SaHaBaT MaYa

Monday, August 18, 2008

ThEy HaTe Me...WhY???

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 9:30 AM
Somebody have told me "klu kita nak menjadi someone yg ikut apa yg org nakkan kita jadi...sampai mati pun tak tentu lagi..."

sejak akhir2 ni, aku rasa mcm ramai yg tak suka kat aku...aku pun xtau apa yg aku wat sampai org rasa mcm tu...aritu ader sorg tu tetiba jek msg aku kata yg aku ni dah lama dia perhatikan...dia kata aku mengelak dia...aku pun xphm..mmg x phm giler msg dia tu...nak tergelak pun ader...then aku maleh nak layan msg camtu...nanti dia ingt aku cari pasal lak...bior jela...aku sem ni mmg bz giler...xsmpt pun nak pkir nak msg2 org...k.fid pun dah lama giler aku tak msg...abg aku yg sorg kat KL tu pun menerima nasib yg sama...mmg aku xsmpt nak msg smta2 bertnya kbr...huhu...(bz aper ntah..??) hehe...

it's hurt when you know somebody hate you...especially when he/she wrote something bout u in her blog...ni apa yg aku jumpa dlm blog 'kwn' aku...saja aku letak kat sini...

...
bodoh sombong
Aug 7, 2008, 9:03 pm
kenapa dlm dunia ni da gak golongan mcm tu?golongan y nk kt ikut telunjuk dia ja..golongan y semua ckp dia betul je..yela,mgkn sbb dia bertudung bulat,x selempeng2 mcm kt,x pakai bj keck2 mcm kt,dia ingt dia leh lead kt sepenuhnya..ok,kdg2 mmg la leh terima teguran org mcm tu tp kdg2 cr dia tegur tu mcm dia bagus sgt..yela,kt x de duit,x de kreta mcm dia,so sbb tu kot dia ingat kt perlu d pimpin...tp bab laki2,no st gak,sggup g ke hulu,ke hilir semata nk dkt dgn laki y diminati..seda2 la,klu laki tu x daa respon,back off je la,jgn bt muka x malu,msh dok kejar2..nk jimat duit,x mkn tgh ari tp time dinner slalu mkn dkt lua,pe hina sgt ke mkn dkt cafe dlm ni?ka nk st kampus tau i x mkn dkt cafe kolej,i mkn lua je?..da keta tp mnyk nya org y dia ajk tumpg gak y tlg isi,ptt la beriya2 ajk..cant take no for an anwer..kt x de duit pun x fhm2..dia drive around in the campus dgn mnyk duit pt org len..ok,mmg la kt kn hulo2 gak duit sbb kt gak y tmpg,walaupun dia y briya2 pujuk sampai kt stuju,tp klu slalu tmpg,first pit stop dia stesen mnyk.n on d spot mntk duit mnyk,nmpk sgt nk duit org isi mnyk keta dia..one,i cn understan it,twice i can let it be,but three time is once to many,now u have to do wit out me..tp tau plak y dia slh sbb lps tu,dia kn kt lbh kurg halal erk?..dia x tahu ramai y x ska dkt dia tp biar la rahsia...nant ak updata lg psl tis particular person..bnyk y ak mkn ati dgn dia,tp dia bt x tahi je,ye la,org y plg dia syg juz rumet dia je,ak je y tehegeh2 ikut je dia mcm org bodo..but now,ive smaten up..juz stick wit ur loving rumet...walaupun rumet ak x brape rapat dgn ak,tp kt dr sem st sampai sem 7 together-gether...bk­n mcm dia,walaupun syg giles dkt rumet dia...


haha...erm...tak sangka sampai tulis dlm blog pasal aku...huhu...i think, bout duit minyak, for all STUDENT yg bawak kete mcm aku will understand me...wei!!! we cant support you!!! nek prebet sapu pun kna byr...remember, nothin' free in this world!!! kcuali laa beribadat kpd ALLAH...erm...dari blog dia...rupanya ramai gak yg xsuka kat aku...ikut amper laa...asalkan aku mjage hubungan dgn ALLAH SWT, parents, siblings and all my frens who knows how to appreciate me...thats fine...setakat sorg dua yg wat hal...lantak laa....hanya ALLAH yg tahu segalanya...

5 comments:

Anonymous said...

sabar je lah nawal...biasalah tak semua org suka kat kite...dan kite pun bukan boleh puaskan hati org dengan cara kite..tp maybe dengan komen dier tu bleh kite memperbaiki diri...maybe kite tak nampak apa kesilapan kite...TAPI kalo pasal minyak kete tu...faham2lah...ditambah dengan harga minyak naik ni...takkan nak free jer...
well..nawal...abaikan jerlah komen dier...ala lg pundah nak abis semkan...

eikorina-NaWaL sYaFiQ on August 18, 2008 at 10:39 AM said...

kpd yg bg komen...tima kasih...tp saper erk?? at least...letak ler nama skit...hehe...tp, takkan menegur yg salah pun "salah", takkan mkn kat luor pun "salah"?? xphm laa...

what i've done wrong???

Anonymous said...

hmm,xyah layan jer ape yg die tulis tu kak nawal..lagpun skrg ni kite happy gak kn..
bab mkn luo tu..ikut selera msg2 la.tul x?psl minyak..kene la phm2 sndiri.xpe2,sabar je k..dah last sem ni...

ijad on August 18, 2008 at 11:52 PM said...

salam... saya telah link blog ni..

~mardihah~ on November 6, 2008 at 1:41 PM said...

ermmm..marahnyer nawal erkk...takutnyer...apa kabar kawan baik ku ini?smg bahagia ye dan senyum2 selalu...manusia berbagai ragam kan?

 

~ NuKiLaN HaTiKu ~ Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Angry Birds Merchandise