SaHaBaT MaYa

Saturday, April 23, 2011

Waaa....!!! SeRaBuT!!! SeRaBuT!!! SeRaBuT!!!

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 11:32 AM 0 comments



adoi...bakper gak maleh bebenor nak siapkan assignment ni...otak blank...blur to write anything...waa....klu xsiap nnti mesti Kak Min marah aku...tapi mslahnyer tangan aku ni xleh nak menaip report langsung...I absolutely don't have any idea to write about New Public Management (NPM)...i know i'm DEAD!!! but...waaa.....dunno what to write lor....xlarat nak bace article yg setebal 60 pages ni....

dah ler esok ada mid-term exam utk subject PSA...lgsung aku xstudy pape...mati laa aku...ada 3 article nak kena study tu...mlm ni aku nak stay up...erm..maybe ponteng klas pagi is a good idea...coz exam is goin' to be held in the evening...urm..i guess....hope so... :-(

huh...td kate takde idea nak menaip apa utk write up...tapi laju plak jari-jemari ini mengupdate blog...huhu...siot tul laa!!!!

k la...i'm going to finish the report by tonite by hook or by crook!!!


Friday, April 22, 2011

1 tahun...1 bulan...1 hari...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 10:12 PM 1 comments
Alhamdulillah...
\(^_^)/

BeRiSi??? GeMoK??? Waaaa!!!!

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 7:54 PM 0 comments
huhu...td student aku tgur..."miss nampak berisi skrg...sbb hepi ker???" huhu...hepi ker??? smpai berisi...ni sumer klas master punyer psl...mana tak nyer...time klas master, diorg provide bfast, then lunch..pehtu siap ada tea time kul 4 lg..huhu...mana lah tak gemok...org len blaja kurus..aku??? makin gemok plak...wawawa.....tension lor....

Thursday, April 21, 2011

biohazard??? biowar??? konon jek...huhu...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 4:31 PM 0 comments

Logo atas: logo kolony
Logo bawah: logo biohazard

aduh...bulan lepas sumer kecoh dgn biohazard laa...biowar laa...sumer kelam kabut bila dok nmpak logo yg atas tu...kejap2 kuar dlm newspaper....kecik jek..tersorok plak tu...ada yg sedar...ada jugak yg xsedar dgn logo tu...pastu time berita, bila kuar iklan..kejap2 logo tu luar...mcm misteri gitu...

so, byk laa telahan yg aku dengar ttg logo tu...ada kawan aku cakap logo tu nak bg peringatan kepada sumer penduduk ttg BIOWAR yg akan dilancarkan oleh kuasa besar??? ish...mmg biler dgar tu kecut jugak perut aku diwatnyer....mana taknyer...cuba korg bygkan...tetibe jer korg kena cancer...or mati mengejut...bila wat post mortem...tgk2 ada ada kandungan bahan kimia yg tinggi dlm badan kita...or kena radiasi nuklear ker...mcm tu laa biowar...senjata xder...serangan guna udara jek...melalui penafasan kita...huhu...nauzubillah...so logo tu kononnya warning dari kerajaan indirectly laa....hoho...gitu laa kiranya...

tapi rupanya...full iklan tu pun dah kuar...rupanya biohazard yg kecoh sgt tu pasal KOLONY oleh CELCOM...giles tul laa....haha....gempaq jer lebih...pasal apa ttg KOLONY tu..korg search laa dr website celcom...okies??? haha....so, xpayah laa kita sumer risau2 pasal biohazard tu...or biowar tu...(wat mse ni la....mse depan??? wallahuallam...sumer tu tak mustahil...) kan????


k la....aku tak larat nak taip...len kali plak aku update...okies???

wassalam....

ummmuuaahhh!!!


Monday, April 18, 2011

Carry Mark April 2011

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 2:34 PM 2 comments
carry mark ni muktamad...sebarang surat menyurat tidak akan dilayan..terima kasih...gud luck for final exam...wat lek lok tau...GANBATTE!!!

Wednesday, April 13, 2011

MC...dah 2 hari...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 10:30 AM 0 comments
uhuk...uhuk....oii....dah 2 ari MC ni...tp sejak sabtu dok batuk2 & selsema...skrg ni aku dok kat umah nak pulun marking test 2 smpai abis...byk giler lg ni...tp klas dbs1B dah settle laa...huhu...alhamdulillah...k laa...nnti aku tulis lg..byk menda nak citer sbnrnyer ni...huhu...tentng hati & perasaan...cheewaahhh!!!! hehe...

wassalam...

ummuaahhh!!!

Tuesday, April 12, 2011

Hurm....DaH 1 TaHuN???

