laa plak...(aku xkena pun PLKN..) erm...tmbah2 plak bila mak ngah citer sumthin'2 ttg tmpat tu...ooo...a bit creepy...

mak ngah cakap kat tmpat tu ada kisahnyer..mak ngah penah pi kursus kat tmpat tu gak...dia cakap...'benda' tu suka ubah tmpat org...huish!! ni yg seram meram ni...aku ni dah laa penakut..kalau pi toilet aku mesti nak kena ada org teman...harap2 dapat rummate yg tak kisah klu aku kejut ajak teman pi toilet..hehe...kalau laa emy ader, kan best..tapi nk wat mcmana...bos dia sayangkan dia..bos dia tak bagi amik cuti 1 bln even tanpa gaji...huhu...

so...suasana kat sana xtau laa lagi mcmana...ntah2 1 bln aku tak jumpa internet...huhu...mati laa aku tanpa internet...abis laa cafe world aku dgn restaurant city...farmville xpe..aku jarang tnam pokok..hehe...k laa...mintak diri...soakan yg terbaik utk aku...

wassalam...

Friday, November 6, 2009

LaSt DaY...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 10:42 PM 1 comments
Semlm last day aku kat Islah...sedeynyer...huhu...bebudak banat 1 redha jamu aku kek moist coklat...tak sangka betul...ptg tu aku ader kelas tmbhan dgn 2 ikhlas...tp aku trlmbt..almaklumlaa...terpaksa nak settlekan distributing kertas2 soklan exam...so terlmbat skit laa...(uik..sikit ker??) aku jnji dgn diorg 3.30...tp aku smpai dkt2 pkul 4 dah..huhu...sowi dear...

smpai dpn kelas tu, bukan main rapat tutup pintu...macam xder org laa plak...aku ingt ker diorg sumer dah blah sbb tggu aku lmbt sgt..huhu...bukak jek pintu.."SUPRISE!!!" diorg wat suprise party utk aku...huhu..terharunyer...siap beli kek dgn RFC lg...xsngka sungguh aku...aku ajar diorg 2 bln jek...tp diorg wat aku mcm aku ni dah ajar lama jek...ni yg tmbah2 SAYANG kat diorg...

khairi laa rancang sumer party tu..tak sangka...keras2 hati dia pun...tp sentitif gak bab2 mcm ni...tp smlm pas mkn dia trus jek balik..tak jumpa pun aku dulu..kot2 laa nak bergmbr dulu ker...huhu...majuk dgn aku kot...naper laa khairi tu...

k laa...nak tido dah...ingt nak tgk histeria yg aku copy dr aiman aritu...tp takut laa plak...huhu...

wassalam...

p/s:- nanti aku masukkan gmbr2 yg aku tngkap...hah...nanti aku citer ttg pertandingan memasak aritu...k laa...oyasumi nasai...

wassalam...

Wednesday, November 4, 2009

EsOk DaH LaSt DaY...HuHu...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 11:13 PM 0 comments
huhu...macam tak caya...esok dah last day aku ngajar bebudak tu...mcm tk caya sesangt...pejam celik..pejam celik...dah 2 bln...mcm jap jek...bebudak banin td dok pujuk aku suh stay...jgn pindah...mslhnyer skrg...bukn aku xnak stay...aku kan kena pi kursus yg TM tu 1 bln...so by that time, diorg pun dah cuti sekolah...diorg pujuk gak suh aku ngajar diorg utk pmr thn dpn...mana laa boleh...bistu cikgu2 len kat islah tu nak letak mana??? tgk laa...klu ader byk permintaan, maybe aku nak wat tusyen PMR utk diorg thn depan...so, smggu 1...3 jam..caj sorg RM10...xder laamahal sgt..kan?? eksklusif cikgu dtg ke sekolah tu...hehe...

beratnyer ati aku nak tinggalkan diorg...walaupun baru hanya 2 bln..rasa mcm dah kamcing giler jek dgn diorg tu..terutama skali ting 2 laa...almaklumlaa...diorg kan lebih masa mengadap aku...siap ader kelas tmbahan lg almost stp mggu..hehe...sowi....

aku nak citer byk lg ni...ingt nak citer ttg pengalaman aku pi Langkawi minggu lepas...best sgt...tp mata ni dah tak larat nak bukak...hoho....nanti2 laa aku citer...

i'm gonna miss u guys so MUCH!!!!!!!!!!!!!

jgn lupakan saya erk sumer...!!

wassalam...

