SaHaBaT MaYa

Tuesday, December 9, 2008

DaH StAt PrAkTiKaL...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 8:01 AM 0 comments
huhu...erm...nampaknyer dah lama xder org jenguk2 blog aku ni...xper laa...aku bukan org penting pun mcm saiful-anwar ker...raja petra ker...tun dr mahathir ker...diorg2 tu, org sumer nak tau perkembangan diorg...perkembangan aku..huhu...xder yg berminat nak amik tau pun...kih kih...

erm...la ni aku dah stat praktikum...aku stat dari 1hb dis aritu...org len majoriti stat 15hb..huhu...time keje truk giler...8-6ptg...seminggu 1 ari jek cuti...rehat 1-2ptg...erm...ni tgh cuti raya haji...pasni tak ader cuti dah sampai laa 25hb....cuti kitorg dia freeze sumer sbb nak kena siapkan projek...elaun xder...huhu...

tapi kawan2 sumer ok...kiranya boleh masuk laa sumer...maklumlaa..sumer pompuan...nak wat keje pun senang...

okla..aku nak kena siapkan part galeri ni...punyer laa susah...huhu...

Friday, November 7, 2008

BoWLiNg...huhu....

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 12:23 PM 0 comments
dah lamer giler aku tak men bowling...lebih 4 thn gak kot...aku kat uum ni xpenah pun kuar men bowling...erm...semlm aku emy emy kuar jitra for the last time together...pasni x dapat dah nak kuar dgn dia...kitorg pi mkn pizza dulu, pastu baru pi ANEKA kat jitra...

pi solat dulu kat surau...then baru pi men bowling...mmg kuar pun dah niat nak men bowling...maleh laa nak tgk wayang...citer tak best pun...citer high school musical 3 best tgk kat umah...leh menari2 skali...hehe....

erm...bukan men lagi amik 2 game...huhu...berlagak tu...mula2 men tu mcm bese laa...longkang sokmo...tapi emy terrer men bowling...jarang laa masuk longkang...aku?? hehe...ader laa skali dua jek strike....

ok2...yg aku nak citer sbnarnya bukan pasal tu...masa game kedua...maklumlaa...masa tu dah larat..reputasi makin teruk..huhu...lgpun tmpat tu mcm air-con tak kuat (ceh...nak salahkan air-con plak)...sepanjang sejarah aku men bowling...tak penah lagi laa jadi mcm ni...masa aku baling bola tu...bola tu bukan kedepan..."KELEPUK" meluncur jatuh ke belakang...huhu...malunyer....org2 yg tgh makan kat cafe sebelah tu mesti nampak aku baling bola ke belakang...haha....lawak giler laa...

k la...aku smbg nanti2 yek...nak pi bank islam jap..amik tabung..klu rajin nak pi cafe kat library, beli ice blended...

wassalam...

Tuesday, October 14, 2008

MoRe ThAn 1 mOnTh to go...FiNaL ExAm...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 12:30 PM 2 comments
Haha.....lebih kurang lagi sebulan jek aku akan meninggalkan UUM tersayang ni...waaa....tak dapat laa aku nak swimming kat pool lagi...tak dapat laa nak lepak2 dlm open source lab...xdapat laa nak race2 sebelum smpai UUM....tak dpat laa nak dgr citer2 'antu' dlm UUM ni....x dpat laa aku nak lambai2 kat pakcik UK lagi...huhu...sedeynyer...

erm...aku punyer paper exam stat 31.10...pastu 1.11...pastu 12.11...last 25.11....huhu....byk gap...aku mmg balik umah laa jawabnyer....hehe...

paper 1st aku TAP...the next day SM...giles aaa...mati laa aku wei....dah laa TAP ader banyak article nak baca...SM lak ader case study..huhu...harap2 sumernyer ok...tapi yg aku lega nyer...sem ni final aku ader 4 paper jek..yea2...

Saturday, September 20, 2008

MoNyEt!!!

