SaHaBaT MaYa

Tuesday, October 27, 2009

Alhamdulillah...BuaNg YaNg KeRuH..AmiK Yg JeRNiH...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 5:36 PM 0 comments
\(^_^)/

tersenyum aku skrg ni....td diorg antor wakil mintak maaf kat aku...aku tak marah pun diorg sebenarnya...cuma kecik ati skit je dgn perangai diorg tu...yg dtg td anas, syamir, azri...(sape ntah sorg lg)...syafiq dtg gak...sbg backup singer jer dia tu...kendian wan pun dtg gak...nak tergelak aku dgn diorg ni dgn cara diorg mintak maaf...aku xmrh diorg pun...syg kat diorg lg...diorg laa my 1st student...aku kan xpenah ngajor b4 ni...fresh graduate lg...aku sdr, aku sendiri terlalu byk sgt kekurangan....

Monday, October 26, 2009

SeDiHnYeR 2 IkHLaS...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 9:44 PM 0 comments
arini aku rase sedih sgt dgn bebudak 2 ikhlas...klu pun diorg xsuka kat aku...sabar laa...lg 8 ari jek aku kat sini...lgpun bukan kena ngadap muka aku ari2...xtau laa kelas setrusnyer mcmana aku nak tempuh...xper la...mgkin lbih baik aku suh diorg wat keje sendiri jek time aku...lgpun silibus dah abis...utk 1 hal tu (silibus) aku lega laa dah settle...soklan exam pun dah settle...alhamdulillah...aku doakan sumer budak 2 ikhlas & 2 ehsan leh jawab yg terbaik...harap sgt klu sumer dapat A...insyaallah...

wassalam...

Sunday, October 25, 2009

BeSt GiLeR!!!!!!!!!!!

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 8:14 PM 0 comments
well...well..well....gud news!!! aku best giler ni...td pi bilik mama...mama ckap "kaklong..ni ader barang sampai..br smpai td.." bila aku tgk jer barang tu!!! YEA!!! buku conan dah sampai...apa lg..trus aku bukak...yea! yea! volume 65 smpai jugak kat tgn aku akhirnyer setelah penantian hmpir 4 bln...(penantian itu satu penyeksaan..hihi...) lama giler nak tggu volume 65 kuar..4 bln beb...huhu..nmpak gaya..mlm ni xjd laa nak study math...aku kena study detective conan volume 65 dulu..hehe...

CONAN!!! Miss u!!!

p/s:- lama xdgr citer ttg bf sonoko yg hensem tu..apa erk nama dia?? haa...makoto kyogoku...harapnyer ader laa watak dia dlm volume kali ni..hehe...

ok..mintak diri dulu..pas solat isyak leh laa aku stat mentelaah conan!! hehe..

wassalam... \(^_^)/

9 DaYs MoRe To gO....!!! ChAiyOk²!!!

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 6:16 PM 1 comments
ALAMAK!!! dok ghalit (leka) dgn bebudak banin ajor math smpai aku terlupa aku ader usrah arini...alaa....mcmana ni?? ustazah...sowi..nawal terlupa...huhu...tak ingt lgsung...dah pkul 6.30 baru teringt...patut laaaa dok rase sumtin'2 jek..huhu...sayangnyer...

pejam celik..pejam celik...less than 9 days jek aku kat islah ni...dah bis kontrak...mesti bebudak tu sumer seronok..kan?? ntah laa...kadang2 aku rasa diorg sumer tu tak suka pun aku ngajor diorg...klu suka, naper laa tak pay attention masa aku ngajar..kan?? hmm...diorg tak suka aku..xper laa...pas 9 ari ni, mualimah yg ajar diorg akan masuk balik...mesti diorg lebih hepi...

sabar laa nawal...lg 9 ari jek...diorg pun nak kena ngadap aku lg 9 ari jek...sabar yek student² ku...1 redha, 1 taqwa, 2 ikhlas & 2 ehsan...

hmm...insyaallah 15 nov aku lapor diri utk kursus selama sebulan kat rusila, tganu...dkt2 dgn marang..leh laa jumper rummate kesygn aku tu...insyaallah laa klu ader rezeki & kesempatan...windu giler kat dia..dah laa konvo aritu tak smpat nak jumper...(sesungguhnya Allah tlh mengaturkan segala²nya utk kita...)

kursus tu Business English Communication Skills...selama 1 bln..sumer ditanggung oleh TM..tu yg tak sabar giler nak pi...shud pun mgkin pi jgk..ingt nak suh emy amik cuti tanpa gaji slama sebln..tp xtau laa dia nak or x...ye laa..peluang keemasan ni bukan slalunyer dapat..ingt senang2 ker nak pi attend kursus english mcmani?? aku dah laa suka english...rindunya nak speaking2...teringt lg masa aku nak kena speak fully english mase nak ajar TITAS kat student from china..huhu...seb bek laa ader yg paham...yg xphm tu rupanya diorg xtau english..ceh!!! jenuh jer aku speaking london..diorg ternganga jek..nasih baik ader kevin, michelle dgn brian...diorg still kat uum or dah balik china erk?? huhu...

k laa...nak masuk magrib dah ni..nanti² aku smbg lg...

wassalam...