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 12:00 AM 0 comments
tak sangka btul...dah setahun aku menyewa kat bilik sewa ni...kat pandan ________. rahsia....hehe...pejam celik...pejam celik...cpt btul mase berlalu...

teringat lg kenangan jannah teman aku cari bilik sewa...almaklumlah...bilik sewa yg aku sewa sebelum ni...panas giler...bilik tu mmg laa luas...tapi..punyer laa panas...berbahang jek...selama 2 bln aku dok kat bilik sewa tu, tak penah pun aku pakai selimut...kipas yg ari2 bukak kelajuan '5' pun still berpeluh2 aku diwatnyer....smpaikan mama belikan aku air cooler laa...hehe...letak air cooler tu btul2 depan muka...still basah berpeluh gak...huhu...sbb tu laa yg aku decide nak pindah bilik len...lg satu, tekanan air kat umah tu pelan sgt...bila nak mandi masalah sungguh...tension2...huhu....tu yg aku nekad nak pindah jugak2...

ingt lg...ptg tu...pas dpt alamat dr internet...aku ni dgn gamble nyer nak gi ler cari umah tu kat mane...nak survey2 laa...punyer laa brani nak gi cari sorg2...dgn xtau jlnnyer...huhu...tp ntah mcmana..tetibe jannah offerkan diri nak teman aku cari umah...dia tau laa jln sikit sbyk...sbb dah lama dok kat situ...stat dari situ laa ku baik dgn jannah...and now...kitorg mmg sekepala dlm byk hal...kira mcm BFF laaa....hehe....

pusing punyer pusing ptg tu...xjumper2 jugak..landmark yg diberi ESSO and 7E....tapi smpai 3 7E yg aku jmper...tak paham tul dgn direction tu...hmpir2 gave up kitorg berdua diwatnyer...berenti tanya...berenti tanya lagi...tanya berenti lg...last2 jmper jugak laa umah sewa nyer...bilik tu kecik jek...tp muat laa katil bujang 1 dgn almari...kira ok laa...yg penting...tekanan air kuat...bru best mandi...jannah pun cakap umah mcm ok...so...aku pun trus byr deposit umah....smpai laa skrg dah setahun aku dok kat sini...mcm xpecaya plak...

tp yg lawaknyer...wlaupun dah setahun aku dok sini...housemate lagi 2 org tu aku still xtau keje kat mana & nama penuh apa...truk kan aku ni???aku tau nama pendek jek... hehe...kawan2 kat IPB dah cukup...lgpun bila balik dah lepak dlm bilik...sumer ada dlm bilik aku...TV, DVD, PS2, water heater, Kipas...jdnyer...tak kuar bilik pun xper...juz kuar utk mandi, sidai baju, iron baju, basuh bju...etc...sok pagi bangun trus pi keje...weekend kuar...or pi klas master...so, mmg tak spend time dgn org umah laa...diorg pun mcm tu jugak..setiap bilik dh ada tv masing2...tu ler pasal...hehe....kira umah ni ala2 hotel gitu...kan2???

k laa...mintak diri...nak smbung marking test 2 ACC 106...bubbye...

ummmuuaahhh!!!!

Friday, April 8, 2011

Ego Aset Penting Lelaki???

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 7:51 PM 0 comments


Aku jumper article ni kat dlm website www.majalah.iluvislam.com...sajer nak kongsi dgn korg sumer...

Kata orang, ego itu amat penting bagi lelaki. Malah, ada juga yang menganggap ia sebagai suatu aset pelengkap diri Antaran itu, tidak hairanlah kalau sebut sahaja ego, serta-merta muncullah wajah mana-mana lelaki di fikiran. Namun, bukan semua lelaki mempunyai ego yang sama. Ada antaranya yang begitu ego di tempat kerja, apatah lagi kalau dia berpangkat besar. Tetapi, apabila berada di rumah ataupun di samping keluarga, tidak pula kelihatan ketara egonya.

Menurut kaunselor berdaftar, Hushim Salleh, setiap individu memiliki egonya sendiri sama ada dia lelaki ataupun perempuan.Walau bagaimanapun, darjah keegoannya sudah tentu berbeza-beza antara satu sama lain. Kata beliau lagi, konsep ego sebenarnya melibatkan keyakinan dan jati diri seseorang. Lazimnya apabila seseorang lelaki itu mempunyai sifat tersebut, dia akan berasa dirinya melebihi orang lain. Selain itu, dia juga acap kali merasakan bahawa individu lain tidak selari dengan pendapat dan pemikirannya. Lantas situasi ini mendorongnya untuk banyak membantah dan menentang.
“Selalunya orang yang ego ini, dia mempunyai sifat agresif yang lebih tinggi daripada orang lain. Dia selalu sahaja hendak menang. Apabila dia pandang orang, selalunya dia hendak pandang dirinya lebih tinggi daripada mereka,” terang Hushim. Ego lelaki biasanya akan menjadi lebih ketara apabila dia berhadapan dengan wanita. Umumnya keegoan tersebut tercetus kerana lelaki sentiasa berfikir yang mereka lebih tinggi, hebat, berkuasa dan kuat berbanding wanita. Lantaran itu, bagi mereka, wanita mesti mendengar dan menurut kata-kata mereka.

“Lelaki biasanya mengatakan dialah pemimpin dan ketua terutamanya kepada golongan perempuan. Inilah yang membentuk ego. Memandangkan dia menganggap lelaki sebagai pemimpin dan ketua, jadi apa sahaja yang dia buat mesti lebih daripada perempuan. Pada masa inilah dia cenderung untuk menunjukkan kekuatannya,” ulas beliau. Meskipun begitu, akui beliau, kehadiran ego juga sebenarnya cukup penting dalam diri kalangan lelaki bergelar pemimpin.