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 2:37 PM 1 comments
Sedihnyer ati tidak terkira...ditambah juga juga lucu di jiwa...hik hik...

mlm td, aku dgn emy laa...dok bosan2...tetiba aku bg idea, "emy, apa kata kita try mercun mancis yg k.nawal beli ni..kita test bunyi dia skali jek jadi la...tak pernah men lagi..." aku beli mercun mancis tu kat kwn aku...sapa?? ops...rahsia...then emy pun setuju..kiranya kami ni nak test bunyi dia jer la..sbb kwn aku tu ckp kuat gak bunyi dia...

skali tu, pas aku gesek yg kotak dia, trus aku baling kat basketball court tu...POM!! kuat gak laa bunyi dia...hehe...kami dorang dok gelak...then aku ckp kat emy, kita try skali lagi, pastu kita balik bilik laa...ok?? emy setuju...elok aku nak gesek mercun yg kedua...

"WOI MONYET! JGN LAA MAIN MERCUN, NANTI KENA SPOTCHECK..MONYET!!!"

satu suara sumbang dr tingkat 3...SIOT BETUL!!! brani dia tu panggil kitorg monyet...emy dah geram giler, rasa mcm nak balas balik jek...lgpun kitorg men skali jek..yg aku rasa mcm nak trus jek baling mercun tu ke tingkap bilik dia...siot btul!!! klu pun nak marah, marah laa...tp jgn laa panggil kitorg monyet...

pas kena panggil monyet, kitorg trus balik bilik...dlm bilik kami ketawa sakan...sampai susah nak bernafas...marah tu marah...tp lawak tu ader laa jugak...kami dorg dok budget, ingt nak pi lekat kat depan pintu bilik tu tulis...

"Hai MONYET"...drp monyet yg bermain mercun...

huhu...

Thursday, September 4, 2008

LaTeSt nEwS...IMVU...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 11:46 AM 1 comments
erm...nak citer sket benda2 terbaru ni...hoho...aku dgn kawan aku tu dah berbaik...mcmana??? begini citernyer...aku khamis lepas pi laa pusat islam...luahkan sumer kat ustaz shukri...citer masalah aku tu...then ustaz bgtau laa...sumernyer kena mula dari aku sendiri...sbbnya...dia yg mulakan...ustaz ckp, Rasulullah s.a.w pun guna pendekatan mcm tu jugak...mmg laa sgt susah...tapi kena cuba...mungkin feedback yg 1st tu agak susah...

kebetulan aritu ade wat bubur lambuk kat masjid, so aku dapat laa 2 plastik...balik tu, trus je aku pi blik dia bg bubur lmbuk...pastu dia trus salam dgn aku, dia cakap dia mintak maaf...see...if im not start it?? how long we will end up like that???

erm...skrg ni aku dok layan IMVU...korang try laa..mcm best jugak...avatar online chatting..
www.imvu.com register, then kena download imvu tu...

try laa...then leh search aku EiKoRiNa ....okies???

k laa...nak citer panjang lg sebenarnya...tp nak search article sket laa...

see yaa...

Monday, August 18, 2008

ThEy HaTe Me...WhY???

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 9:30 AM 5 comments
Somebody have told me "klu kita nak menjadi someone yg ikut apa yg org nakkan kita jadi...sampai mati pun tak tentu lagi..."

sejak akhir2 ni, aku rasa mcm ramai yg tak suka kat aku...aku pun xtau apa yg aku wat sampai org rasa mcm tu...aritu ader sorg tu tetiba jek msg aku kata yg aku ni dah lama dia perhatikan...dia kata aku mengelak dia...aku pun xphm..mmg x phm giler msg dia tu...nak tergelak pun ader...then aku maleh nak layan msg camtu...nanti dia ingt aku cari pasal lak...bior jela...aku sem ni mmg bz giler...xsmpt pun nak pkir nak msg2 org...k.fid pun dah lama giler aku tak msg...abg aku yg sorg kat KL tu pun menerima nasib yg sama...mmg aku xsmpt nak msg smta2 bertnya kbr...huhu...(bz aper ntah..??) hehe...

it's hurt when you know somebody hate you...especially when he/she wrote something bout u in her blog...ni apa yg aku jumpa dlm blog 'kwn' aku...saja aku letak kat sini...