Friday, October 23, 2009

Lagu Sekolah A-Islah

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 6:58 PM 0 comments
Kamilah barisan mujahid
Barisannya muda perkasa
Berjuang untuk menjadi syahid
Iman dan taqwa pengisi jiwa

Allah Matlamat kami
Al-quran dustur kami
Rasulullah pemimpin kami

Al-islam anutan kami
Al-Jihad jalan kami
Gugur syahid idaman kami

Kami cinta Allah yang Esa
Kami kasih ibu dan bapa
Kami sanjung Rasul mulia

Kami amal ilmu di dada
Kami sayang guru semua
Kami hormat sahabat setia

Al-Islah nama sekolah
Al-Islah harapan ummah
Al-Islah penjalin ukhuwwah

Kem Astronomi kat Islah

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 12:56 PM 0 comments










hurm...ikut ati nak update blog mlm td...pas balik dr kem astronomi kul 1045mlm...td mata ni tak mengizinkan..ngantuk giler² beb...huhu...best gak laa event tu...yg paling best masa pelancaran roket air...hebat² belaka roket air yg student2 buat...tp yg terabur di udara pun byk gak laa..hehe...

pastu ader jual2...ramai gak laa yg meniaga...bebudak ni minat gak berniaga erk...ader talent..aku ingt nak meniaga gak..tp xder duit utk wat modal...huhu...aku beli pen pooh..unik sgt...xpenah aku jumper..nanti laa klu aku amik gmbr...aku letak dlm blog ni..
mlm tu, pas solat isyak...ader sesi teropong planet & bintang...ramai sgt budak...aku sempat tgk planet jupiter jek dgn 4 biji bulan dia...mmg best gak laa...tp nampak juz satu titik cahaya & sebaris dgn dia ader 4 titik cahaya yg lebih kecil..tu la bulan kpd jupiter..ok..kat sini aku letakkan gmbr jupiter yg aku amik dr internet...

p/s:- yg atas skali tu gmbr our solar system...im sure u all know...rite??
yg kedua tu laa image yg aku nmpak..xsngka plak ader dlm internet..tu laa jupiter dgn bulannya...jupiter ader 63 bln klu xsalah aku...aku check dlm wikipedia laa...

the gmbr yg last tu, gmbar jupiter gak..

enjoy urself...

wassalam...

Tuesday, October 20, 2009

SeDaPnYeR...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 7:18 PM 0 comments
hmm...arini balik ptg...dkt kul 6 br smpai umah...aku wat kelas tmbahan utk bebudak banin tgktn 2...jenuh gak laa mengajar depa ni...ader yg xbwk buku la..xbwak protektor la...tak bawak jgka lukis laa...ish..geram bebenor...dah tu plak..keje nak bising jek dlm kelas...letih diwatnyer...

arini best sgt even aku sampai lewat sket kat sekolah..hehe...kelas aku stat kul 950...kat 1 redha...so b4 tu, dok tgk mualimah mahani dok uli tepung wat doh pizza...aku pepagi lg dah letakkan bubur jagung aku tu..alhamdulillah...xder laa yg komen kata tak sedap...tp xtau laa klu ader yg ckp dlm hati tu..hehe...

aku dok tgk kak mahani punyer semngt dok uli doh...sedar² time aku masuk kelas...huhu...xdpt nk tgk dia wat pizza...abis ngajar topik arak & judi, aku balik blik guru...tu dia...dr jauh dah bau pizza tu...campur plak dgn bau nasi beriani yg mualimah nora masak pagi td tu...fuh!!! giles aaa....!!! masuk dlm dah penuh..aku apa lg, amik port penjuru dlm tu...senang sket nak makan..hehe...1 skali aku capai pizza sepotong...sedap!! pehtu mualimah nora plak dok sakan wat air jeli limau...pas siap jek, aku amik laa secawan air tu...sedap giler...1st time aku rasa air sedap camtu..dia mcm campuran jeli & cocktail & buah2 dlm tin...then perah limau kasturi...masam2 manis gitu...fuh!! aku minum bercawan2...hehe...mmg best laa...ader hikmahnyer aku stay kat islah tu...klu pas 4 ari aku dah blah..msti aku xdpt nk lalui kenangan camni...aku yakin, xbyk guru2 sekolah yg dok wat aktiviti ukhwah mcm ni..masak sama2...sorg satu bawak juadah...mmg best laa...

resipi pizza dgn nasi beriani aku xsmpat amik lg..hehe..xper2 esok lusa aku mintak kat kak nora & kak mahani...

k la..mintak diri dulu...

wassaalam...