Tuesday, October 27, 2009

Alhamdulillah...BuaNg YaNg KeRuH..AmiK Yg JeRNiH...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 5:36 PM 0 comments
\(^_^)/

tersenyum aku skrg ni....td diorg antor wakil mintak maaf kat aku...aku tak marah pun diorg sebenarnya...cuma kecik ati skit je dgn perangai diorg tu...yg dtg td anas, syamir, azri...(sape ntah sorg lg)...syafiq dtg gak...sbg backup singer jer dia tu...kendian wan pun dtg gak...nak tergelak aku dgn diorg ni dgn cara diorg mintak maaf...aku xmrh diorg pun...syg kat diorg lg...diorg laa my 1st student...aku kan xpenah ngajor b4 ni...fresh graduate lg...aku sdr, aku sendiri terlalu byk sgt kekurangan....

Monday, October 26, 2009

SeDiHnYeR 2 IkHLaS...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 9:44 PM 0 comments
arini aku rase sedih sgt dgn bebudak 2 ikhlas...klu pun diorg xsuka kat aku...sabar laa...lg 8 ari jek aku kat sini...lgpun bukan kena ngadap muka aku ari2...xtau laa kelas setrusnyer mcmana aku nak tempuh...xper la...mgkin lbih baik aku suh diorg wat keje sendiri jek time aku...lgpun silibus dah abis...utk 1 hal tu (silibus) aku lega laa dah settle...soklan exam pun dah settle...alhamdulillah...aku doakan sumer budak 2 ikhlas & 2 ehsan leh jawab yg terbaik...harap sgt klu sumer dapat A...insyaallah...

wassalam...

Sunday, October 25, 2009

BeSt GiLeR!!!!!!!!!!!

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 8:14 PM 0 comments
well...well..well....gud news!!! aku best giler ni...td pi bilik mama...mama ckap "kaklong..ni ader barang sampai..br smpai td.." bila aku tgk jer barang tu!!! YEA!!! buku conan dah sampai...apa lg..trus aku bukak...yea! yea! volume 65 smpai jugak kat tgn aku akhirnyer setelah penantian hmpir 4 bln...(penantian itu satu penyeksaan..hihi...) lama giler nak tggu volume 65 kuar..4 bln beb...huhu..nmpak gaya..mlm ni xjd laa nak study math...aku kena study detective conan volume 65 dulu..hehe...

CONAN!!! Miss u!!!

p/s:- lama xdgr citer ttg bf sonoko yg hensem tu..apa erk nama dia?? haa...makoto kyogoku...harapnyer ader laa watak dia dlm volume kali ni..hehe...

ok..mintak diri dulu..pas solat isyak leh laa aku stat mentelaah conan!! hehe..

wassalam... \(^_^)/

9 DaYs MoRe To gO....!!! ChAiyOk²!!!

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 6:16 PM 1 comments
ALAMAK!!! dok ghalit (leka) dgn bebudak banin ajor math smpai aku terlupa aku ader usrah arini...alaa....mcmana ni?? ustazah...sowi..nawal terlupa...huhu...tak ingt lgsung...dah pkul 6.30 baru teringt...patut laaaa dok rase sumtin'2 jek..huhu...sayangnyer...

pejam celik..pejam celik...less than 9 days jek aku kat islah ni...dah bis kontrak...mesti bebudak tu sumer seronok..kan?? ntah laa...kadang2 aku rasa diorg sumer tu tak suka pun aku ngajor diorg...klu suka, naper laa tak pay attention masa aku ngajar..kan?? hmm...diorg tak suka aku..xper laa...pas 9 ari ni, mualimah yg ajar diorg akan masuk balik...mesti diorg lebih hepi...

sabar laa nawal...lg 9 ari jek...diorg pun nak kena ngadap aku lg 9 ari jek...sabar yek student² ku...1 redha, 1 taqwa, 2 ikhlas & 2 ehsan...

hmm...insyaallah 15 nov aku lapor diri utk kursus selama sebulan kat rusila, tganu...dkt2 dgn marang..leh laa jumper rummate kesygn aku tu...insyaallah laa klu ader rezeki & kesempatan...windu giler kat dia..dah laa konvo aritu tak smpat nak jumper...(sesungguhnya Allah tlh mengaturkan segala²nya utk kita...)