...
bodoh sombong
Aug 7, 2008, 9:03 pm
kenapa dlm dunia ni da gak golongan mcm tu?golongan y nk kt ikut telunjuk dia ja..golongan y semua ckp dia betul je..yela,mgkn sbb dia bertudung bulat,x selempeng2 mcm kt,x pakai bj keck2 mcm kt,dia ingt dia leh lead kt sepenuhnya..ok,kdg2 mmg la leh terima teguran org mcm tu tp kdg2 cr dia tegur tu mcm dia bagus sgt..yela,kt x de duit,x de kreta mcm dia,so sbb tu kot dia ingat kt perlu d pimpin...tp bab laki2,no st gak,sggup g ke hulu,ke hilir semata nk dkt dgn laki y diminati..seda2 la,klu laki tu x daa respon,back off je la,jgn bt muka x malu,msh dok kejar2..nk jimat duit,x mkn tgh ari tp time dinner slalu mkn dkt lua,pe hina sgt ke mkn dkt cafe dlm ni?ka nk st kampus tau i x mkn dkt cafe kolej,i mkn lua je?..da keta tp mnyk nya org y dia ajk tumpg gak y tlg isi,ptt la beriya2 ajk..cant take no for an anwer..kt x de duit pun x fhm2..dia drive around in the campus dgn mnyk duit pt org len..ok,mmg la kt kn hulo2 gak duit sbb kt gak y tmpg,walaupun dia y briya2 pujuk sampai kt stuju,tp klu slalu tmpg,first pit stop dia stesen mnyk.n on d spot mntk duit mnyk,nmpk sgt nk duit org isi mnyk keta dia..one,i cn understan it,twice i can let it be,but three time is once to many,now u have to do wit out me..tp tau plak y dia slh sbb lps tu,dia kn kt lbh kurg halal erk?..dia x tahu ramai y x ska dkt dia tp biar la rahsia...nant ak updata lg psl tis particular person..bnyk y ak mkn ati dgn dia,tp dia bt x tahi je,ye la,org y plg dia syg juz rumet dia je,ak je y tehegeh2 ikut je dia mcm org bodo..but now,ive smaten up..juz stick wit ur loving rumet...walaupun rumet ak x brape rapat dgn ak,tp kt dr sem st sampai sem 7 together-gether...bk­n mcm dia,walaupun syg giles dkt rumet dia...


haha...erm...tak sangka sampai tulis dlm blog pasal aku...huhu...i think, bout duit minyak, for all STUDENT yg bawak kete mcm aku will understand me...wei!!! we cant support you!!! nek prebet sapu pun kna byr...remember, nothin' free in this world!!! kcuali laa beribadat kpd ALLAH...erm...dari blog dia...rupanya ramai gak yg xsuka kat aku...ikut amper laa...asalkan aku mjage hubungan dgn ALLAH SWT, parents, siblings and all my frens who knows how to appreciate me...thats fine...setakat sorg dua yg wat hal...lantak laa....hanya ALLAH yg tahu segalanya...

Friday, August 15, 2008

YeaH!!! LaPtOp BaRu...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 7:00 PM 0 comments
cian kat laptop lama aku...si ASUS tu...tp nak wat mcmana?? dah masa dia dah sampai...5thn pun umo dia...lbih tua dr kete aku...huhu...aku ni xleh hdup klu xder laptop...susah giler...tmbh2 bila skrg ni tgh bz nak siapkan coding stratification...dgn keje etika lagi..keje SM lagi..TAP of coz laa...

arini pas solat jumaat..abah belikan aku laptop baru...CAYANG ABAH!!! laptop jenama DELL...warna pink..hehe...

