SaHaBaT MaYa

Thursday, September 18, 2014

Cabaran 30 hari : Day 6 ~ Apa yg anda makan arini?

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 11:25 PM
salam ukhwah semua...arini siang xmkn apa sgt...xde mood...(cheewaahhh) mlm jer baru pi makan dgn maksu kat Istana Bambu...so, dah alang2 topik ni...meh nak review sket tentang makanan & tempat di Istana Bambu Ampang Ulu Kelang.

Interiornya yg agak menarik...
Interior menarik...ala2 bali gitu...dgn background music serulingnya....jd agak creepy bila time mlm....lgpun xramai org...then sekeliling tu nampak mcm hutan jerr....memula tu waiter suh kitorg dok tepi...tp xberani plak sbb gelap...haha...dua2 penakot...

ni dishes kitorg td...

tomyam fish ball, asparagus udang, bean curd crab meat

harganya seriously agak 'mahal' laaa pada aku...sbb ada tempat lain yg bole bg harga lg murah & lg sedap dr ni....tomyam tu terkontang-kanting fish ball jer la...sbb dlm menu xde tomyam campur...mcm pelik kn?? portion tu banyak...boleh mkn smpai 4 org...jenuh aku & maksu nak abiskan td...tp tak abis gak...sbb byk...then maybe combination lauk yg cpt muak...sbb bean curd tu pekat...then asparagus tu rasa agak fair jerrr....ada la 4 ekor udang dlm asparagus tu dgn harga RM16 small size. tomyam tu RM23 (fish ball jerrr punnnn)

Tp apa2 pun....alhamdulillah...rezeki aku arini...sdgkan masa kat opis ptg td dok terbanyang nak mkn megi ratna jer mlm ni...xsangka la plak mkn mahal...haha...rezeki tuan kedai tu jugak...so...korg bole la try pi makan kat istana bambu...byk lg juadah lain yg korg bole try...ada jer ikan siakap 3 rasa tu....tp kitorg tak order la sbb mkn berdua jer kan???

ok la...mintak diri...jumpa esok plak...

wassalam...
\(^_^)/ 



2 comments:

Izzah Azryna on September 19, 2014 at 4:57 AM said...

Amboi... sedapnya makan hehehehe. Tapi bagi saya memang tak berbaloila makan mahal sangat tapi tak sedap.... maybe mentaliti student kot hehehehe

eikorina-NaWaL sYaFiQ on September 19, 2014 at 8:23 PM said...

Hehe...agak kurang berbaloi la...

 

~ NuKiLaN HaTiKu ~ Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Angry Birds Merchandise