SaHaBaT MaYa

Sunday, June 18, 2017

1 Ramadhan 1438H ~ 27 Mei 2017

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 12:56 PM 0 comments


Bunda, 
Arini selesai 1st day puasa...kalau ikut plan awal, kita berbuka puasa sama2 arini sbb kaklong mmg dah apply cuti the whole week dr 22 mei sampai esok...kan kaklong patutnya teman mama buat operation fistula kat KPJ Penang 23hb lepas. 

Isnin lepas nurse KPJ tepon kaklong tanya, "Puan Jamilah jd x dtg esok utk operation ni?". Dgn berat hati kaklong bgtau..."nurse, mak saya dah takde... 😭"

Kaklong yakin dgn ketentuan Allah... Allah tahu yg terbaik... kita hanya merancang... Allah jua yg menentukannya... 

Sayang bunda... 

Allahumma firlaha warhamha waa'fiha wa'fu anha...

Thursday, May 25, 2017

Selamat Hari Guru Yang Terakhir buat Bunda

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 4:18 PM 0 comments


"Hello bunda... bunda dok watpe? "

Allahu...kaklong dah takleh ckp dah cmtu stp kali kaklong tepon mama...

16 Mei 2017 Selamat Hari Guru yang terakhir buat mama...
Setiap tahun kaklong mesti wish kat mama... mesti update status then tag mama.. tahun ni kaklong tak sempat... tapi tarikh ni takkan kaklong lupakan sampai bila2... tarikh perpisahan kita buat sementara... kita akan berjumpa lagi nanti bila kaklong pula akan menyusul ke sana...

"Allahumma firlaha warhamha waa'fiha wa'fuanha"

Semua yg ada kat dunia ni hanya pinjaman semata-mata... Allah pinjamkan mama utk kaklong... dah sampai masa utk kaklong pulangkan mama balik kepada-Nya...kaklong bersyukur sgt2 dpt mama utk seketika...

Mama seorang yg tabah... utk segala yg mama hadapi...kaklong langsung tak pernah tgk mama menangis walaupun hanya setitis... allahu... kaklong xmungkin dpt jadi setabah mama...

Alhamdulillah... kaklong dpt bersama mama utk hari2 terakhir mama... kaklong puas hati dpt buatkan mama agar2 merah walaupun mama sempat makan sikit jer... kaklong puas hati dpt jugak cari asam pedas ikan sembilang... kaklong puas hati dpt temankan mama kat hospital...

Beberapa hari lepas... sebelum balik SP terdetik di hati kaklong... "aku ni kursus pengurusan jenazah smpai 3 kali dah pi... dah belajar cara2 mandikan jenazah... agak2 klu smpai turn aku... aku mampu buat tak? " Tak sangka... lintasan2 fikiran tu Allah dah bg hint utk kaklong... Kaklong, No, Fail dgn Laa mandikan mama semlm... hanya Allah jer yg tahu perasaan kaklong masa tu... kaklong tgk adik2... kaklong tau kaklong kena kuat... sebab kaklong... anak sulung...

Al-Fatihah utk bundaku
07/02/1957-16/05/2017

Dari anakmu,

Kaklong...😘

Sayang bunda... 😍

Thursday, March 23, 2017

Carry Mark Mac 2017

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 4:17 PM 0 comments
Assalamualaiikum semua...

Sori yer carry mark lambat...sengaja..hehe...carrymark ni dah submit tau...so, xpyh la jumpa saya utk mintak tambah ke apa ke...yg penting all out utk final exam nanti...okies??

All the best utk final exam nanti...Saya doakan awk semua dapat jawab dengan tenang dan baik...istighfar dan selawat banyak...mcm yg saya penah ckp dlm kelas, kalau tiba² blank masa exam, baca surah Al-Insyirah pastu gosok² belakang tengkuk, istighfar dan selawat sekali, sbb kat tengkuk tu byk syaitan bergayut utk bg kita lupa. 

Sebelum exam dan selepas exam bykkan solat hajat. Jgn lupa mintak restu ibu dan ayah. 

carrymark tu dah byk sy topup...klu yg dpt sikit tu sbb tak buat test ler tu...takkan la saya jugak nak kena remind awk klu tak amek test kan?? sendiri² punya tanggungjawab la...

nah...sila la belek² carrymark korang...


 Salam sayang dari saya...

\(^_^)/

Sunday, October 2, 2016

Carry Mark Jun - Okt 2016

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 11:41 PM 1 comments
Assalamualaiikum semua...

Alhamdulillah, siap jugak carymark korang ni. All the best utk final yerk...saya doakan yang terbaik utk korang...


Korang klu ada nak tanya apa² or nak jumpa utk consultation wasep yer...tp start next week pkul 4 ke atas dah takde kat opis sbb sy ada training volleyball.

Ingat, carrymark ni hanya 40% jer...yg penting FINAL EXAM tu...all out utk final...jgn stay up lewat² tau..nanti kang jumpa cik han.....plak..hehe....

bykkan solat hajat, jgn lupa mintak restu & doa dr mak ayah korang...

p/s:- jgn lupa isi valuation utk pensyarah, takut nnti diorg blocked result exam sem ni.