Wednesday, August 13, 2008

CoRpORaTe InTeRvIeW 2 + MinGgu Ta'mir Masjid

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 10:57 AM 0 comments
huhu...arini aku ader CI 2...maleh nak pikir sgt...aku men terjah je laa...xder wat preparation langsung...erm...aku xharap pun nak dapat masuk top 12...kawan aku cakap, yg top 12 tu msuk tv..ala² apprentice...huu...xnak laa..

semlm last day minggu ta'amir masjid...ader konsert firdaus + inteam...best laa...smlm gak ader cabutan bertuah...giles aarrgghh...hadiah sumer yg menarik² pnyer...aku dok aim kat laptop sbb laptop aku rosak...maklum laa..dah umo 5 thn..lebih tua dr kete aku lak tu...tapi nak wat mcmana, takder rezeki...byk lagi laa hadiah len mcm handphone...basikal, printer, hamper, celcom broadband, simpack...huhu...tp aku lngsung xpt...bayangkan laa...ader 5 ribu kupon...aku cuba ader 6 kupon jek...kebarangkalian nak dapat amat laa TIPIS...

smlm dia jd MC...huh...ingt xnak jumper dia dah...tp dah dia dok atas stage...tgk je laa...budak² pompuan sebelah aku dok pakat² amik gmbr dia jek...waaa...ramainyer peminat dia...xper laa..aku kena redha..sapa laa aku ni...lagipun dia kan dah berpunyer...nasib bek sem ni sem last...pasni dah xjumper langsung...

Monday, August 4, 2008

CoRpORaTe InTeRvIeW 1

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 3:44 PM 0 comments
huu...huu....aku baru jek abis corporate interview...tapi juz by group...dia bagi 1 case study, pastu bincangkan....Ya ALLAH...ntah apa² yg aku jawab...mcm merapu jek...dah laa soklan dia mcm tough jugak..susah nak paham...masa jwb ques 1st tu, aku cakap apa ntah...pehtu, aku mcm x jwb soklan jek...giles ahhh...nervous....tapi at least, aku dah ader experience dgn interview ni...interviewer dia muka garang²...ader 3 org sumernya...k la...nak siapkan assignment ETIKA..mlm ni nak kena antar...haha..padan muka saper suh wat keje last minit...hehe...

Tuesday, July 29, 2008

huargh....

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 10:15 PM 1 comments
Assalamualaiikum sumer...erm, masih ader ker yg rajin baca blog aku ni...ntah2 dah xder org yg sudi membacanya...xper laa..biar laa aku jek yg luahkan isi ati aku kat pc ni...huhu...

aritu tak sempat nak tulis panjang lebar lagi...sebok bebenor aku sem ni..wat aper ntah...erm...well²..aku dpt masuk shorlisted top 100 utk dgraduate.isnin ni pkul 2 ader corporate interview...takut laa jugak...tp pas si dia ckp.."awk leh wat punye"...hehe...ader laa semangat tu...wpun tak banyak...

sem ni mmg bz jek...aku jd lab assisstant sem ni..sajer..nak ader pengalaman..fasi titas pun still jadi gak...then subjek projek AIS memerlukan aku utk develop payroll audit software...kitorg tgh blur² campur stuck...nak wat ERD pun terkial²...hehe...

smlm ader workshop dgraduate...best gak laa...tapi aku tgk mmg wujud pergaulan bebas...maklumlaa yg uruskan workshop tu under AIESEC...patut laa si dia tak bagi aku masuk AIESEC sem lepas...tapi aku masih elakkan pergaulan yg lebih² tu laa semlm...workshop abis kul 5 tp kul 4 aku dgn emy dah kena blah...sebab kitorg ader kursus protokol...huu...bz..kan?? 2 pun terlmbt skit kursus protokol tu..maklumlaa asar pkul 4.50pm...mana laa sempat..dgn nak make up lagi..hehe...melawa laa skit²...

aku pi kursus protokol dgn harapan dpt tgk si dia...rindu beb...tp x nmpak pun btg hidung dia... tak dtg la tu...sbb dia clash dgn lawan nasyid peringkat ipt zon utara.

