SaHaBaT MaYa

Thursday, October 28, 2010

Alhamdulillah....

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 4:28 PM 0 comments
Sesungguhnya...aku benar2 bersyukur ke hadrat Ilahi...hari ni 2 perkara dah selesai...walaupun kedua2nyer masih ragu2...tp insyaallah xder masalah dah kot...



1stnyer ttg interview master aku kat uitm td...jenuh jugak laa aku berspeaking...almaklumlaa...dah lama xspeaking meaking ni...hehe...soklan dia agak gempaq2 gak laa...tp overall ok laa...soklan yg paling aku rase cuak nak jwb.."Describe what is Financial Statement Analysis?"...jenuh jgk aku nak cari jwpn laarr...aku men hentam jek...sentuh sket pasal debtor, creditor, ratios dgn turn over....siap dia cakap..."very good"...hehe....alhamdulillah..hentam pun kena...

2ndnyer ttg kete aku....dah gi amik kat bengkel...syukur sbb xpayah tmbh duit lgsg...tp yg pasti, the next insurance payment stgi sure byk giler laa....mati laa aku...hhuhu...

apa lg nk citer erk...nnti laa smbg...nk pi ajar bebudak costing jap...

Tuesday, October 26, 2010

ApALaH NaK JaDi...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 12:08 PM 0 comments
Letih betul rasanya sejak akhir2 ni...letih fizikal & mental...mcm2 yg dah berlaku..pas satu..satu...berderet2 plak tu...dah tak tergalas beban di bahu ini...tapi sesungguhnya Allah pernah berfirman...Ujian Allah itu tidak akan melebihi kemampuan manusia itu sendiri...so, aku pasti...beban ni tak seberapa jek...

hmm...kete aku tak settle lg...kali ni aku dpt khbr angin yg baru plak...ader org xpuas hati aku tmpg kete zarin...zarin xbising pun...awat laa diorg plak yg bising??? ish2...

hmm....byk betul yg berlegar2 dlm kpla ni...tp xtau mana yg nak tulis dulu...byk sgt2....mood pun a bit kurang ni...

erm...nnti laa aku citer...

see ya...

Sunday, October 24, 2010

~hmm...~

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 11:05 AM 0 comments
telah banyak yang kuberi,
sejak dulu lagi,
pengorbanan tiada pernah jemu...
hanyalah, Tuhan saja bisa menentukan semua,
kesabaran daku menantimu...
ku tetap mengharapkan dan berdoa kau kembali,
sebelum diri melangkah pergi...

Saturday, October 23, 2010

In A ReLaTiOnShIp Or SiNgLE???

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 12:26 AM 0 comments
Asslamualaiikum...aku kat sp ni...baru smpai smlm ptg...ptg td pi majlis akad nikah kezen aku yg sama umo & sama besday date dgn aku...najwa...congrats wei...dah jd isteri org ampe skrg ni..kan???

and me??? erm...couple ker??? single ker??? ntah laa....xtau nk ckp mcmana...kdg2 aku rasa nak hidup jauh dr sumer org...xder laa sakit hati...kenapa aku mengenali dia??? kenapa dia muncul dlm hidupku??? stiap kali bukak FB dia...msti aku kecik hati sendirian...mgkin aku ni tak sesuai dgn sesapa pun kot...maybe I should live alone....without love...without nobody beside me...

kenapa aku yg perlu menyayangi dia..bukan dia yg menyayangi aku??? bodohkah aku???

I'm nobody to anybody....aku ada...or xder..sama saje...

Friday, October 22, 2010

2 WeEkS WiThOuT My SaTrIa....waaa.....

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 1:04 AM 0 comments
dah 2 mggu aku xder kete...susah bebenor biler nk bgerak gi memane...tpaksa mntak tlg kengkwn...azira dgn zarin laa yg jd mangsa...maaf erk korang...

kete aku skrg ni ader kat bengkel...nak baiki bumper dpn...almaklumlaa...bumper dpn pecah sket sbb aritu aku ni gatai gi langgar blkg bumper Toyota Altis...tak pasal2 kena saman...huhu...tak sdr laa...bukn sengaja pun...tgh jammed time tu...dok ikut elok jer blkg kete tu...tetiber tercium plak bumper kete dpn aku tu...huhu...

mslh aku skrg ni, kete tu rupanya thn lepas aku gi byr under insured...so kena byr 50:50...xtau laa baper bengkel tu nak caj aku...plg kurg RM200 melayang ler jwbnyer....

susah laa bila xder kete...aku tpaksa tumpang tido umah fiqah...spya senang nak gerak sme gi keje...nk tmpg tido umah jannah xleh sbb housemate dia ckp, sora ku mcm soprano...huhu...

time aku tulis blog ni, aku kat umah aku SP....esok majlis akad nikah kezen aku, najwa...waa....dah jadi isteri org dia tu...aku ni bila laa plak erk??? ntah ader peluang or ke takde....ntahlaa..wallahuallam...

k laa...mata dah ngantuk ni..nnti aku tulis lagi...

wassalam...

Wednesday, October 6, 2010

Updated Info Syawal 2010

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 9:39 AM 0 comments
Erm....bestnyer tahun ni bila dapat beraya dgn org2 tersayang termasuk 'si dia'...hehe...lg best bila aku pi beraya umah dia hari raya ke-2...dia knalkan aku dgn sumer ahli kuarga dia termasuklah makcik2, pakcik2, atok & nenek...hehe....

then masa hari raya ke-5, laa suh wat longtong sebab nak ajak kengkawan dia seramai 15 org makan...huhu...alang2 jmput kawan laa...aku pun jemput gak laa si dia utk merasa longtong yg aku masak...so, dia datang umah aku dgn maksu & adik2 dia...hehe...hepinyer....

balik KL...byk giler jmputan open house...tak terpergi aku diwatnyer....yg best ader pot luck kat school akaun utk jamuan raya...aku wat longtong..(hehe...tu yg paling senang)...then esok tu ader open house kat umah shikin, mlm tu umah fiqah, esoknyer umah azira plak...then next day jamuan raya kat IPB....huhu...giles ahhh...makan jek kojonyer....hehe....

apa lg nak citer tentang raya erk??? takder dah kot...yg pasti, aku xbeli baju raya tahun ni...huhu...

k la...mintak diri...

wassalam...
 

~ NuKiLaN HaTiKu ~ Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Angry Birds Merchandise