kursus tu Business English Communication Skills...selama 1 bln..sumer ditanggung oleh TM..tu yg tak sabar giler nak pi...shud pun mgkin pi jgk..ingt nak suh emy amik cuti tanpa gaji slama sebln..tp xtau laa dia nak or x...ye laa..peluang keemasan ni bukan slalunyer dapat..ingt senang2 ker nak pi attend kursus english mcmani?? aku dah laa suka english...rindunya nak speaking2...teringt lg masa aku nak kena speak fully english mase nak ajar TITAS kat student from china..huhu...seb bek laa ader yg paham...yg xphm tu rupanya diorg xtau english..ceh!!! jenuh jer aku speaking london..diorg ternganga jek..nasih baik ader kevin, michelle dgn brian...diorg still kat uum or dah balik china erk?? huhu...

k laa...nak masuk magrib dah ni..nanti² aku smbg lg...

wassalam...

Friday, October 23, 2009

Lagu Sekolah A-Islah

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 6:58 PM 0 comments
Kamilah barisan mujahid
Barisannya muda perkasa
Berjuang untuk menjadi syahid
Iman dan taqwa pengisi jiwa

Allah Matlamat kami
Al-quran dustur kami
Rasulullah pemimpin kami

Al-islam anutan kami
Al-Jihad jalan kami
Gugur syahid idaman kami

Kami cinta Allah yang Esa
Kami kasih ibu dan bapa
Kami sanjung Rasul mulia

Kami amal ilmu di dada
Kami sayang guru semua
Kami hormat sahabat setia

Al-Islah nama sekolah
Al-Islah harapan ummah
Al-Islah penjalin ukhuwwah

Kem Astronomi kat Islah

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 12:56 PM 0 comments










hurm...ikut ati nak update blog mlm td...pas balik dr kem astronomi kul 1045mlm...td mata ni tak mengizinkan..ngantuk giler² beb...huhu...best gak laa event tu...yg paling best masa pelancaran roket air...hebat² belaka roket air yg student2 buat...tp yg terabur di udara pun byk gak laa..hehe...

pastu ader jual2...ramai gak laa yg meniaga...bebudak ni minat gak berniaga erk...ader talent..aku ingt nak meniaga gak..tp xder duit utk wat modal...huhu...aku beli pen pooh..unik sgt...xpenah aku jumper..nanti laa klu aku amik gmbr...aku letak dlm blog ni..
mlm tu, pas solat isyak...ader sesi teropong planet & bintang...ramai sgt budak...aku sempat tgk planet jupiter jek dgn 4 biji bulan dia...mmg best gak laa...tp nampak juz satu titik cahaya & sebaris dgn dia ader 4 titik cahaya yg lebih kecil..tu la bulan kpd jupiter..ok..kat sini aku letakkan gmbr jupiter yg aku amik dr internet...

p/s:- yg atas skali tu gmbr our solar system...im sure u all know...rite??
yg kedua tu laa image yg aku nmpak..xsngka plak ader dlm internet..tu laa jupiter dgn bulannya...jupiter ader 63 bln klu xsalah aku...aku check dlm wikipedia laa...

the gmbr yg last tu, gmbar jupiter gak..

enjoy urself...

wassalam...

Tuesday, October 20, 2009

SeDaPnYeR...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 7:18 PM 0 comments
hmm...arini balik ptg...dkt kul 6 br smpai umah...aku wat kelas tmbahan utk bebudak banin tgktn 2...jenuh gak laa mengajar depa ni...ader yg xbwk buku la..xbwak protektor la...tak bawak jgka lukis laa...ish..geram bebenor...dah tu plak..keje nak bising jek dlm kelas...letih diwatnyer...

arini best sgt even aku sampai lewat sket kat sekolah..hehe...kelas aku stat kul 950...kat 1 redha...so b4 tu, dok tgk mualimah mahani dok uli tepung wat doh pizza...aku pepagi lg dah letakkan bubur jagung aku tu..alhamdulillah...xder laa yg komen kata tak sedap...tp xtau laa klu ader yg ckp dlm hati tu..hehe...