protokol tu best gak laa...dia ajar manner nak dok kat meja makan utk majlis² rasmi...then dia ajar gak tips² pakai baju ke majlis² mcm tu...tp makan tak baper sedap...makan chicken chop..tapi keras giler...huhu...nak potong pun susah...

abis protokol, trus pi PKP nak tgk nasyid...dgn harapan lagi kot² laa dpt tgk dia...sampai bis nasyid xnmpak dia..antor msg x berbalas laa plak...elok aku nak balik baru dia balas...dia kita group dia kalah masa saringan ptg tu...huhu..mana laa aku tau...

k la...aku sambung nanti yek...nak wat ERD jap ni...pastu aer disscussion pkul 4..rasa mcm maleh nak pi laa...hehe...

wassalam.. \(^_~)/

Wednesday, April 23, 2008

SoLaT IsTiQaRah

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 9:34 PM 0 comments
"Ya Allah ! Aku pohon pilihan (minta petunjuk) daripada Engkau dengan pengetahuan Engkau dan aku pohon ketentuan Engkau dengan kekuasaan Engkau dan aku pohon akan Dikau dari limpah kurniaan Engkau yang besar, maka sesungguhnya Engkau Maha Berkuasa sedangkan aku tidak berkuasa dan Engkau Maha Mengetahui sedangkan aku tidak mengetahui segala perkara ghaib.

Ya Allah! Seandainya Engkau mengetahui bahawasanya urusan ini ?... Berkebajikan bagiku pada agamaku, kehidupanku dan kesudahan urusanku sama ada cepat atau lambat, maka takdirlah akan dia baik dan permudahkannya bagiku kemudian berkatkan bagiku padanya dan seandainya Engkau mengetahui bahawa urusan ini ?... Mendatangkan keburukan bagiku pada agamaku, kehidupanku dan akibat urusanku cepat atau lambat, maka palinglah akan dia daripadaku dan palinglah akan seberapa yang boleh, kemudian redhalah akan daku dengannya" (sebutkan urusan yang dimaksudkan di tempat yang bertitik).

Monday, April 21, 2008

Haranobu Arishima

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 1:09 PM 0 comments
erm...skrg ni aku dkt umah...balik jap 2 hari sbb nak antor brg...nanti abis final nak amik brg laa lagi...so takut tak muat lak kete aku...huh...dah pkir pasal abis final?? final aku pun tak stat lagi...hik hik..paper aku stat 26 smpai la 12hb...ingt dlm 15 tu nak balik tganu, nek bas...tak tau lagi jd ke tak...

alhamdulillah, arini aku dah settlekan sumer kerja2 aku...lega laa skit...slagi sumer tu tak settle, aku nak study Audit IS pun xleh..huhu...(ader je alasan...)

ari khamis lepas aku kena submit KP, alhadulillah, siap akhirnya...balance mmg laa balance, tp untung tu makin kurang lak...tapi xper, yg penting balance...pas exam KP, en zamil interview setiap kump...turn aku yg 3rd last dari 20 grup kot...hehe...masa tu, ader 2 grup member aku kena marah...lor...saper suh diorg tak tolong aku wat financial statement?? takkan sumer aku nak kena bgtau kot...lagi2,3 ari nak kena submit KP, paham2 laa...amik laa tau jugak...aku dgn yati tak tido 1 mlm siapkan cash flow, profit & loss dgn balance sheet...yg si budak baik lak edit2 sumer skali...1 mlm tak tido dok ngadap laptop...diorg?? sdp jek berdengkur...kurrrr....

then , arini plak due date antor SAD...seb bek aku buat dgn siska...kitorg wat jer lar setakat yg mampu...tak tau laa btul or tak...

pastu pi antor sumer assignment TITAS kat ustazah afifah...fuh...lega sumer settle...

ok...ni baru nak masuk citer sebenor nyer...korg tgk tajuk pun dah leh tau pasal apa..kan??? camni...tadi pas settle sumer, aku pi laa ke kolej HARANOBU ARISHIMA...sapa dia?? haha...cari laa sendiri...pd yg dah tau, diam2 jek, ok??? aku pi byr duit t-shirt kat dia...erm...windu nyer tgk muka dia...hehe...encem sgt...Ya ALLAH, mcmana laa aku nak lupakan dia..kan?? stiap kali aku nak lupakan dia, dia akan muncul dpn aku...seolah2 dia mcm xnak bg aku lupakan dia jek...lama gak laa kitorg bercakap...hehe...xper laa...biarkan aku terus menyukai dia sampai ke abis sem 7...nak wat mcmana...jodoh aku dgn dia hanya di dalam mimpi...