Kata orang, ego itu amat penting bagi lelaki. Malah, ada juga yang menganggap ia sebagai suatu aset pelengkap diri. Antaran itu, tidak hairanlah kalau sebut sahaja ego, serta-merta muncullah wajah mana-mana lelaki di fikiran. Namun, bukan semua lelaki mempunyai ego yang sama. Ada antaranya yang begitu ego di tempat kerja, apatah lagi kalau dia berpangkat besar. Tetapi, apabila berada di rumah ataupun di samping keluarga, tidak pula kelihatan ketara egonya. Menurut kaunselor berdaftar,Hushim Salleh, setiap individu memiliki egonya sendiri sama ada dia lelaki ataupun perempuan.

Walau bagaimanapun, darjah keegoannya sudah tentu berbeza-beza antara satu sama lain. Kata beliau lagi, konsep ego sebenarnya melibatkan keyakinan dan jati diri seseorang. Lazimnya apabila seseorang lelaki itu mempunyai sifat tersebut, dia akan berasa dirinya melebihi orang lain. Selain itu, dia juga acap kali merasakan bahawa individu lain tidak selari dengan pendapat dan pemikirannya. Lantas situasi ini mendorongnya untuk banyak membantah dan menentang. “Selalunya orang yang ego ini, dia mempunyai sifat agresif yang lebih tinggi daripada orang lain.

Dia selalu sahaja hendak menang. Apabila dia pandang orang, selalunya dia hendak pandang dirinya lebih tinggi daripada mereka,” terang Hushim. Ego lelaki biasanya akan menjadi lebih ketara apabila dia berhadapan dengan wanita. Umumnya keegoan tersebut tercetus kerana lelaki sentiasa berfikir yang mereka lebih tinggi, hebat, berkuasa dan kuat berbanding wanita. Lantaran itu, bagi mereka, wanita mesti mendengar dan menurut kata-kata mereka. “Lelaki biasanya mengatakan dialah pemimpin dan ketua terutamanya kepada golongan perempuan. Inilah yang membentuk ego. Memandangkan dia menganggap lelaki sebagai pemimpin dan ketua, jadi apa sahaja yang dia buat mesti lebih daripada perempuan. Pada masa inilah dia cenderung untuk menunjukkan kekuatannya,” ulas beliau. Meskipun begitu, akui beliau, kehadiran ego juga sebenarnya cukup penting dalam diri kalangan lelaki bergelar pemimpin.


Tuesday, April 5, 2011

ISO 9001:2008

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 10:17 AM 0 comments

International Organization of Standardization....waaa....skrg kat IPB sumer lecturer kalut semcm...termasuklah aku...dalam usaha utk mendapatkan sijil ISO...mcm2 yg kitorg kena prepare...giles laa...kena hafal misi...visi...falsafah..motto....hehe...mmg laa sumer menda tu sepatutnyer aku kena amek tau...tp...hehe...phm2 jer laa...xsempat lor....dah tu...nak kena make sure file pengajaran up to date...hehe....tapi aku sumer settle...cumer xhafal jek....

smpai kul 4.30 ptg smlm aku mmg cuak laa...dok dlm klas pun rase mcm diam tak diam jek...takut tibe2 org ISO muncul depan pintu klas aku...huhu...tp alhamdulillah...aku xkena panggil pun...fail pun xkena amek...(alaa....nak amek fail..amek jer laa....up to date okies????hehe...) konon jek...

ptg smlm dlm kul 5.30ptg, Zarin announce....kitorg dapat ISO...yeah!!!!!! alhamdulillah....moga2 ISO ni bakal menaikkan goodwill IPB...kan????

wassalam...

Monday, April 4, 2011

~777~

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 11:02 PM 0 comments

hurm....naper aku letak tajuk ni??? hehe....sebb arini frens aku dlm FB genap 777...nice number...rite???? hehe...aku minat nombor 7 kot...tak sangka...

panasnyer badan....sbb mkn durian kot....td teringin sgt2 nak mkn durian, tu yg beli jugak...3 biji RM15...sdp gak rasenyer...erm..nak tulis apa lg erk??? jap erk...nak mandi jap..satgi aku tulis balik...(klu larat laa...hehe...)

ummuuahhh!!!!

Sunday, April 3, 2011

TeRiNgAt KeNaNgAn DoLu-dOLu...hAhA...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 11:27 PM 0 comments
skrg ni dak tgk anugerah ABPH 2010...baru jek pas announce pemenang pelakon filem lelaki paling popular...dapat kat Shaheizy Sam...erm...tetiber teringat kat Pa'e mase zaman aku sekolah menengah dulu...citer tu best giler pada aku...masa tu mmg minat giler laa kat shaheizy sam...huhu...lagi lawak biler teringt yg aku penah antar surat kat dia ckp yg aku suka kat dia...hahahaha...bodoh kan time2 sekolah dulu...hahaha...
 

~ NuKiLaN HaTiKu ~ Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Angry Birds Merchandise