aku dok tgk kak mahani punyer semngt dok uli doh...sedar² time aku masuk kelas...huhu...xdpt nk tgk dia wat pizza...abis ngajar topik arak & judi, aku balik blik guru...tu dia...dr jauh dah bau pizza tu...campur plak dgn bau nasi beriani yg mualimah nora masak pagi td tu...fuh!!! giles aaa....!!! masuk dlm dah penuh..aku apa lg, amik port penjuru dlm tu...senang sket nak makan..hehe...1 skali aku capai pizza sepotong...sedap!! pehtu mualimah nora plak dok sakan wat air jeli limau...pas siap jek, aku amik laa secawan air tu...sedap giler...1st time aku rasa air sedap camtu..dia mcm campuran jeli & cocktail & buah2 dlm tin...then perah limau kasturi...masam2 manis gitu...fuh!! aku minum bercawan2...hehe...mmg best laa...ader hikmahnyer aku stay kat islah tu...klu pas 4 ari aku dah blah..msti aku xdpt nk lalui kenangan camni...aku yakin, xbyk guru2 sekolah yg dok wat aktiviti ukhwah mcm ni..masak sama2...sorg satu bawak juadah...mmg best laa...

resipi pizza dgn nasi beriani aku xsmpat amik lg..hehe..xper2 esok lusa aku mintak kat kak nora & kak mahani...

k la..mintak diri dulu...

wassaalam...

Monday, October 19, 2009

TiME MoVe fasT...We eVen DuN ReaLiZe it...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 11:10 PM 0 comments
Assalamualaiikum...mcm biasa la...tulisan fav aku..georgia...klu pc tu xder georgia..aku choose garamond...klu xder both, bru pilih courier...supposed courier sure ader...kan??


kejap jer masa berlalu..kan?? Rasenyer postIng yg akU Tulis aritu tentang aku nak stop NgajAR kat islah...(atAs urusaN kuarga) ...last2, lg 3 Mggu jek aKu kat siNI..daH NaK aBis TEmpoh kHIdmat aku selaMa 2 bln...akU abis 5 nOV Ni...so TeRpaksa gaK lAa aku wAt final QUestion utk bebudak tu...jEnuh gaK aku mencari soklan...Huh..tak retI aku..xtau lAa diorG leh jwb or x soKlan tu....HuHu...

soK ptG aDer kelas tambahan utk bebudak banin yg ketinggalan...cian plak kat diorg...ader yg tak paham...xnak tanya dlm kelas..pehtu bila aku wat kelas tambahan, yg mai selai dua jek...huh!! terpaksa laa wat kelas utk banin jek...diorg tu klu cmpur dgn banat...susah sket...sbb banat ni boleh diharap...then, klu aku ajar cepat sket diorg tgkap berbnding banin ni...asyik dok merapu jek dlm kelas...bila suh jwb soklan...mula laa nak menganga..hehe...

ni tgh dok masak bubur jagung...tggu mendidih sket, baru nak masukkan santan...sok waktu rehat mualimah sek men wat makan2...lebih kurg jamuan raya laa....so, aku decide nak sediakan bubur jagung...yg len2 tu wat lauk pauk la...kak mahani nak wat pizza...kak syikin wat air jeli limau...sedapnyer....tak sabar plak nk tggu esok...mesti best kan...so kena kosongkan perut aku b4 pi sekolah sok..hehe...

alamak!!! dah pkul 12.07 am ni...aku br ingt nak wat soklan agama b4 tido...sempat tak erk??? huhu...xper2...satgi aku try wat sket..dah laa kena antor b4 kamis ni...insyaallah sempat...mcm time kuliah dulu laa...wat laa assignment last minute mcmana pun..insyaallah sempat siap gak...

mggu ni best sgt..akan ader 2 aktiviti...rabu ni ader hari PSP...aper ntah mksud dia...hari penutupan aktiviti sekolah..(sumtin' like that)...then ari kamis ada hari kem astronomi....insyaallah klu Allah mengizinkan...cuaca elok, leh laa cerap bintang & bulan mlm tu..kelas kamis ni stat kul 3 ptg...tp aku still kena dtg dr pagi sbb nak wat kelas tmbahan math utk ting 2...risau nyer takut tak smpat nak abiskan silibus...kamis ni jer laa yg aku leh nak wat kelas tmbahan...ari mggu2 len dah xleh dah...

ops...apa citer laa bubur aku kat atas dapur tu..jap nak pi check...

ok...bubur aku pun dah siap..harapnyer diorg suka laa dgn bubur yg tak seberapa tu...k la...nak akhiri posting kali ni...byk keje lagi nak wat b4 tido ni...insyaallah..nanti aku posting lg...

wassalam..

