SaHaBaT MaYa

Tuesday, May 17, 2011

TeRiNgAT KeNaNgAn LaMa (PaRt 1)

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 12:02 AM
wah2....blum stat lagi dah ada part 1??? hehe....we'll see la aku larat tulis smpai part baper...haha...jgn smpai part 7 dah ler...maknanyer ada repeat paper ler tu...hehe...(jgn mare...gurau jer maaa...) tajuk ni aku amek dr kawan aku punyer status FB dia...nama dia arip..."arip...saya amek tajuk ni erk??? wat tajuk posting blog sy"...hehe...

ok...kisah lama yg aku nak tulis ni kisah sket sbyk kenangan yg aku ingt mase aku dip dulu....dah lame giler tu...huhu...around 8 years ago...i guess...

ok...maybe arini aku juz stat mase aku sem 1 laa...okies??? aku dip dulu kat Politeknik Sultan Abdul Halim Mu'adzam Shah (POLIMAS), Jitra...aku amek kos diploma in accountancy...no matrik aku smpai skrg aku ingt 03DAT01F538...menarik,kan?? even dh 8 thn pun still leh ingt lg...mse dip dulu, dr sem 1 - 5 aku dok kat kamsis polimas. mase sem 1, aku dok sebilik dgn pa'ah & kak tini...yg aku ingt, depan bilik aku bilik kak fid, tini dgn laily...(ops...ke tersilap?? ala...klu silap tolong komen...nnti aku tukar balik). kitorg kat asrama undang2 agak ketat gak la...asal kuar bilik jek kena pakai tudung, dgn t-shirt lengang pnjg...aku slalu ngeluh sbb rse mcm kat sekolah agama (even aku bukn sekolah agama pun). AJK kamsis kitorg pnggil AJK muslimat...sumer tudung labuh...korg bayangkan...nak gi bilik depan pun kena pkai tudung...huhu...apatah lg nak pi mandi or kafe...

aku tak ingt la subjek apa yg aku amek mase sem 1 dulu...yg aku tau, aku masuk poli kena paksa...aku buknnyer minat akaun pun...aku lebih minat komputer...before aku masuk poli, aku masuk kolej yayasan melaka (KYM), amek kos diploma in science computer...then mama suh aku masuk poli..amek akaun...something yg aku benci...aku tido kot dlm klas akaun aku mase ting 5 dulu...hehe...tapi alhamdulillah...pas wat solat istiqarah...aku decide pi poli, sbb nak dpt restu ibu even hati meronta xnak tggalkan komputer kegemaranku...tapi itulah yg kita katakan...sesungguhnya Allah lebih mengetahui...Allah dah susun elok utk kita..account is my destiny...guess what?? smpai jadi lecturer account la skrg ni...alhamdulillah...

mase dip ramai kawan aku tapi yg paling baik smpai skrg Kak fid, tini, laily, inda dgn as...tini dgn inda dah kawen...as plak menyusul buln 6 ni...aku, kak fid dgn laily jek yg xkawen lg..huhu...(insyaallah klu ader jodoh dgn si dia...adalah..). kitorg 6 budak DAT A. kitorg mmg rapat, tapi ko-k xsame...aku budak Pertahanan Awam. kak fid dgn inda bomba. tini, laily dgn as dah lupa laa...huhu...

adoi...aku rase stkat ni dulu la....dkt kul 12.45am ni...sok insyaallah aku smbung lagi...

see ya...

wassalam...


2 comments:

Fida on May 17, 2011 at 6:57 AM said...

Nawal, k.fid sebilik ngn tini n inda ye....harap maklum....laily sebilik ngn as n yati..

anak murid said...

Part 2 nanti,masuk kan lah juga kisah cinta..

 

~ NuKiLaN HaTiKu ~ Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Angry Birds Merchandise