SaHaBaT MaYa

Friday, June 22, 2018

Carrymark June 2018

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 4:39 PM 1 comments
Assalamualaiikum...sori semua sebab baru dapat settlekan carrymark...harap korang berpuas hati la dgn carrymark yg diberi...sy dah submit pun kat uitm, so no adjustment anymore...sori naaa...saya dah abis topup carrymark korang tu...huhu...



All the best utk final exam ni yer..buat yg terbaik...as I said before, even carrymark rendah pun yg penting all out utk final exam...tu yg penting...

Saya dah tolong part carrymark, korg kena tolong diri korang sendiri utk subjek tu...okies??

Last tips dari saya:
1. Mintak restu dari ibu bapa
2. Klu study subjek teori, study smbil pakai earphone dengar Surah Ar-Rahman
3. Kalau tiba2 time exam jadi blank, baca surah Al-Insyirah...pastu baca ayat Qursi gosok2 belakang tengkuk...tu tempat syaitan bergayut...tp...klu tak study...baca pi la Surah Yasin pun...tak kuar gak ilhamnya...tau2....

Oklah...byk pulak nak bebel..haha..,.

Saya doakan yg terbaik utk korang...doakan untuk saya jugak yer...

Wassalam...

\(^_^)/




Wednesday, January 31, 2018

Rindu mama...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 8:00 AM 0 comments

Telah tiba saat waktu kau tinggalkan kami
Kerana takdir yang Maha Esa telah menetapkan
Sedih rasanya hati ini bila mngenangkan
Kau sahabatku kau teman sejati
Tulus ikhlasmu luhur budimu bagai tiada pengganti
Senyum tawamu juga katamu menghiburkan kami
Memori indah kita bersama terus bersemadi
Sudah ditakdirkan kau pergi dulu
Di saat kau masih diperlukan
Tuhan lebih menyayangi dirimu
Ku pasrah diatas kehendak yang Esa
Ya Allah,tempatkannya di tempat yang mulia
Tempat yang dikau janjikan nikmat untuk hamba Mu,
Sedih rasa hati ini mengenangkan dikau
Bagai semalam kau bersama kami
Moga amanlah dan bahagia dikau di sana
Setangkai doa juga Fatihah terus kukirimkan
Moga di sana kau bersama para solehin
Ku sahabatku kau teman sejati
Kau ibuku kau bundaku...
Kaklong sayang mama dunia akhirat...
#260dayswithoutyou

Monday, January 1, 2018

Ke Makam Bunda

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 5:25 PM 2 comments

Kami mengunjungi pusara bonda
Sunyi pagi disinari suria
Wangi berseri puspa kemboja
Menyambut kami mewakili bonda

Tegak kami di makam sepi
Lalang-lalang tinggi berdiri
Dua nisan terkapar mati
Hanya papan dimakan bumi

Dalam kenangan kami melihat
Mesra kasih bonda menatap
Sedang lena dalam rahap
Dua tangan kaku berdakap

Bibir bonda bersih lesu
Pernah dulu mengucupi dahiku
Kini kurasakan kasihnya lagi
Meski jauh dibatasi bumi

Nisan batu kami tegakkan
Tiada lagi lalang memanjang
Ada doa kami pohonkan
Air mawar kami siramkan

Senyum kemboja mengantar kami
Meninggalkan makam sepi sendiri
Damailah bonda dalam pengabadian
Insan kerdil mengadap Tuhan

Begitu bakti kami berikan
Tiada sama bonda melahirkan
Kasih bonda tiada sempadan
Kemuncak murni kemuliaan insan

~Usman Awang

Sunday, December 31, 2017

229 hari berlalu tanpamu...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 4:28 PM 0 comments

Mama...esok dah masuk tahun 2018...kadang² kaklong masih terpikir...betul ker mama dah pergi jauh...jauh ke alam lain?? or kaklong sedang melalui mimpi yang panjang...takpun kaklong yg tengah koma skrg ni??? ala² ke dunia lain ker???

