SaHaBaT MaYa

Friday, February 1, 2013

Apa yg Ko dapat ek???

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 4:25 PM
Wah...kasar giler tajuk entry aku kali ni...hurm...saja nak kongsi kisah dgn korang tentang 2 org hamba Allah yg dok sibuk2 nak amek tau pasal diri aku ni...

Assalamualaiikum...

atas tu juz intro jer...ni baru nak stat...hampir 3 bln aku MC...kalau sapa yg baca blog aku, tau la sbb apa aku MC kan??? psl aku eksiden kat Krabi...ni entry nyer...KRABI...so, disebabkan jatuh moto tu laaa aku dapat MC smpai 3 bln...ada minor fracture kat tulang bahu aku ni...kat bawah ni aku letak gambar surat doktor skali utk tatapan korang...

Haaa....perati tu betul2..doktor siap garis lagi 3 months ...klu xpaham bahasa Inggeris...reti2 la bukak kamus ek!!! Mmg la doktor bagi aku cuti 3 bulan...cuti keje jer...lgpun aku punyer coarse leader kat IPB xbg masuk kje selagi doktor xbagi green light...so, aku juz ulang alik dr SP ke KL setiap minggu selama 3 bln ni utk attend kelas master aku kat UiTM Shah Alam jer laa...almaklumlah...xtakkan la aku nak extend sem???lgpun dah bayar yuran kot...tambah2 dapat biasiswa MyMaster under KPT (Kementerian Pengajian Tinggi).

Tapi nak wat mcmane...2 ekor hamba Allah tu tak puas hati kot tgk aku wujud kat kelas master, tapi xwujud kat dalam opis..so...mula laaa dok korek2 citer aku dari kengkawan lain...siap cakap lagi..."Nawal tu sakit apa? tengok elok jerrr!!" addoiii....aku sakit dalam kot...tulang DALAM bahu...nampak ker???yg tangan aku dok tergantung dlm klas master tu ko xnampak ko buat2 tak nampak??? aku mengerang bila berbaring nak tido, nak kena bagitau kat hampa berdua ka??? sebok ngat aih!!!

Pehtu yg sekor lagi tu plak, adoiii...siap korek result exam master aku dapat baper dr org2 lain...addoii...apa yg ko dapat ek??? klu result aku bagus ker...klu result aku terok ker...ko apa kne mengena dgn hidup aku??? takkan nak jadikan aku contoh utk gosip2 ko dgn student kot??? dah xder idea ker??? Kita ni...klu dok sibuk amek tau hal org...dok sebok2 cari keburukan org...nanti Allah balas di masa depan kelak...baru tau...

Wahh...aku citer apa yg berlaku pada aku...walaupun aku tau, hamba Allah tu bukan baca pun blog aku ni..hahaa..apa2 pun, kita jadikan kisah aku ni sbgai iktibar & pedoman...dalam dunia ni, berjenis-jenis manusia yg ada...pandai-pandai la kita memilih utk berkawan...(tapi aku xkawan pun dgn diorg...still nak amek tau gak pasal aku...lantak kat hampa laaa)

Bak kata-kata di atas, MUNGKIN KISAH HIDUPKU LEBIH MENARIK DARI KISAH HIDUP KORANG TU!!!

Wassalam...

p/s:- berusaha utk menjadi lebih baik adalah LEBIH BAIK dari mengambil tahu hal org lain...

\(^_^)/

1 comments:

xerra on February 1, 2013 at 10:06 PM said...

boh layan je depa nawal, dh sakit, nk buat cmne... tcre ye...

 

~ NuKiLaN HaTiKu ~ Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Angry Birds Merchandise