Monday, October 19, 2009

TiME MoVe fasT...We eVen DuN ReaLiZe it...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 11:10 PM 0 comments
Assalamualaiikum...mcm biasa la...tulisan fav aku..georgia...klu pc tu xder georgia..aku choose garamond...klu xder both, bru pilih courier...supposed courier sure ader...kan??


kejap jer masa berlalu..kan?? Rasenyer postIng yg akU Tulis aritu tentang aku nak stop NgajAR kat islah...(atAs urusaN kuarga) ...last2, lg 3 Mggu jek aKu kat siNI..daH NaK aBis TEmpoh kHIdmat aku selaMa 2 bln...akU abis 5 nOV Ni...so TeRpaksa gaK lAa aku wAt final QUestion utk bebudak tu...jEnuh gaK aku mencari soklan...Huh..tak retI aku..xtau lAa diorG leh jwb or x soKlan tu....HuHu...

soK ptG aDer kelas tambahan utk bebudak banin yg ketinggalan...cian plak kat diorg...ader yg tak paham...xnak tanya dlm kelas..pehtu bila aku wat kelas tambahan, yg mai selai dua jek...huh!! terpaksa laa wat kelas utk banin jek...diorg tu klu cmpur dgn banat...susah sket...sbb banat ni boleh diharap...then, klu aku ajar cepat sket diorg tgkap berbnding banin ni...asyik dok merapu jek dlm kelas...bila suh jwb soklan...mula laa nak menganga..hehe...

ni tgh dok masak bubur jagung...tggu mendidih sket, baru nak masukkan santan...sok waktu rehat mualimah sek men wat makan2...lebih kurg jamuan raya laa....so, aku decide nak sediakan bubur jagung...yg len2 tu wat lauk pauk la...kak mahani nak wat pizza...kak syikin wat air jeli limau...sedapnyer....tak sabar plak nk tggu esok...mesti best kan...so kena kosongkan perut aku b4 pi sekolah sok..hehe...

alamak!!! dah pkul 12.07 am ni...aku br ingt nak wat soklan agama b4 tido...sempat tak erk??? huhu...xper2...satgi aku try wat sket..dah laa kena antor b4 kamis ni...insyaallah sempat...mcm time kuliah dulu laa...wat laa assignment last minute mcmana pun..insyaallah sempat siap gak...

mggu ni best sgt..akan ader 2 aktiviti...rabu ni ader hari PSP...aper ntah mksud dia...hari penutupan aktiviti sekolah..(sumtin' like that)...then ari kamis ada hari kem astronomi....insyaallah klu Allah mengizinkan...cuaca elok, leh laa cerap bintang & bulan mlm tu..kelas kamis ni stat kul 3 ptg...tp aku still kena dtg dr pagi sbb nak wat kelas tmbahan math utk ting 2...risau nyer takut tak smpat nak abiskan silibus...kamis ni jer laa yg aku leh nak wat kelas tmbahan...ari mggu2 len dah xleh dah...

ops...apa citer laa bubur aku kat atas dapur tu..jap nak pi check...

ok...bubur aku pun dah siap..harapnyer diorg suka laa dgn bubur yg tak seberapa tu...k la...nak akhiri posting kali ni...byk keje lagi nak wat b4 tido ni...insyaallah..nanti aku posting lg...

wassalam..

(p/s:- alhamdulillah...dah settle qada poser ramadhan & alhamdulillah..sempat gak wat poser syawal 6 hari tu..moga2 amalanku diterima Allah swt..amin....)

Tuesday, October 13, 2009

BiRu WaRnA...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 10:07 AM 1 comments
Kami anak alam insan tuhan
'Ngembara langit biru mencari ilmu
Berteman kebudimanan
Bina nusa, bina dunia sejahtera
UniUTAMA ibu yang tercinta
Kami doa lanjut usia bahagia
Kami janji hormati pesanmu
ILMU, BUDI dan BAKTI...

Sunday, October 4, 2009

JuZ fOr 5 SeCs???

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 10:17 PM 0 comments
Alhamdulillah....selesai jugak konvo aku arini...ni baru smpai umah jer ni..huhu...letih tu...ingt pas update blog ni..nak gogok gigi...cuci muka then trus tido jek...sok nak pi ngajar plak..waa...xstudy lg utk ngajar sok...

when i think again n again...haha...aku study selama 4 tahun juz utk senyum selama 5 saat?? huh...siap nervous sumer cukup...haha...

kejap jek masa berlalu...kan??? rasa mcm baru semalam jek aku daftar kat uum tu...tak sangka arini dah konvo...4 tahun beb..lama tu...

konvo arini xdapat apa pun...takde bunga...takde hadiah..xde teddy bear...org len aku tgk smpai 2,3 jambak...yolaa...diorg ader 'yg tersayang'...leh laa nak belikan...kan???xmcm aku ni...xder sesaper pun...aku tgk td...sumer kengkawan aku makin lawa2 n bergaya..maklumlaa...sumer dah berkerjaya...aku jek yg belum...huhu...

hmm...nak citer apa lg erk??? ngantuk dah ni...nanti2 aku update lagi...

p/s:- td pi masjid...teringat masa aku jd fasi titas...really miss that moment...ops...teringat dia sekali bila pijak masjid...huhu....bila laa aku nak dapat lupakan dia...almost 1 year... sesungguhnya Allah lebih mengetahui...

wallahuallam...

see ya....
 

~ NuKiLaN HaTiKu ~ Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Angry Birds Merchandise