"Ya ALLAH, jika HARANOBU ARISHIMA adalah jodohku, permudahkanlah jalan jodoh antara kami berdua,berikanlah kami berdua kebahagiaan yg di redhai di dunia & di akhirat... jika dia bukan jodohku, jauhkanlah dia dari diri ku, dari fikiranku, dan Kau luputkanlah dia dari ingatanku...redhakanlah hatiku yg lemah ini..." AMIN...

Tuesday, April 8, 2008

WhAt a PaThEtiC DaY...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 4:23 PM 0 comments
aduh...aku mcm blur jer arini...byk betul benda dlm pala hotak ni yg nak kena pikir...terkejar sana..terkejar sini...

pkul 11 td pi daftar tempat praktikum...aku wat 2 choice..1st kat georgetown, 2nd kat shah alam..

pastu trus pi HEP sbb nak bayar yuran utk pi seminar ari jumaat ni kat EDC...pi sana tetiba kak ina cakap dah full..hah?? semalam aku dah bagi pun nama aku kat ustaz yusnaidi...huhu...aku nak pegi seminar tu...dr jamnur ader...

then aku balik blik, wat KP sat...17hb ni dah nak kena submit full report.huhu...pastu aku pi add subjek jap..ader prob laa plak...awat tah aku x leh add...aku pi ofis jap, tnya kak bib..dia suh tanya HEA, aku tepon laa HEA jap..org HEA suh pi ofis HEA...waa...

then pkul 2 pi kelas SAD..ader kuiz, nasib bek leh rujuk buku...pas abis kelas, trus pi HEA nak tanya pasal prob aku yg xleh nak add subjek tu...dia kata xder prob pun dengan sistem...

aku pun bjalan laa pi library...try add skali lagi...ni skrg kat library laa...Alhamdulillah...add subjek aku dah settle...harap2 sumer subjek yg aku nak..dapat laa..macam x cayer jek...sem depan LAST!!!

Thursday, April 3, 2008

arini balik umah...KP???

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 12:15 AM 0 comments
huhu...bestnyer...arini balik umah...tp ni laa last balik umah...pehi kena tunggu pas abis final lak laa...fuyyoo....pejam celik pejam celik lagi 2 minggu dah nak final...mcm x cayer jek...keje umah aku banyak lagi...project SAD laa...kuiz Ausit AIS laa...kuiz SU laa...case study MIS laa...yg penting skali KP laa...giles aku di watnyer...huhu....

mlm ni x stat wat keje lagi...sok pagi laa jawabnyer...insyaallah...

td pi mkn kat steambot kat cengkih dot com...kat depan sekolah rendah aku dulu...best gak laa steambot dia...tp just ball2 jek...klu nak add on pun leh gak...set utk 2 org juz rm18 jek...dia bagi sup dgn tom yam...(uiks...aku siap promotekan tu...leh bg komisyen skit ni...)

erm, td b4 balik aku singgah pacific, laa suh belikan citer korea tajuk coffee prince...erm...rm20 jek...almaklumlaa...(ops...!!!) then otq balik, aku mkn my fav quater pounder lar...hehe...amik set regular jek kali ni...budget lari lintang pukang...

