SaHaBaT MaYa

Wednesday, September 23, 2015

Carrymark Sep 2015

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 3:12 PM 1 comments
Assalamualaiikum...

Mesti korang tertunggu-tunggu carrymark korang kan?? ok...ni saya bagi..tengok elok²...carrymark ni muktamad...saya abis tolong dah carrymark korang tu...terpulang kat korang sendiri la yg nak tolong diri korang sendiri utk final exam nanti...

apa²pun, saya doakan semua student saya dapat result yang cemerlang utk final exam kali ni..amin...

Ingat, final exam punya portion markah lagi besar dari carrymark...all out utk final!!!

All of you CAN DO IT!!!

Insyaallah...




Alamak...ada tertinggal 3 org:-

2012889196       6    
2012878724     20
2012292052     13
 

Monday, September 7, 2015

Addooiiiyyaiii...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 11:44 AM 0 comments

Assalamualaiikum...

Minggu lepas ada student mengadu nasib dengan aku...Student ni slalu xdtg kelas aku...Dia ckp dia tak minat account...apa yg aku ajar sumer dia tak paham...dia ckp...dlm klas tu bila aku bg homework jer, yg buat 5 org jer...yg lain² sumer copy paste jer..."

Then aku ckp la...mcmana nak paham klu slalu ponteng kelas...

So dia jwb..."sebab sy tak paham la sy mls nak pi kelas...buat apa pi klas tp lgsg xpaham apa...sy tak minat account...sy minat robotic...engineering...aritu sy dah cuba nak msuk IPTA, tapi xbole sebab English 'D'...tak lepas...yg lain result sumer ok...Math A, Add Math B..bla..bla..bla.."

"awak tak try amek paper July ker utk English tu?"

"English november nanti...sy akan amek hujg tahun ni..."

"Then, awk abiskan jer dlu semester ni...dah alang2 awk dah amek LCCI ni, truskan jer smpai exam...then  nnti November tu amek la paper English tu...Apa² yg awk tak paham sy akan cuba bantu..."

Seharian terngiang² di telingaku pasal student tu ckp satu klas tak paham apa yg aku ajar...sedangkan final lg 3 minggu jer...adoiiyaiii....setiap mggu aku tanya, klu xpaham bgtau...tp sumer angguk ckp paham...bila bg homework, sumer pun buat..even aku pnggil buat kat whiteboard depan pun diorg bole jer buat...cuma kdg² ada sangkut² la sket...tp sumer mcm ok jer...addduuuuiiii....

Masuk kelas next week tu...aku bersyarah dlm klas...

Saya dengar korang langsung tak paham apa sy ajar..betul ker??? saya tanya paham ker tak...tp korang ckp paham jer sy ajar...skrg dah lg 3 minggu nak final ada plak desas desus ckp tak paham...mcmana ni??masa dah suntuk, takkan sy nak flashback balik dr awal semester?? ada lg silibus nak kena cover... (membebel)

Nak tak nak, korang kena struggle sendiri², buat discussion dgn kawan², blaja sendiri², nak copy kerja kawan tak kisah..yg penting awk tahu & paham apa yg awk copy tu...Perkara hadapan kita tak tahu lagi, apa yg awk ada depan mata ni la awk kena teruskan...Just go with the flow...

Pastu aku pun selitkan la cerita tentang Hadis Nabi SAW pasal biji kurma...

Ni aku copy dr blog ni---> BLOG

Rasulullah s.a.w bersabda:

"Sekiranya di tangan kamu ada benih kurma dan kamu tahu bahawa esok akan berlaku kiamat, maka hendaklah kamu menanam dan jangan biarkan hari kiamat berlaku tanpa menanam benih kurma tersebut"

[Hadis Riwayat Imam Ahmad]
Maknanya, selagi awk di IPB ni, masih lg dlm semester ni, jangan pikirkan pasal lulus or tak..pasal minat or tak...lg 3 minggu nak exam, fikirkan tentang final exam dah...tentang apa nak jadi lepas tu kita tak tau lagi...yg ada depan mata ni kita tempuh dulu...

Pastu aku tengok diorang sumer pakat angguk²..harap² tu masuk hingga ke ulu hati la apa yg aku ckp ni...

Wassalam...


Sunday, April 26, 2015

Boat Noodle : Teringin Punyer Pasal...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 9:02 PM 0 comments
Salam ukhwah semua...

Wah...arini sajer tukar pakai font Courier...selalu dok guna Georgia je...hurm...nak citer pasal Boat Noodle ni..sapa penah dengar??