Wassalam...

~Madam Nawal Cute~

Thursday, March 31, 2016

Carrymark Dec - Apr 2016

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 3:26 PM 0 comments
Assalamualaiikum semua...Maaf sgt2 sbb lambat update Carrymark...byk sgt mende yg berlaku diluar jangkaan saya...dengan tokwan suami sakit...lepas tu meninggal...lepas tu saya plak MC...huhu...sori sgt2...


Saya dah submit carrymark ni ke UiTM...hrp xde masalah la yer....saya dah abis topup2 carrymark korang yer...all the best utk final exam...

wassalam...

p/s: sayang korang sumer!!! \(^_^)/

Wednesday, September 23, 2015

Carrymark Sep 2015

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 3:12 PM 1 comments
Assalamualaiikum...

Mesti korang tertunggu-tunggu carrymark korang kan?? ok...ni saya bagi..tengok elok²...carrymark ni muktamad...saya abis tolong dah carrymark korang tu...terpulang kat korang sendiri la yg nak tolong diri korang sendiri utk final exam nanti...

apa²pun, saya doakan semua student saya dapat result yang cemerlang utk final exam kali ni..amin...

Ingat, final exam punya portion markah lagi besar dari carrymark...all out utk final!!!

All of you CAN DO IT!!!

Insyaallah...




Alamak...ada tertinggal 3 org:-

2012889196       6    
2012878724     20
2012292052     13
 

Monday, September 7, 2015

Addooiiiyyaiii...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 11:44 AM 0 comments

Assalamualaiikum...

Minggu lepas ada student mengadu nasib dengan aku...Student ni slalu xdtg kelas aku...Dia ckp dia tak minat account...apa yg aku ajar sumer dia tak paham...dia ckp...dlm klas tu bila aku bg homework jer, yg buat 5 org jer...yg lain² sumer copy paste jer..."

Then aku ckp la...mcmana nak paham klu slalu ponteng kelas...

So dia jwb..."sebab sy tak paham la sy mls nak pi kelas...buat apa pi klas tp lgsg xpaham apa...sy tak minat account...sy minat robotic...engineering...aritu sy dah cuba nak msuk IPTA, tapi xbole sebab English 'D'...tak lepas...yg lain result sumer ok...Math A, Add Math B..bla..bla..bla.."

"awak tak try amek paper July ker utk English tu?"

"English november nanti...sy akan amek hujg tahun ni..."

"Then, awk abiskan jer dlu semester ni...dah alang2 awk dah amek LCCI ni, truskan jer smpai exam...then  nnti November tu amek la paper English tu...Apa² yg awk tak paham sy akan cuba bantu..."

Seharian terngiang² di telingaku pasal student tu ckp satu klas tak paham apa yg aku ajar...sedangkan final lg 3 minggu jer...adoiiyaiii....setiap mggu aku tanya, klu xpaham bgtau...tp sumer angguk ckp paham...bila bg homework, sumer pun buat..even aku pnggil buat kat whiteboard depan pun diorg bole jer buat...cuma kdg² ada sangkut² la sket...tp sumer mcm ok jer...addduuuuiiii....

Masuk kelas next week tu...aku bersyarah dlm klas...

Saya dengar korang langsung tak paham apa sy ajar..betul ker??? saya tanya paham ker tak...tp korang ckp paham jer sy ajar...skrg dah lg 3 minggu nak final ada plak desas desus ckp tak paham...mcmana ni??masa dah suntuk, takkan sy nak flashback balik dr awal semester?? ada lg silibus nak kena cover... (membebel)

Nak tak nak, korang kena struggle sendiri², buat discussion dgn kawan², blaja sendiri², nak copy kerja kawan tak kisah..yg penting awk tahu & paham apa yg awk copy tu...Perkara hadapan kita tak tahu lagi, apa yg awk ada depan mata ni la awk kena teruskan...Just go with the flow...

Pastu aku pun selitkan la cerita tentang Hadis Nabi SAW pasal biji kurma...

Ni aku copy dr blog ni---> BLOG

Rasulullah s.a.w bersabda:

"Sekiranya di tangan kamu ada benih kurma dan kamu tahu bahawa esok akan berlaku kiamat, maka hendaklah kamu menanam dan jangan biarkan hari kiamat berlaku tanpa menanam benih kurma tersebut"

[Hadis Riwayat Imam Ahmad]
Maknanya, selagi awk di IPB ni, masih lg dlm semester ni, jangan pikirkan pasal lulus or tak..pasal minat or tak...lg 3 minggu nak exam, fikirkan tentang final exam dah...tentang apa nak jadi lepas tu kita tak tau lagi...yg ada depan mata ni kita tempuh dulu...

Pastu aku tengok diorang sumer pakat angguk²..harap² tu masuk hingga ke ulu hati la apa yg aku ckp ni...

Wassalam...


 

~ NuKiLaN HaTiKu ~ Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Angry Birds Merchandise