SaHaBaT MaYa

Tuesday, September 30, 2014

Cabaran 30 hari : Day 13 ~ 5 blog kegemaran anda

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 4:47 PM 0 comments

Monday, September 29, 2014

Cabaran 30 hari : Day 12 ~ 5 wishlist anda

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 10:32 AM 0 comments
Sebenarnya dok tggu call dari Ting 4, aku kena ke UiTM utk antar skrip jawapan...nasib la Didi nak temankan...so sementara tggu call ni, aku update jap la blog...
harini nak jawab wishlist...menarik2...sebenarnya byk gak wishlist ni...haha...

1. Nak beli rumah
2. Nak honeymoon kat Disneyland.
3. Nak bercuti ke Bali
4. Nak pi Jepun
5. Nak beli Xbox One

wah...3 dari 5 bab melancong jer kan??? memang suka jln2 pun...tp tu la...melancong ni melibatkan kos...ye dak??

k la...mintak diri...nnti akan ku update lagi...

wassalam...

\(^_^)/

Saturday, September 27, 2014

Cabaran 30 hari : Day 11 ~ Kenangan lucu zaman kanak-kanak

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 9:19 AM 1 comments
Banyak jugak kenangan masa kanak-kanak...xtau nak describe yg mana satu lucu...
Satu perangai aku yg mama penah citer balik ialah aku suka sgt menari dpn org ramai...asal ada org dtg rumah jer...aku suka menari...(mcm xbetul ek?) haha...Pastu mama ada ckp, aku suka sgt menari lagu Beat It Michael Jacksons...gaya suma siap pakej...seriously aku xingt la moment tu sbb time tu aku 2 or 3 tahun kot...tp for me it's a bit funny coz tetiba menari dpn org. Penah sekali tu aku first time jumpa Tok Chaq...pastu mama perkenalkan yg aku ni anak dia...then respond Tok Chaq, "OOooo...ni la anak hang yg suka menari tu bila aku pi umah hang kan??" hahahaha....

Friday, September 26, 2014

Cabaran 30 hari : Day 10 ~ Apa yg ada dlm handbag anda?

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 10:56 AM 0 comments
Tak sempat nak snap apa yg ada dlm handbag, so meh ler aku bgtau apa yg aku letak dlm handbag...imagine sendiri la yek...
aku ni simple jer...not a makeup person...so, xde la mascara lipstik bagai dlm handbag...ada la lipbalm, tp berkurun dah xpakai...

So, meh tgk apa yg ada dlm handbag aku...

1. Purse Hello Kitty
2. Handphone Sony SL (pink) ~ Casing Hellokitty gak
3. Tisu muka
4. Perkakas peribadi wanita
5. Lipbalm terlajak laris
6. Power bank (klu rajin)
7. Pen & Pencil (sbb kdg2 nak buat sudoku)
8. Segala-gala resit..haha...seminggu sekali baru review & buang resit2 tu
9. Gambar pasport incik moncet
10. Earphone
11. Perfume stick

tu jer kot yg ada dlm handbag aku tu..haha...

k la...mintak diri...

wassalam...

\(^_^)/

Wednesday, September 24, 2014

Cabaran 30 hari : Day 9 ~ 5 lelaki yang menarik perhatian anda

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 10:32 AM 0 comments
Adoiyai...5 lelaki yang menarik perhatian??? ciri2 or orgnya??? aku juz bgtau 5 ciri2 lelaki yg menarik perhatianku la erk??

1. Lelaki yg pakai songkok
2. Lelaki yg pakai kain pelekat
3. Lelaki yg pakai baju melayu
4. Lelaki yg berjubah
5. Lelaki yg ada lesung pipit

(p/s:- alamak...mcm sumer di atas ni ciri2 my incik moncet jer...hehe...)

Tuesday, September 23, 2014

Carrymark Jun-Okt 2014

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 5:47 PM 1 comments
Salam ukhwah to all my students...mesti korang ternanti2kan carrymark kan???haha....kpd yg dok dtg tanya saya td...sorry ler klu saya garang...kan sy dah ckp...tggu jer smpai sy announce kat FB...arini mood stress sbb kne siapkan carrymark korang...so kpd yg dpt rendah tu...don't take it serious...okies??? carrymark cuma 30%...ingat...FINAL EXAM 70%....korang all out time final nanti...sy doakan korang jawab exam dgn baik...

p/s:- carrymark ni muktamad yek...



Sunday, September 21, 2014

Liebster Award #2 by - Kee

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 2:11 AM 1 comments


Hurm...kena tag ler pulak dgn Kee...ok la...meh nak jawab dulu soklan2 yg Kee tanya pd akak yerrr...