(p/s:- alhamdulillah...dah settle qada poser ramadhan & alhamdulillah..sempat gak wat poser syawal 6 hari tu..moga2 amalanku diterima Allah swt..amin....)

Tuesday, October 13, 2009

BiRu WaRnA...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 10:07 AM 1 comments
Kami anak alam insan tuhan
'Ngembara langit biru mencari ilmu
Berteman kebudimanan
Bina nusa, bina dunia sejahtera
UniUTAMA ibu yang tercinta
Kami doa lanjut usia bahagia
Kami janji hormati pesanmu
ILMU, BUDI dan BAKTI...

Sunday, October 4, 2009

JuZ fOr 5 SeCs???

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 10:17 PM 0 comments
Alhamdulillah....selesai jugak konvo aku arini...ni baru smpai umah jer ni..huhu...letih tu...ingt pas update blog ni..nak gogok gigi...cuci muka then trus tido jek...sok nak pi ngajar plak..waa...xstudy lg utk ngajar sok...

when i think again n again...haha...aku study selama 4 tahun juz utk senyum selama 5 saat?? huh...siap nervous sumer cukup...haha...

kejap jek masa berlalu...kan??? rasa mcm baru semalam jek aku daftar kat uum tu...tak sangka arini dah konvo...4 tahun beb..lama tu...

konvo arini xdapat apa pun...takde bunga...takde hadiah..xde teddy bear...org len aku tgk smpai 2,3 jambak...yolaa...diorg ader 'yg tersayang'...leh laa nak belikan...kan???xmcm aku ni...xder sesaper pun...aku tgk td...sumer kengkawan aku makin lawa2 n bergaya..maklumlaa...sumer dah berkerjaya...aku jek yg belum...huhu...

hmm...nak citer apa lg erk??? ngantuk dah ni...nanti2 aku update lagi...

p/s:- td pi masjid...teringat masa aku jd fasi titas...really miss that moment...ops...teringat dia sekali bila pijak masjid...huhu....bila laa aku nak dapat lupakan dia...almost 1 year... sesungguhnya Allah lebih mengetahui...

wallahuallam...

see ya....

Thursday, September 10, 2009

4 days as a mualimah...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 8:21 PM 0 comments
assalamualaiikum...xsempat nak update sokmo bulan2 poser ni..hehe...

arini sepatutnyer last ni utk aku ngajar kat sekolah men agama Al-Islah...sbg guru ganti...klu nak kira aku kena ganti 60 hari...tp sbb aku nak kena jaga kedai ketam+aquarium kuarga aku tu, so aku pun terpaksa laa berenti...so dapatlah merasa menjadi mualimah(cikgu) selama 4 hari...

tp tadi pengetua panggil aku, dia mintak aku stay sampai minggu depan sbb mualimah yg nak ganti aku tu boleh masuk pas raya jek...so...diorg sumer terpaksa mengadap aku lga...

ni aku nak citer sket pengalaman 1st time aku ngajar...aku kena ajar pendidikan islam utk ting 1, sivik ting 2, matematik ting 2....bebudak ting 1 & 2..huiyoo...nakal2 laa jugak...terutama skali banin(lelaki)...yg banat(permpuan) pun ader gak...tapi xder laa nakal...diorg suka sembang dlm kelas...jenuh gak laa aku ni...

yg paling mencabar...aku nak ajar matematik..maklum sja laa...baper lama dah aku tinggal matematik tu...terpaksa laa aku study balik...guna buku rujukan..

arini aku bgtau kat budak2 kelas ting 1 taqwa...aku bgtau yg arini last day aku...apa lg diorg tu.."mualimah..naper kejap sgt??? baru 2 kali mualimah ajar kami" huhu...cian laa plak...tapi ikhlas aku cakap...best gak ngajar diorg ni...

kat sini...aku tgk sumer pelajar dgn cikgu2 dia...kat atas meja diorg tu sure punyer ader tafsir al-quran...aku tgk cikgu2 dia...bila ader free time, mesti tadarus sesama mereka...bagus nyer...student2 pun mcm tu jugak...bila ader free time, akan mengaji...so xhairan laa klu dalam bukan ramadhan ni diorg boleh khatam dua/tiga kali...fuyyooo...aku respect giler kat diorg...

apa lg aku nak citer erk..byk sgt pengalaman yg dapat...tp 1st day aku ngajar..mmg letih giler laa...balik dr sekolah jek...aku trus tido...nasib baik dah solat kat sekolah awal2 td...letih giler2 punyer...huhu...

oklaa...takat ni dulu...nanti2 aku citer lg...we'll see for next week...see ya...

wassalam...

