SaHaBaT MaYa

Tuesday, November 24, 2009

2nd WeEk At CiBEC...FuH!!!

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 11:42 PM 0 comments
assalamualaiikum...kpd sumer yg rajin baca blog aku ni...tenkiu so much!!! i've just finished my poetry recital and can't believe it that my grup won 3rd place out of 18...not bad huh?? hehe...ops...terbawak2 plak speaking english...he...

tadi aku baru jek biz 1 beban..baca poem...huhu...ktorg wat tajuk.."How to catch a man.."...memang gempak la...aku siap belasah perompak tu lg..hihi!!!

ni dah minggu kedua Cibec...tak menyempat langsung aku nak update blog ni...ni pun kebetulan sbb aku ni under biro IT dlm cibec ni..so, dapat laa kemudahan internet...tp byk gak laa yg access denied!!! huhu...

program ni kira ok gak la...but the wheather is so gloomy...asyik ujang sokmo...hujan+ribut...kengkadang jek yg cerah...tu pun jap jek...huhu...

hmm..apa lg nak citer erk?? esok stat cuti raya aji...yea!!! tapi aku jek raya teganu...mama, abah, sumer raya penang...zu jek ikut aku balik umah tokwan sok petang...after raya nak kena prepare for public speaking..pastu drama...pastu mock interview...pastu post-test...giles tu...hah...harap2 diorg tak luper laa nak bawak kitorang sumer pi tgk monsun cup!!! I can't wait!!!

k laa...aku rasa mcm merapu jek posting kali ni...i'll write again next time...maybe after this I'm only use English in my blog..hehe...dunno yet!!!

wassalam...

Thursday, November 12, 2009

So ExCiTeD BuT YeT A BiT WoRrIeD...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 12:31 PM 0 comments
erm...tak sabar nak pi tganu esok...dah lama tak nek bas..hehe...hrp2 bnjir & reda...moga2 selamat tiba di terengganu lusa...smpai sana nnti mungkin dlm pkul 6..nnti kak koja mai amik...so tido umah tokwan 1 ari..pastu sbtu pagi hari pendaftaran kursus tu...xtau lg nak pi dgn apa..mgkin teksi kot...

aku ni excited giler nk pi kursus tu...(ceh!! barang2 pun xkemas lg..) hehe...excited tu excited laa...but at the same time...worried laa jugak...ye laa...1 bln tu...apa laa yg kena wat kat sana tu erk?? dah ala2 PLKN laa plak...(aku xkena pun PLKN..) erm...tmbah2 plak bila mak ngah citer sumthin'2 ttg tmpat tu...ooo...a bit creepy...

mak ngah cakap kat tmpat tu ada kisahnyer..mak ngah penah pi kursus kat tmpat tu gak...dia cakap...'benda' tu suka ubah tmpat org...huish!! ni yg seram meram ni...aku ni dah laa penakut..kalau pi toilet aku mesti nak kena ada org teman...harap2 dapat rummate yg tak kisah klu aku kejut ajak teman pi toilet..hehe...kalau laa emy ader, kan best..tapi nk wat mcmana...bos dia sayangkan dia..bos dia tak bagi amik cuti 1 bln even tanpa gaji...huhu...

so...suasana kat sana xtau laa lagi mcmana...ntah2 1 bln aku tak jumpa internet...huhu...mati laa aku tanpa internet...abis laa cafe world aku dgn restaurant city...farmville xpe..aku jarang tnam pokok..hehe...k laa...mintak diri...soakan yg terbaik utk aku...

wassalam...

Friday, November 6, 2009

LaSt DaY...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 10:42 PM 1 comments
Semlm last day aku kat Islah...sedeynyer...huhu...bebudak banat 1 redha jamu aku kek moist coklat...tak sangka betul...ptg tu aku ader kelas tmbhan dgn 2 ikhlas...tp aku trlmbt..almaklumlaa...terpaksa nak settlekan distributing kertas2 soklan exam...so terlmbat skit laa...(uik..sikit ker??) aku jnji dgn diorg 3.30...tp aku smpai dkt2 pkul 4 dah..huhu...sowi dear...

smpai dpn kelas tu, bukan main rapat tutup pintu...macam xder org laa plak...aku ingt ker diorg sumer dah blah sbb tggu aku lmbt sgt..huhu...bukak jek pintu.."SUPRISE!!!" diorg wat suprise party utk aku...huhu..terharunyer...siap beli kek dgn RFC lg...xsngka sungguh aku...aku ajar diorg 2 bln jek...tp diorg wat aku mcm aku ni dah ajar lama jek...ni yg tmbah2 SAYANG kat diorg...

khairi laa rancang sumer party tu..tak sangka...keras2 hati dia pun...tp sentitif gak bab2 mcm ni...tp smlm pas mkn dia trus jek balik..tak jumpa pun aku dulu..kot2 laa nak bergmbr dulu ker...huhu...majuk dgn aku kot...naper laa khairi tu...

k laa...nak tido dah...ingt nak tgk histeria yg aku copy dr aiman aritu...tp takut laa plak...huhu...

wassalam...

p/s:- nanti aku masukkan gmbr2 yg aku tngkap...hah...nanti aku citer ttg pertandingan memasak aritu...k laa...oyasumi nasai...

wassalam...

Wednesday, November 4, 2009

EsOk DaH LaSt DaY...HuHu...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 11:13 PM 0 comments
huhu...macam tak caya...esok dah last day aku ngajar bebudak tu...mcm tk caya sesangt...pejam celik..pejam celik...dah 2 bln...mcm jap jek...bebudak banin td dok pujuk aku suh stay...jgn pindah...mslhnyer skrg...bukn aku xnak stay...aku kan kena pi kursus yg TM tu 1 bln...so by that time, diorg pun dah cuti sekolah...diorg pujuk gak suh aku ngajar diorg utk pmr thn dpn...mana laa boleh...bistu cikgu2 len kat islah tu nak letak mana??? tgk laa...klu ader byk permintaan, maybe aku nak wat tusyen PMR utk diorg thn depan...so, smggu 1...3 jam..caj sorg RM10...xder laamahal sgt..kan?? eksklusif cikgu dtg ke sekolah tu...hehe...

beratnyer ati aku nak tinggalkan diorg...walaupun baru hanya 2 bln..rasa mcm dah kamcing giler jek dgn diorg tu..terutama skali ting 2 laa...almaklumlaa...diorg kan lebih masa mengadap aku...siap ader kelas tmbahan lg almost stp mggu..hehe...sowi....

aku nak citer byk lg ni...ingt nak citer ttg pengalaman aku pi Langkawi minggu lepas...best sgt...tp mata ni dah tak larat nak bukak...hoho....nanti2 laa aku citer...

i'm gonna miss u guys so MUCH!!!!!!!!!!!!!

jgn lupakan saya erk sumer...!!

wassalam...
 

~ NuKiLaN HaTiKu ~ Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Angry Birds Merchandise