1. Apa nama haiwan peliharaan pertama korang ....
    - Taiko

2. Benda apa yang korang paling nak dalam hidup...
    - jadi kaya

3. Pengalaman manis time korang sekolah ..
    - Always dapat no top 3 masa sekolah rendah...(alhamdulillah)

4. Apa benda yang korang x boleh berpisah..
    - Cermin mata..(sbb rabun jauh maaa)

5. Korang pernah tak nangis tengok citer kartun..??Nyatakan sebab korang..
    - Pernah. Baru nangis minggu lepas dalam train...guesswhat kartun apa??        
       Doraemon...lawak kan??? sedey sbb babak nobita dgn ayah dia...hurm....agak panjang klu nak cerita kat sini...

6. Siapa pelakon // penyanyi yang korang paling minat..?? Kenapa..??
- ramai...xtau nak senaraikan macamana...

7. Kenapa korang nak ber-blog...
- just like a diary to me

8.  Makanan apa yang korang suka makan..
- mi goreng yg mama atau saya sendiri masak

9. kat sekolah....Subjek apa yang korang paling BLUR...
- akaun

10. Hobi korang apa..??
- tengok drama korea

11. apa genre movie yang korang suka tengok..?? Pasal pa..??
- comedy...sbb tak payah pikir berat2...

ok....sekarang saya plak nk tanya 11 soalan kepada mereka ni:

Harap sudilah kiranya korang follow back my blog & answer all the questions below...hehe...don't forget to paste your link in my comments...okies???

here's the questions:
1. Warna kegemaran? Sebab?
2. Pernah naik roller coaster tak? kat mana?
3. Suka baca komik? Komik apa?
4. Subjek kegemaran kat sekolah
5. Letak gambar raya tahun ni
6. Your favorite sport?
7. Minuman kegemaran?
8. Sejak bila korang start blogging?
9. Kereta idaman
10. Adakah anda telah mencapai cita-cita anda? Jika 'Ya', apakah itu?
11. Motto hidup anda

Sudi2kan lah menjawab yerrr....

wassalam...

\(^_^)/

Cabaran 30 hari : Day 8 ~ 5 lagu cinta kegemaran anda

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 1:39 AM 0 comments
posting kali ni nak trus jawab straight to the point...great huh???
1. The way it is - Celine Dion
2. As long as you love me - BSB
3. Cinta antara kita - Baizura kahar & Duta
4. Goodday - IU
5. Doishite - DBSK

Friday, September 19, 2014

Cabaran 30 hari : Day 7 ~ Sejauh mana pendidikan itu penting bagi anda?

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 7:50 PM 4 comments
topik arini dah macam soklan karangan SPM jer...haha...tentang pentingnya atau tak pentingnya pelajaran pada diriku ini???

wah...of coz la...memandangkan aku seorg tenaga pengajar, aku selalu ckp kat student2 aku....ILMU TU PENTING...bukan sekadar ilmu agama semata2...ilmu dunia jugak penting...Islam sendiri mengajar yg kita perlu menuntut ilmu hingga la ke liang lahad sekalipun....

memang ada yg ckp, "ala...ada degree pun tak tentu lg dpt keje...Colonel Sanders yg xde degree tu berjaya jer cipta resepi KFC terkenal sampai skrg...Bill Gates yg kena buang universiti boleh jer jd org kaya dgn Windows nyer" masalahnya...korang tu colonel sanders ker??? korang tu bill gates ker??? sekurang2nya, bila ada pelajaran, org pandang kita lebih sikit berbanding org yg tak berpelajaran...dan tahap pemikiran org yg berilmu, berbeza dgn mereka yg tidak berilmu...ye dak???

so, belajar la selagi mampu belajar...tp klu korang tu dah sah2 anak org kaya...yg akan take over business mak bapak korg, so rasanya xde diploma pun xpe kot...cuma dgn ilmu ni la kita lebih bijak dlm decision making yg kita buat...

wasllahuallam...tu sekadar pendapat dariku...

wassalam...

\(^_^)/

Thursday, September 18, 2014

Cabaran 30 hari : Day 6 ~ Apa yg anda makan arini?

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 11:25 PM 2 comments
salam ukhwah semua...arini siang xmkn apa sgt...xde mood...(cheewaahhh) mlm jer baru pi makan dgn maksu kat Istana Bambu...so, dah alang2 topik ni...meh nak review sket tentang makanan & tempat di Istana Bambu Ampang Ulu Kelang.