Monday, August 31, 2009

Rendahnyer diri ini...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 7:45 AM 2 comments
Smlm ader majlis bukak pose kat umah makteh...sumer kuarga bawak laa lauk sorg satu..or kuih muih..or apa jer laa...makteh wat mee kuah...aku ni klu dah nampak mee kuah...mmg xnampak nasi dah..hehe...fav tu...tp mcm biasa laa...bila dah majlis kuarga ni...so sumer kezen mezen pun berkumpul laa....tp ader gak laa yg tak datang...

aku rasa rendah diri sgt2 dgn sorg kezen aku ni...sama umo..sama besday...sesaper yg knal tu..diam2 jer laa...life dia tu seem so perfect...dah laa lawa...pandai plak tu...then dah tunang dgn engineer...raya kedua ni plak nak further study PHD kat australia...so...sepanjang mlm td sumer dok citer psl australia laa... rase aku ni mcm teruk sgt...dah laa degree jek...pehtu tak keje plak lagi...sedih jek rasa...maklum sjer laa...sumer mcm nak banding2 dgn aku...huhu...aku sedar laa sesangat...beza sgt dia dgn aku...dia plak yg setiap sem dok dpt anugerah dekan...waa....perfectnyer....bertambah2 laa kecik diri ini...wlpun aku ni besor...huhu...

aku sedar sumer manusia ader kelebihan& kekurangan msg2...tp aku ni...aku xnampak pun lg kelebihan diri aku ni...kekurangan tu mmg laa byk...mungkin sbb tu hanshiro haniro cari org lain kot & tinggalkan aku....sedihnyer... :-(

uik...nak lelah la plak tetiber ni...ni sure sbb smlm dok men dgn bebudak tu...ish2...nak tulis apa lg erk...nak tulis tu banyak...tp maleh nak taip laa...hehe...k laa....nanti2 aku tulis lg...

p/s:- i have a story about someone but...nanti laa aku citer...kih kih...

Wednesday, July 29, 2009

I'm sad... :-(

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 7:35 AM 1 comments
huhu...sedinya ati ni mlm td...smlm aku dah cek result aku...huhu..teruknyer...mcmana ni...

so mlm td tu aku msg laa sumer kwn²...skdr untuk meluahkan kesedihan di hati ini...sorg pun xreply...bertambah sdih laa aku jdnyer...

tp then aku sedar...sesungguhnya Allah sentiasa bersama hamba-Nya..kepada-Nya jualah tempat utk aku mengadu kesedihan ini...

Saturday, July 25, 2009

^[L].[I].[F].[E]^

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 12:11 PM 0 comments
Assalamualauiikum...dah lamer benor aku tak tulis blog ni...erm..ada ker org dok baca blog ni erk??? dah sebulan abis praktikum...tp result pun tak kuar lg..silap2 kena tunggu smpai konvo bln 10 ni..insyaallah...



kat tempat praktikum dulu tu..ader laa dia pujuk suh stay...tp bila aku pikir balik...and selepas yakin dengan solat istiqarah yang aku buat tu...aku tolak offer dia tu...lgpun, keje kat susah bab solat asar yang payah sket...



so..skrg ni aku dok umah jek...jd tukang masak...hehe...takde laa masak gempaq2 pun...asalkan tak kebulur ok ler tu...

aku laa ni dok giler dgn facebook...ari2 sure men farmtown, farmville dan barn buddy...mmg best laa..apa yg best pun aku xtau laa..hehe...

apa lg nak citer erk...bebaru ni zehan kawin...erm...bila laa agaknyer aku nak kawin erk?? tp...akan kawin ker aku ni??ader ker org yg nak kat aku ni?? hm...klu xder..aku redha je...sesungguhnya Allah maha mengetahui segala perancangan-Nya...

oklaa...nanti aku update lg...see ya...