ni aku nak citer skit pengalaman aku wat interview utk keje kursus KP...kitorg kena setuo bisnez...then aku choose bisnez carpet...(dah itu jek yg en zamil bagi...) then aku interview lar 3 kedai carpet yg berkenaan utk dptkan maklumat...2 kedai melayu, satu lagi pakistan kot...tp seriously laa...yg melayu tu entertain aku nak tak nak jek...tp yg pakistan tu...dia bg full comitment...aku tanya apa sumer dia jwb...cumer price list dgn financial statement jek yg dia tak dpt nak bg...tp sumer blanja, kos, sumer dia bgtau laa...dia ckp, dia akan tolong setakat yg dia mampu...dia kata, ni sumer pahala bila tolong org..tak rugi apa pun...(aku setuju!!!)...tp yg kedai melayu kat AS tu kira ok la...siap faxkan kat aku price list lagi...kedai kat jitra..(HARAM!!!...siap dok men game kat pc lagi masa aku dok tanya2...macam siot jek!!!)

ni laa yg aku nak cakap...org melayu kita ni...dah xder budi pekerti..dah xder adap sopan...sumer penting diri sendiri...kita skrg ni, toksah laa dok nak belagak dgn kononyer budaya timur tu...korang nak tau tak, ader kajian mengatakan, org melayu sekarang ni tahap kesopanan dia lagi rendah berbanding negara luar...korang tak pecaya?? tngok laa tandas awam kita mcmana...pepaham jer laa...

k laa...aku berenti dulu...ingt nak pi mandi sat...alamak,,dekat pkul 1 a.m dah ni...huhu...

wassalam...

Monday, March 31, 2008

UmO PaSaNgAn AnDa...???

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 11:39 AM 2 comments
Assalamualaiikum sumer...erm, aku tujukan post ni utk korang sumer laaa yg baca blog aku ni, saje nak mintak pendapat & komen korang tentang hal ni...

dlm zaman MSC n zaman makin canggih ni, korang still mind tak pasal umo pasangan korang?? aku nak tekankan lebih kepada korang punyer bakal suami or bakal isteri laa..maklumlaa...aku x baper galakkan budaya couple ni...

utk laki: apa pendapat korang kalau bakal wife korang tu lebih tua dlm 2,3 tahun dr korang??

utk pompuan : apa pendapat korang kalau bakal husband korang tu lebih muda dari korang?? apa yg korang rasa...

korang rase, boleh accept tak pasangan masing²???

sila2 laa bg pendapat & komen korang erk??

TQ... \(^_^)/

Nama dalam bahasa jepun...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 11:00 AM 0 comments
macam dalam post aku yg b4 ni, aku tulis pasal nama dalam bahasa jepun, kan?? korang should try...sesajer laa..kan?? erm...aku punyer nama kalau Nawal Syafiq jadi NAMIKA SAKIYURAI..tapi kalau Nawal jek jadi NAMIKA KANEGAWA. Dengan kata lain, korang leh laa panggil aku NAMIKA pasni...huhu...

Nama adik aku Najlaa Sadig jadi KaoruKasuga Adachi
Nama emy jadi Akuro Amaya
Nama zu jadi Rina Ajibana

Not bad...huh???

My NaMe In JaPaNeSe

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 10:32 AM 2 comments

My Japanese name is Namika Sakiyurai.
Take The Original Japanese Name Generator by Shu today!
Created with Rum and Monkey's Name Generator Generator.



Kalau korang nak tau nama korang dlm bhasa jepun, klik laa link kat atas ni...

kalau korang sudi, tulis comment kat aku, tulis nama korang & nama korang yg dlm bahasa jepun tu...aku pun nak tau jugak...

Wednesday, March 26, 2008

kawen..???

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 11:09 PM 0 comments
huu...aku bukak frenster td...wah2..kawan2 aku pakat2 kawen ni...yg ak ni, still lg single mingle...hehe...nak wat mcmana...tuntutan study tu lebih utama wat masa ni..lagipun, calon pun xder lagi...hik hik...ader gak kwn2 aku yg tgh mengandung skrgni, apa2 pun, aku doakan diorg sumer sentiasa bahagia di dunia & di akhirat...bg yg tengah dok galak+hangat bercinta tu...toksah laa dok wat maksiat lama2 sgt...kawin trus, halal pun halal...ye tak??