Interiornya yg agak menarik...
Interior menarik...ala2 bali gitu...dgn background music serulingnya....jd agak creepy bila time mlm....lgpun xramai org...then sekeliling tu nampak mcm hutan jerr....memula tu waiter suh kitorg dok tepi...tp xberani plak sbb gelap...haha...dua2 penakot...

ni dishes kitorg td...

tomyam fish ball, asparagus udang, bean curd crab meat

harganya seriously agak 'mahal' laaa pada aku...sbb ada tempat lain yg bole bg harga lg murah & lg sedap dr ni....tomyam tu terkontang-kanting fish ball jer la...sbb dlm menu xde tomyam campur...mcm pelik kn?? portion tu banyak...boleh mkn smpai 4 org...jenuh aku & maksu nak abiskan td...tp tak abis gak...sbb byk...then maybe combination lauk yg cpt muak...sbb bean curd tu pekat...then asparagus tu rasa agak fair jerrr....ada la 4 ekor udang dlm asparagus tu dgn harga RM16 small size. tomyam tu RM23 (fish ball jerrr punnnn)

Tp apa2 pun....alhamdulillah...rezeki aku arini...sdgkan masa kat opis ptg td dok terbanyang nak mkn megi ratna jer mlm ni...xsangka la plak mkn mahal...haha...rezeki tuan kedai tu jugak...so...korg bole la try pi makan kat istana bambu...byk lg juadah lain yg korg bole try...ada jer ikan siakap 3 rasa tu....tp kitorg tak order la sbb mkn berdua jer kan???

ok la...mintak diri...jumpa esok plak...

wassalam...
\(^_^)/ 



Wednesday, September 17, 2014

Cabaran 30 hari : Day 5 ~ 3 perkara yg anda ingin katakan kepada bekas kekasih

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 5:21 PM 8 comments
wahh...topik susah plak utk hari kelima ni...klu nak tau, arini genap lagi 100 hari aku nak ke jinjang pelamin (walaupun tak buat pelamin) ihik..ihik...(gelak manje gitu) 

so, to my EX...he knows who i meant if he read this...haha...

1. thanks sbb awak la buatkan saya jadi seorg yg tabah menempuh perangai baran awk tu...(nasib dah break up...alhamdulillah)

2. thanks sbb break up dgn awk la sy dpt jumpa tunang sy skrg ni a.k.a Incik Moncet

3. thanks sbb bukan saya pilihan awk...haha...

kena sentiasa yakin, apa pun yg berlaku adalah susunan yg terbaik dr Allah swt...doakan aku dgn Incik Moncet selamat ke jinjang pelamin lg 100 hari...insyaallah...

wassalam...

Cabaran 30 hari : Day 4 ~ Buku Kegemaran Anda

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 5:15 PM 2 comments
ok...semlm xsempat nak update sbb siang p penang..pastu mlm naik train balik KL...so, arini nak update Day 4 & 5 skali gus...hehe...

buku kegemaran?? hurm....buku apa ek??? rasanya xder la plak buku yg smpai dua tiga kali baca...kebykkan baca sekali jer...hehe...tp paling suka buku² tulisan Pak Latif...hehe...buku sejarah Islam keluaran PTS...

Monday, September 15, 2014

Cabaran 30 hari : Day 3 ~ Sesuatu yg menguatkan anda

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 11:11 AM 2 comments
Baru hari ketiga...
ada sorg blogger tu aku baca dah hari ke belas²....haha....aku baru terhegeh² kat blkg ni...well, topik arini sesuatu yg menguatkan anda...walaupun xbaper nak tangkap menguatkan dari segi apa...mcm lagu MILO...."minum Milo anda jadi sihat & kuat!!!" 
So...mungkin jugak menguatkan dari segi semangat utk teruskan hidup kot...i guess...
klu nak ckp sapa yg menguatkan aku utk terus hidup, mestilah bundaku Jamilah Hussin...sebab dia la yg buatkan aku lebih semangat utk hidup...sbb nak bg dia gembira...sebab nak balas jasa dia...dulu awal² masa keje kat KL, dah penah rasa give up sbb tak tahan dok KL...stress sbb ada satu puak² kat opis ni suka dok mengata & umpat org, suka dok cari kesalahan org, tu yg nak balik Kedah...tp bila pikir balik bunda selalu harap aku keje lek lok...so, aku kuatkan semangat utk tepis mereka semua...
Alhamdulillah...dah lebih 4 thn keje kat KL tu...
puak² tu...aku buat dek jerr...abaikan mereka...

Sunday, September 14, 2014

Cabaran 30 hari : Day 2 ~ 5 cara memenangi hati anda

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 6:53 PM 2 comments
wah...erm...tak payah tau kot 5 cara tu...sebab hati saya telah dimenangi oleh incik moncet..hehe...kang klu saya bgtau, ada plak yg nak cuba memenangi hati saya...kih kih...(perasan sekejap)

wassalam...