Tuesday, March 10, 2009

Nama Dalam Korea...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 7:59 PM 1 comments
1. Surname : Korean surname is the last number in your year of birth.-
0: Park-
1: Kim-
2: Shin-
3: Choi-
4: Song-
5: Kang-
6: Han-
7: Lee-
8: Sung-
9: Jung

2. Middle name : is your month of birth.-
1: Yong-
2: Ji-
3: Je-
4: Hye-
5: Dong-
6: Sang-
7: Ha-
8: Hyo-
9: Soo-
10: Eun-
11: Hyun-
12: Rae

C. Name : is your date of birth.-
1: Hwa-
2: Woo-
3: Joon-
4: Hee-
5: Kyo-
6: Kyung-
7: Wook-
8: Jin-
9: Jae-
10: Hoon-
11: Ra-
12: Bin-
13: Sun-
14: Ri-
15: Soo-
16: Rim-
17: Ah-
18: Ae-
19: Neul-
20: Mun-
21: In-
22: Mi-
23: Ki-
24: Sang-
25: Byung-
26: Seok-
27: Gun-
28: Yoo-
29: Sup-
30: Won-
31: Sub

sumber

Saturday, March 7, 2009

KeNaPa MaNUsIa BeRuBaH???

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 8:06 PM 0 comments
Kenapa manusia berubah??? naper ek??? sumer org berubah...aku pun berubah...kengkawan pun berubah...kan?? klu berubah ke arah yg lebih baik, xper laa...klu jd makin truk??? nauzubillah...

smlm aku dpt satu citer...klu kwn aku xantar email tu, aku pun xtau ttg ni...ader aku dgr citer ttg seorg ahli Saujana ni...korg pun msti dah tau saper org nyer...kan?? sayang 1000 kali sayang...naper erk seseorg boleh berubah jd smpai mcm tu??? klu dia punyer didikan agama kurg, logik laa jugak...tp dia terkenal dgn dakwahnya melalui nasyid....Ya Allah..peliharalah aku, ibu bapaku, keluargaku, kawan2 ku, guru2ku dan semua muslimin dan muslimat di muka bumi ini...janganlah kau jauhkan kami dari rahmat-Mu Ya Allah...kuatkanlah iman kami...berilah kami semua petunjuk dan hidayah-Mu...Semoga hidup kami sentiasa mendapat keredhaan dari-Mu di dunia dan akhirat...Amin...

klu kita rasa kita dah semakin berubah ke arah yg negatif, cepatlah bertaubat sebelum terlmbat...aku menasihati diriku sendiri jugak..aku tau...aku xlayak nak bg nasihat kat org..aku pun bukannya baik sgt...kan?? sumer yg knal aku tau laa perangai aku...hehe...

apa2 pun, aku sentiasa berdoa kepada korg sumer di luar sana yg semakin berubah ke arah negatif tu, agar Allah berikan korg sumer petunjuk dah hidayah....Amin...

Sunday, March 1, 2009

DaTiNg...???

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 11:05 PM 0 comments
Aku baru jek bis tgk rancangan HALAQAH kat tv9 tu...(dekat di hati...) topik mggu menarik sgt...pasal dating...tentang mcmana kita nak jdikan dating kita tu diberkati Allah swt...bukn mcm org2 skrg berdating...dah tak ingt halal haram...tu yg salahnyer...lebih pentingkan keseronokan daripada rahmat Allah swt...

Alhamdulillah...aku bersyukur kpd Allah swt sbb Hanshiro amik keputusan supaya kami tidak berhubung lagi....itu adalah jln terbaik utk kami menjauhkan diri kami dari maksiat hati, mata dan akal..apatah lagi mulut dan telinga...Aku bnr2 berharap agar aku masih ada dlm hatinya...semoga jodoh kami bersama...Insyaallah...sesungguh-Nya Allah menyayangi org2 yg SABAR...

Monday, February 23, 2009

GENG: PeNgEmBaRaAn BeRmULa + MaKCiK MiStEri 2...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 8:37 PM 0 comments
assalamualaiikum sumer....erm..ada baca tak blog aku ni?? hehe...saja jek tulis...kot2 ader org tergerak nak baca...kan?? erm...semlm aku pi wayang tengok citer Geng....ala...citer upin ipin tu...korng dah tgk lum?? best giler laa....hensem plak si badrol tu...hehe...tp hensem lg HANSHIRO HANIRO aku...hik hik...erm...mulanya aku pi dgn mak aku ari sbtu pkul 230 ptg...tp giles aaa....seat full....!!! so, takpaksa laa balik umah dgn muka yg monyok...huhu...so, smlm pas aku abis kemas umah sumer...basuh lantai, mop umah sumer...aku pi laa sorg2 central square tu...nak tggu mak aku xleh, dia sekolah ahad....aku, ahad jek yg aku cuti...so, aku pilih seat tgh2 skrin, tak atas, tak bawah sgt...kiranya mmg dok kat tgh2 skrin laa...best btul...then beli popcorn large 1 dgn lemon tea large...kanan kiri aku xde org..hehe...mmg best laa...pg2 xramai org...byk gak budak2 kecik pi tgk...mak ayah diorg bawak....mesti diorg hepi dpt tgk upin ipin tu...

