SaHaBaT MaYa

Wednesday, November 17, 2010

SeLaMaT HaRi RaYa AiDiL AdHa and...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 8:08 AM 2 comments
Selamat hari raya aidil adha buat semua pembaca blog aku ni (ops...ader ker yg dok baca?? hehe...) terutama sekali buat abah, mama, 'mak', 'abah', adik2 dan dia...Mohon maaf utk segala2nya...

Pejam celik, pejam celik dah smpai ker hari raya aji pun...rasa mcm baru smlm jek aku posting utk raya aidil fitri...huhu...cepatnyer masa berlalu...raya aji tahun ni dia tak balik kedah...dlm 28hb baru dia balik sini..sebab sepupu dia kawen...mak jemput datang gak kenduri tu..tapi xleh laa mak sbb nawal dah balik KL time tu..huhu..maaf...insyaallah nnti nawal kirimkan hadiah kawen utk sepupu tu erk mak sayang???

kat umah sumer ader, mama, abah, fail, no dan laa...abah balik dari hari jumaat lepas lagi...yg len2 mmg dah ader kat cni pun...pagi ni diorg solat raya kat cni dulu...satgi baru gerak balik BM jap...aku??? ops....ABC laa...(Allah Bagi Cuti)...tak dapat laa nak wat solat aidil adha...xper2...yg penting niat tu dah ader...

Dulu aku tulis blog ni just for suka2...xder pun sesaper yg sudi nak bace...tp skrg yg aku dapat tau...student2 dok korek citer aku dari blog aku sendiri...hurm..apasal erk yg nak amik tau sgt??? aku ni xder laa glamour sgt pun...nothings special about me...klu korek yg kebaikan tu xper laa...dia dok korek then create plak new story bout me...apahal ntah??? jgn lah dok wat telahan sendiri...yg penting korg tumpukan perhatian kepada pelajaran tu...huh...

tapi pape pun...aku tetap sentiasa doakan student2 aku sukses dlm diploma ni...xnak ader yg sangkut2 tau!!! bior grad pada tarikh yg telah ditetapkan...nnti korg nak tempuhi alam degree plak...lg susah...klu tak caya...baca laa posting2 aku time aku degree...okies??

k laa...tak larat nak taip dah...awat ntah tepon dia tak angkat?? ops!! dia pi solat raya kot...hehe...sowi...

Monday, November 15, 2010

WhY He DoEsN't LoVe Me LiKe I Do???

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 9:09 AM 1 comments
hmmm....tajuk bukan men gempaq lg..hehe...arini last day aku kat opis..sok stat cuti...smpai mnggu depan...nak balik umah...nak sgt balik umah...bior laa jauh dr sumer org...tu yg terbaik kot...aku ni slalu nyusahkan org...slalu wat org sakit hati....slalu wat org bengang...aku ni tak reti jage perasaan org len kot....byknyer kelemahan aku....tak tau mcmana nak perbaiki diri ini...

kdg2 aku slalu pikir...naper la dia tak sayang aku mcmana aku sayang dia??? saper laa aku pada dia sbnrnya erk??? adakah sekadar utk dia isikan masa lapang??? sedeynyer....huhu...

mungkin betul apa yg aku pikir slama ni...aku ni tak sesuai utk sesaper pun kot...xper laa....but...i love him so much...huhu...

Ya Allah..permudahkanlah urusanku...permudahkanlah jodohku dengan dia...amin...

Tuesday, November 9, 2010

LaSt WeEk???

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 7:17 PM 1 comments
Yahooooo!!!!!!!!

this week is last week before bercuti 1 minggu....windunyer nak lepak2 kat umah...kat umah best, ader wireless 24 hours....ahad ni last jage exam...pehtu isnin datang keje...selasa stat cuti smpai isnin lagi satu baru masuk keje...kiranya cuti ni utk raya haji skali laa....

bercakap tentang rya haji...waa....bila laa aku nak wat korban ni...ish2....insyaallah tahun depan by hook or by crook aku nak usaha gak wat korban...so dari bulan 1 aku kena wujudkan 1 tabung utk korban...haha.....kalau handphone nokia 5800 aku leh beli...xkanlah utk bekalan akhirat tu aku xleh wat...kan?? insyaallah!!! nawal...u can do it!!!

erm...tapi cuti panjang aku bermakna berjauhan ler aku dgn dia...huhu...windunyer nnti...pastu dia plak cuti panjang...sebulan lebih gitu...bila laa nak dapat jumpa....tahun depan insyaallah ader rezeki dapatlah aku sambung master...makin kuranglah aku dapat jumper buah hatiku ni...huhu....takper laa....ader hikmah disebaliknya...bior jarang jmper akan watkan dia cepat2 nak masuk meminaang aku...hehe...(gatal laa plak aku ni...)

pape pun aku rancang we'll end our relatinship with marriage in about 2 years...at least pas 2thn, aku dah jadi tunang dia...insyaallah...so thn depannya, leh laa kawen...cewah2....rancang bukan main...xper2...yang penting kita kena sentiasa ingat, kita hanya merancang...Allah jua yang menentukannya....moga2 ader jodoh antara kami...amin...

k la...aku nak gi solat maghrib dah...nnti aku story mory lagi...

wassalam...ummuahhh!!!

Innalillah...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 7:13 PM 0 comments
tghari tadi aku baru dapat berita yang nenek mentua aku meninggal dunia...innalillah...sakit tua...lebih baik dia meninggal dunia daripada dia trus sakit menderita, kan??? sesunggugnya dari Dia kita datang, kepada Dia juga kita kembali...kan??? tapi aku masih bersyukur sebab aku sempat jugak kenal dia masa aku datang beraya umah nenek dia aritu...erm...

aku xtau nak tulis apa lagi...sbnarnya banyak lagi nak tulis...tapi sumernyer blum dapat diencodekn dalam kata2...nnti ader idea, aku update lagi...

see ya...
 

~ NuKiLaN HaTiKu ~ Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Angry Birds Merchandise