\(^_^)/

Blogger: Liebster Award

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 6:41 PM 3 comments
Wah....tak sangka ada yg tag saya utk Liebster Award...hurm...first time di tag ni...banyak plak tu nak kne jawab soklan..hehe...ada 11 soalan...meh nak jawab:-

1. APAKAH YANG ADA DALAM BENAK FIKIRAN ANDA SEKARANG?
hurm...dalam fikiran saya skrg ni nak pikir apa yg nak taip utk jawab 11 soalan ni...

2. PADA SITUASI MACAM MANAKAH ANDA MENGANGGAP ANDA GAGAL? 
situasi gagal tu bila kita sepatutnya dapat apa yg kita harapkan, tp kita tak dapat...tu kira gagal la...

3.APAKAH SIFAT-SIFAT YANG PALING MENONJOL DALAM DIRI ANDA? 
hurm...paling menonjol agak garang kot...tp at the same time very friendly (ceewahhh)

4.APAKAH SIFAT-SIFAT YANG ANDA TIDAK SUKAI PADA ORANG LAIN? 
tak suka sifat dengki 

5.PERKARA PALING HEBAT YANG PERNAH ANDA LAKUKAN? 
Dapat black belt dlm Taekwondo WTF...tak sangka...

6.PERKARA YANG PALING ANDA HARGAI YANG ADA PADA SEORANG KAWAN? 
dia sentiasa ada ketika diri ini memerlukan seorang sahabat

7.PERNAHKAH ANDA DIBENCI? OLEH SIAPA?
Pernah...rakan sepejabat...errkkk???

8. BAKAT/ KELEBIHAN APAKAH YANG ANDA PALING INGINI? 
teringin nak pandai melukis

9.JIKA ANDA DAPAT MENUKAR SATU PERKARA TENTANG DIRI ANDA, APAKAH YANG AKAN ANDA TUKAR?
jantina...haha...tak la...nak tukar jadi kurus...

10.APAKAH PENCAPAIAN ANDA YANG PALING BESAR?
pencapaian paling besar??hurm...ada ker??? belum lagi kot...

11.ANDA ADA MOTTO KEHIDUPAN TAK? KALAU ADA, APA DIA?
Gagal sekali tidak bermakna kita gagal buat selama-lamanya..itu yg saya pegang selama ini...

cara² mudah aja...
1. jawab 11 soalan yg saya berikan
2. tag 11 blogger yg ada follower less than 1000 org
3. pastu inform kat blogger tu yg dia telah di'tag'
4. jgn lupa letak komen link posting yg korang dah buat tu kat saya...bole la nak baca...okies???

so, 11 org yg saya nak tag ialah:


ok...11 soalan yg saya nak korang jawab:-

1. A little bit about yourself.
2. Tempat yg teringin nak pegi selain Mekah & Madinah?
3. Kenangan masa kecik yg tak dapat nak lupa?
4. Apa denda paling teruk pernah kena?
5. Favourite colour and kenapa?
6. Agak² lagi 11 tahun anda sedang buat apa pada tarikh hari ini? 
7. Genre movie kegemaran anda?
8. Apa yg paling best pernah berlaku pada anda?
9. Celebration besday yg paling best bila?
10. Adakah anda suka membaca? buku apa?
11. Kata-kata semangat utk diri anda sendiri?

Hope korang sudi la jawab erk...

wassalam...

\(^_^)/

Saturday, September 13, 2014

Cabaran 30 hari : Day 1 ~ 1 gambar terbaru dan 5 fakta tentang diriku

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 4:03 PM 4 comments
Assalamualaiikum...

Wah...aku teringin gak nak join mende2 ni..haha...almaklumlah..sesi pengajaran student uitm dah sampai ke minggu terakhir..sempat la klu nak update blog setiap hari..haha...cabaran apa ni??? ni ler nyer utk sesapa yg nak join gak...


ok....so ni gambar terbaru aku...takder la terbaru sgt...tp dlm bln lepas la...kira latest la kan???


5 facts about me? yg pendek² jer la aku tulis erk??? byk jer fakta tentang aku ni...hehe...

1. Aku ni lecturer akaun kat Institut Profesional Baitulmal, Kg Pandan.

2. Pemegang black belt Taekwondo WTF. (tapi dah lama tak pi training).

3. Seorang yg agak sensitif...haha...suka nangis especially klu tgk citer sedey...even citer kartun...baru² ni bergenang air mata time tgk citer Doraemon...lawak x???

4. Sayang sumer ahli keluargaku : Bunda, Ayahanda, No, Fail, Laa & Jidin...dan adik ipar Siti serta bakal suami..errkkk...incik Moncet...

5. Seorang yang ceria & friendly walaupun ramai yg ckp muka aku ni sombong & garang...hehe...

ok la...undur diri dulu..esok aku update lagi....insyaallah...

wassalam...
\(^_^)/
 

~ NuKiLaN HaTiKu ~ Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Angry Birds Merchandise