k laa....kita tinggalkan citer psl GENG tu...ingt nanti nak ajak LAA pi tgk laa...leh tgk utk kali kedua...hehe...

ni pasal makcik misteri...ingt lg x posting aku pasal makcik misteri..opps....klu xleh dlm ni, mgkin dlm blog aku kat frenster...

mcm ni citernya...td masa aku otw nak pi surau...masa nak lintas jln tu aku ternmpk laa 1 stall...ader mkcik jual2 mknan kot...sbb aku nmpak byk tuppaware kat atas tu....aku agak mungkin kuih2 xpun lauk2 utk mkn tghari...mmandangkan aku posa arini so juz terdetik dlm ati aku " uish..posa plak arini...klu x leh gak tgk2 apa yg mkcik tu jual...erm..xper laa..sok aku singgah laa..." then masa nak lintas jln tu...aku kalih laa kanan kiri nak tgk kete...bila aku pndang balik stall tu....xder org...hanya stall kosong...bekas2 makanan pun sumer xder..mmg sekelip mata jek hilang...aku trus cuak..pelik giler...mmg xphm laa...so, apa pndpt korg???

Monday, January 19, 2009

TuKaR PrAkTiKuM??? HmMm....

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 9:45 PM 0 comments
huhu...lama nyer x tulis blog...xsempat laa wei....aku laa ni baru jek tukar tmpat praktikum...kat SP jek...kat accounting firm...OTP & Co....kat situ...majority sumer cina...ader 4 org jek melayu tmasuk aku...keje dgn cina ni payah sket...diorg strict...mcm nak cari salah aku jek..

ha...!!! mesti korg nak tau naper aku tukar tmpat praktikal..kan?? kat tmpat dulu kengkawan sumer best...satu kepala...ari2 pi keje tak rasa pi keje...rasa mcm pi wat assgment..maklumlaa..ofis kat ruang tamu...telah laa rasa mcm kat umah...wat keje pun smbil berborak sakan...tu yg bila dah tkar tmpat praktikal ni...rasa semcm sket...nak bergerak lebih2 pun takut...hp absolutely kena silent laa...klu dia nampak pgg hp time ofis...mmg kena laa....aku dah terkena skali...haha....pehtu trus xder mood nak bawak hp pi ofis... sebenarnya ader lg beberapa sbb naper aku tukar tmpat praktikum tu..pnjg citernyer...klu nak tau, call laa aku, kang aku citer...kiranya sampai nak ke court case laa tau tak??? hehe....

keje tmpat baru tu dr pkul 8.30-5.30...kira ok laa berbnding tmpat dulu...stp ahad cuti...erm...leh laa antar laa balik arau..then leh laa singgah changlun jumper someone..hehe... HANSHIRO HANIRO...I MISS YOU!!! tapi nak wat mcmana...hanshiro haniro doesn't miss me at all...not even a second...haha...cian kat aku kan...dok perasan laa tak abis2...dulu si ...ops....xleh sebut nama dia...takpe laa...aku redha klu hidup sendirian pun...yg penting x kacau hidup sesaper pun...tak nyusahkan hidup sesaper pun...kan??? mungkin mmg takdir hidup aku utk hidup sendirian..kan?? Ya ALLAH...tabahkan hati ini dalam menghadapi setiap dugaan-Mu...
sesungguhnya aku hamba-Mu yg lemah...aku sudah letih mengalirkan air mata ini...

nak citer apa lg erk??? xder benda menarik pun dalam hidup aku ni...skrg ni setiap kali pi keje...just countdown time ke pkul 5.30...hehe....one more...sentiasa countdown bila laa nak ari ahad...hehe....buhsan sket laa keje kat situ...aku nak keje yg adventurous sket...tau laa aku ni mcmana...kan?? hehe...

k laa...nak pi solat isyak jap...pas baca al-Mulk...TIDO!!! esok KEJE!!! HUHU!!!

wassalam...
 

~ NuKiLaN HaTiKu ~ Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Angry Birds Merchandise