Wednesday, March 19, 2008

19 Mac...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 10:17 AM 0 comments
Hepi besday to me...hepi besday to me...hepi besday to me...hepi besday to me...

arini besday aku...makin tue erk?? huhu...kbykan yg wish msti ckp, cpt² dpt jodoh...tapi....huhu....almaklumla...sapa laa nak kat aku nie...

erm..mlm td zu dgn ida bg hadiah kat aku dgn emy...cute sgt...apa dia?? hehe...rahsia...

thn ni x mcm thn lepas...x ramai yg wish kat aku...mungkin diorg dh luper kot...xper laa...asalkan my rumate tak luper dah laa...dia luper siap, dah laa besday samer....

k la..nak pi kelas ni, nak bukak tagged x boleh..awat ntah...

Thursday, March 13, 2008

lama nyer...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 6:30 AM 0 comments
huhu...dah lamer giler aku x update blog aku ni...erm...alaa...bukannyer ader org nak bacapun...lagipun, skrg ni masih hangat dgn brita2 plihan raya...huhu...n for this year, aku 1st time ngundi...alhamdulillah...apa yg aku undi tu menang...(ops...undi adalah RAHSIA)..hehe...

nak citer pasal aa lagi erk??? minggu ni aku bz giler...(xtau laa bz ke wat2bz...) ehhe. byk giler assignment nak kena submit...pagi ni ader discussion plak utk homework MIS...huhu...

mungkin sbb tu aku x sempat nak update blog ni...hah...mnggu lepas aku pi men gokart...best giler...rm5 urk 5 lap...pd aku murah sgt...kat luar xkan dapat prize mcm ni...

k laa...nak pi solat subuh jap...

wassalam...

Sunday, January 27, 2008

Sinar Gemilang IV

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 9:27 PM 0 comments
Assalamualaiikum...

arini juara lagu, maleh ler nak tgk..ngantuk...td tgk sat si Dato' Siti nyanyi...
k laa...aku bukan nak komen pasal Dato' siti tu, aku juz nak citer pasal sinar gemilang 4...erm, tu nama program anjuran kelab perkim UUM....aku join...Insyaallah, khamis mlm ni bertolak laa...wat kat perkampungan org asli kat grik...erm...ak sebenor nyer, xpenah join2 mende mcm ni...xtau laa whether aku leh adept dgn keadaan kat sana or x...

nanti, aku masukkan gambr2 kat sana...kalau ader laaa...k laa...ngantuk giler ni....doakan keselamatan aku....

Sunday, January 6, 2008

HePi NeW YeaR...HePi NeW SeMeStEr

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 2:32 PM 0 comments
elops...erm...tahun baru dah tiba...sama² tiba dgn semester baru...macam biasa laa...semua pakat² buat azam baru..huhu...apa azam baru aku tahun ni???

1. nak cover balik pointer..(benda wajib punyer)
2.nak cari pakwe..(hehe..lawak jek)
3.nak kurus...(berat dah naik wooo...)
4.jadi perenang yg hebat
5.dan azam² len yg tak dapat tahun lepas punyer...

insyaallah semua berjaya...cuma yg no 2 tu je yg tak kot...hehe

erm...aku kat lab ni...sepatutnyer ada kelas...tapi lecturer tak masuk pun..kelas yg awal tadi pun lecturer tak masuk gak...

sem ni pindah bilim len...tapi tak jauh dari bilik lama pun...dapat rummate lama..EMY ASMIDA awek LAN....hehe (emy, jgn marah)

sem ni, bilik sumer dkt², zu dgn ida pun dok separas...bagus laa...senang nak wat mesyuarat nanti...

k la...aku nak balik laa...tadi pi cafe, nak makan...lapor giler...tapi penuh dgn manusia...so, tak dapat laa nak makan...

mintak diri...nanti aku tulis lagi kalau ader masa...

wassalam...
 

~ NuKiLaN HaTiKu ~ Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Angry Birds Merchandise