Hampir 4 bln kaklong tak dpt nak balik umah sebab ada kelas master every weekend...sampai ke SP pukul 2.30pagi mcm tu...selalu smpai mesti kaklong jenguk salam mama kat bilik even mama tido pun mesti kaklong pi kejut...tp kali ni kaklong balik...terus kaklong berlalu masuk bilik kaklong...rasa sebak jer bila tgk bilik mama dari jauh...naik atas kaklong dok pikir perasaan mama bila duduk umah ni sorang² tunggu anak² balik setiap bulan...maklumlah kami duduk jauh...kaklong nangis jer kat dalam bilik...takleh tido sampai pagi...

Walaupun mama dah takde...kaklong tetap rasa mama ada dengan kaklong...rasa yg mama ,asih ada cuma tak dapat jumpa jer, tak dapat tepon jer...tak dapat nak wasep jer...tak dapat nak borak dah...hari² kaklong doa supaya dapat jumpa mama dalam mimpi...tak kisah la mimpi apa pun...tido malam ker...tido pagi ker...tido petang ker...hehe...

Mama...kaklong sayang mama dunia akhirat...esok insyaallah kaklong pi jumpa mama na sebelum kaklong balik KL...kelas master dah nak final exam...kalau dulu bole la suruh mama doakan...kali ni kena doa sendiri la...insyaallah hujung bulan 1 kaklong balik jenguk mama lagi yerk???

Sayang mama...

\(^_^)/

~kaklong~

Saturday, December 30, 2017

Cary Mark Dec 2017

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 10:11 PM 0 comments
Assalamualaiikum semua...

First of all...saya mintak maaf sangat² sebab lambat up...bila dah balik SP ni..asyik terlupa jer...haha...and second of all...hehe....hrp semua berpuas hati dgn carymark masing²...saya dah abis tolong tu...kalau rendah gak tu sbb test aritu la...yek? 

apa² pun...muhasabah diri...pikir balik tujuan korang masuk IPB...ingat balik amanah korang pada ibu bapa dan yg paling penting pada ALLAH swt...ingat...study tu satu ibadah kalau kita buat kerana ALLAH swt...

All out utk final exam ok?? Saya doakan yang terbaik untuk korang sendiri...korang pun doakan saya gak...hehe..saya exam 7 dan 13 Jan 2018. 


Sayang korang semua...

Kalau nak add FB saya...search Nawal Syafiq Jamilah...hehehe....kalau nak follow insta me_eikorina...hehee...(sempat promote tewww)

Wassalam...

\(^_^)/

Friday, July 21, 2017

Hari ke-66

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 4:36 PM 0 comments

Allahu...kejapnya masa berlalu...suaramu masih terngiang2 ditelingaku...rasa mcm baru smlm dikau pergi...tapi hati ini masih tetap merasakan keberadaanmu di SP...rasa kau masih ada di rumah menanti kami...

Terpaksa kami menanggu perasaan beban rindu ini...utk kau buat selama2nya selagi nyawa dikandung badan...

Setiap detik2 terakhir bersamamu masih terbayang utuh di kotak fikiranku...takkan aku lupakan...

Paham tak perasaan...kita rasa dia ada...tp kita tak bole nak jumpa dia...nak borak dgn dia..nak tgk dia...sedeynya...Allah shj yg tahu...

Kaklong syg mama...

Al-Fatihah...

Sunday, June 18, 2017

1 Ramadhan 1438H ~ 27 Mei 2017

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 12:56 PM 0 comments


Bunda, 

Arini selesai 1st day puasa...kalau ikut plan awal, kita berbuka puasa sama2 arini sbb kaklong mmg dah apply cuti the whole week dr 22 mei sampai esok...kan kaklong patutnya teman mama buat operation fistula kat KPJ Penang 23hb lepas. 

Isnin lepas nurse KPJ tepon kaklong tanya, "Puan Jamilah jd x dtg esok utk operation ni?". Dgn berat hati kaklong bgtau..."nurse, mak saya dah takde... 😭"

Kaklong yakin dgn ketentuan Allah... Allah tahu yg terbaik... kita hanya merancang... Allah jua yg menentukannya... 

Sayang bunda... 

Allahumma firlaha warhamha waa'fiha wa'fu anha...
 

~ NuKiLaN HaTiKu ~ Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Angry Birds Merchandise