Aku tau pasal restoren ni dari Alia..dia la yg citer kata penah pi...hurm..tanya kat dia...Halal ke tak? Alia ckp HALAL...tapi utk kepastian sendiri..aku pun google2 la...byk gak blogger2 yg penah update pasal Boat Noodle ni..ada blooger yg cakap TAK HALAL...ada yg cakap HALAL...last2 terjumpa satu LINK yg cakap owner Boat Noodle cakap diorg guna bahan2 masakan yg HALAL dan dalam proses apply sijil HALAL JAKIM...(p/s:- posting blog tu masa tahun 2014)


And luckily masa aku pi tadi..memang ada pun sijil HALAL JAKIM kat dinding kedai tu...alhamdulillah...
Gambar dicilok dari Google Image...hehe...
Teringin punyer pasal...so aku pun ajak la my Incik Moncet pi Boat Noodle kat 1st Avenue, Berjaya Times Square. Ramai gak orang..tapi nasib baik la kami ni hanya berdua..so dapatlah tempat nak duduk...Kalau tak aku nak amek gambar depan kedai tu...tapi ramai sangat yg dok kerumun...segan plak cheq...kang depa kata cheq ni jakun plak..hihihiii....

Ikutkan hati nak order banyak...sebab portion dia mangkuk kecik jer...tapi Incik Moncet tak bagi order...sebab tekak dia tak dapat terima flavor masakan yg origin dr Bangkok tu...huhu...takpe2..nanti nak ajak Shikin, Alia dgn Fiqah la datang lunch sini...hehe...

For me...aku boleh terima la flavor macam tu...banyak lagi nak try..tp lain kali Insyaallah kalau ada rezeki..nanti bole la bawak Laa datang sini...

Muka tgh lapar...garang kan??hehe...

Besaq tu jaaa mangkuk dia...semangkuk RM1.90...I love the green tea...

Rasa ala2 padrik...sedap gak...
 But surely...Insyaallah aku akan pegi lagi...sebab tak puas sgt td...hehe...

k la...takat ni jer coretan kali ni...

Wassalam...

Tuesday, March 31, 2015

Carrymark Dec - Mac 2015

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 4:47 PM 0 comments
Salam ukhwah kepada semua student2ku yang mungkin sedang bergelut utk Final Exam...

diharap belum terlambat utk saya wish BEST OF LUCK untuk korang semua...korang sure tertunggu2 carrymark kan??hehe...ok..ni ha carrymark utk korang...as I said before, mark yg saya bg ni is more than you deserved. Saya dah topup2...ok? Jangan risau klu carrymark rendah, ingat, carrymark hanya 30% saja...final exam yg paling utama...70%...so, all out utk final..okies???







Okies...so setakat ini sajer la yek...markah dah antor kat UiTM..jdnyer dah muktamad...



Tips exam:

klu tiba2 blank mse jawab exam...rasa blur xtau nak jawab apa...baca surah al-Insyirah (alam nasyrah la ka sadrah...), sambil2 urut belakang leher...bykkan istighfar...

wassalam...

\(^_^)/

Friday, January 2, 2015

Tahun Baru...Status Baru... 2015

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 10:48 PM 0 comments
Salam ukhwah semua...

Dimulakan posting utk tahun ini dgn ucapan ALHAMDULILLAH...

Tahun ini statusku sudah berubah....dari bujang menjadi si isteri...ihik ihik...





Semua berjalan lancar...ramai gak yg tertanya2...tak bertunang ker?? terus kawen??? diam2 jer....sebenarnya kitorg bertunang...tp kami rahsiakan...langsung tak ku update dlm FB....sbb dalam Islam mmg pertunangan harus dirahsiakan...klu yg tau pun keluarga dan kenalan rapat ajer...

Kitorg bertunang hari raya ke-3 Aidil Fitri...tarikhnya...ermm...alamak...dah luper...haha....

tarikh kawen yg kena ingat skrg...amek tarikh sama dgn parent aku kawen... 27 Disember 2014.

Tahun baru ni bermulalah cabaran baru utk aku sebagai seorang isteri...dah seminggu...tapi masih rasa mcm dalam mimpi...betul ker dah kawen ni??hehe...

ok la....nanti update lain...sbnrnya nak update isu tahun 2014 yg melanda Malaysia...tapi nak buat tajuk posting yg lain..hehe...

wassalam...
 

~ NuKiLaN HaTiKu ~ Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Angry Birds Merchandise