SaHaBaT MaYa

Friday, October 23, 2009

Kem Astronomi kat Islah

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 12:56 PM










hurm...ikut ati nak update blog mlm td...pas balik dr kem astronomi kul 1045mlm...td mata ni tak mengizinkan..ngantuk giler² beb...huhu...best gak laa event tu...yg paling best masa pelancaran roket air...hebat² belaka roket air yg student2 buat...tp yg terabur di udara pun byk gak laa..hehe...

pastu ader jual2...ramai gak laa yg meniaga...bebudak ni minat gak berniaga erk...ader talent..aku ingt nak meniaga gak..tp xder duit utk wat modal...huhu...aku beli pen pooh..unik sgt...xpenah aku jumper..nanti laa klu aku amik gmbr...aku letak dlm blog ni..
mlm tu, pas solat isyak...ader sesi teropong planet & bintang...ramai sgt budak...aku sempat tgk planet jupiter jek dgn 4 biji bulan dia...mmg best gak laa...tp nampak juz satu titik cahaya & sebaris dgn dia ader 4 titik cahaya yg lebih kecil..tu la bulan kpd jupiter..ok..kat sini aku letakkan gmbr jupiter yg aku amik dr internet...

p/s:- yg atas skali tu gmbr our solar system...im sure u all know...rite??
yg kedua tu laa image yg aku nmpak..xsngka plak ader dlm internet..tu laa jupiter dgn bulannya...jupiter ader 63 bln klu xsalah aku...aku check dlm wikipedia laa...

the gmbr yg last tu, gmbar jupiter gak..

enjoy urself...

wassalam...

0 comments:

 

~ NuKiLaN HaTiKu ~ Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Angry Birds Merchandise