SaHaBaT MaYa

Wednesday, April 23, 2008

SoLaT IsTiQaRah

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 9:34 PM 0 comments
"Ya Allah ! Aku pohon pilihan (minta petunjuk) daripada Engkau dengan pengetahuan Engkau dan aku pohon ketentuan Engkau dengan kekuasaan Engkau dan aku pohon akan Dikau dari limpah kurniaan Engkau yang besar, maka sesungguhnya Engkau Maha Berkuasa sedangkan aku tidak berkuasa dan Engkau Maha Mengetahui sedangkan aku tidak mengetahui segala perkara ghaib.

Ya Allah! Seandainya Engkau mengetahui bahawasanya urusan ini ?... Berkebajikan bagiku pada agamaku, kehidupanku dan kesudahan urusanku sama ada cepat atau lambat, maka takdirlah akan dia baik dan permudahkannya bagiku kemudian berkatkan bagiku padanya dan seandainya Engkau mengetahui bahawa urusan ini ?... Mendatangkan keburukan bagiku pada agamaku, kehidupanku dan akibat urusanku cepat atau lambat, maka palinglah akan dia daripadaku dan palinglah akan seberapa yang boleh, kemudian redhalah akan daku dengannya" (sebutkan urusan yang dimaksudkan di tempat yang bertitik).

Monday, April 21, 2008

Haranobu Arishima

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 1:09 PM 0 comments
erm...skrg ni aku dkt umah...balik jap 2 hari sbb nak antor brg...nanti abis final nak amik brg laa lagi...so takut tak muat lak kete aku...huh...dah pkir pasal abis final?? final aku pun tak stat lagi...hik hik..paper aku stat 26 smpai la 12hb...ingt dlm 15 tu nak balik tganu, nek bas...tak tau lagi jd ke tak...

alhamdulillah, arini aku dah settlekan sumer kerja2 aku...lega laa skit...slagi sumer tu tak settle, aku nak study Audit IS pun xleh..huhu...(ader je alasan...)

ari khamis lepas aku kena submit KP, alhadulillah, siap akhirnya...balance mmg laa balance, tp untung tu makin kurang lak...tapi xper, yg penting balance...pas exam KP, en zamil interview setiap kump...turn aku yg 3rd last dari 20 grup kot...hehe...masa tu, ader 2 grup member aku kena marah...lor...saper suh diorg tak tolong aku wat financial statement?? takkan sumer aku nak kena bgtau kot...lagi2,3 ari nak kena submit KP, paham2 laa...amik laa tau jugak...aku dgn yati tak tido 1 mlm siapkan cash flow, profit & loss dgn balance sheet...yg si budak baik lak edit2 sumer skali...1 mlm tak tido dok ngadap laptop...diorg?? sdp jek berdengkur...kurrrr....

then , arini plak due date antor SAD...seb bek aku buat dgn siska...kitorg wat jer lar setakat yg mampu...tak tau laa btul or tak...

pastu pi antor sumer assignment TITAS kat ustazah afifah...fuh...lega sumer settle...

ok...ni baru nak masuk citer sebenor nyer...korg tgk tajuk pun dah leh tau pasal apa..kan??? camni...tadi pas settle sumer, aku pi laa ke kolej HARANOBU ARISHIMA...sapa dia?? haha...cari laa sendiri...pd yg dah tau, diam2 jek, ok??? aku pi byr duit t-shirt kat dia...erm...windu nyer tgk muka dia...hehe...encem sgt...Ya ALLAH, mcmana laa aku nak lupakan dia..kan?? stiap kali aku nak lupakan dia, dia akan muncul dpn aku...seolah2 dia mcm xnak bg aku lupakan dia jek...lama gak laa kitorg bercakap...hehe...xper laa...biarkan aku terus menyukai dia sampai ke abis sem 7...nak wat mcmana...jodoh aku dgn dia hanya di dalam mimpi...

"Ya ALLAH, jika HARANOBU ARISHIMA adalah jodohku, permudahkanlah jalan jodoh antara kami berdua,berikanlah kami berdua kebahagiaan yg di redhai di dunia & di akhirat... jika dia bukan jodohku, jauhkanlah dia dari diri ku, dari fikiranku, dan Kau luputkanlah dia dari ingatanku...redhakanlah hatiku yg lemah ini..." AMIN...

Tuesday, April 8, 2008

WhAt a PaThEtiC DaY...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 4:23 PM 0 comments
aduh...aku mcm blur jer arini...byk betul benda dlm pala hotak ni yg nak kena pikir...terkejar sana..terkejar sini...

pkul 11 td pi daftar tempat praktikum...aku wat 2 choice..1st kat georgetown, 2nd kat shah alam..

pastu trus pi HEP sbb nak bayar yuran utk pi seminar ari jumaat ni kat EDC...pi sana tetiba kak ina cakap dah full..hah?? semalam aku dah bagi pun nama aku kat ustaz yusnaidi...huhu...aku nak pegi seminar tu...dr jamnur ader...

then aku balik blik, wat KP sat...17hb ni dah nak kena submit full report.huhu...pastu aku pi add subjek jap..ader prob laa plak...awat tah aku x leh add...aku pi ofis jap, tnya kak bib..dia suh tanya HEA, aku tepon laa HEA jap..org HEA suh pi ofis HEA...waa...

then pkul 2 pi kelas SAD..ader kuiz, nasib bek leh rujuk buku...pas abis kelas, trus pi HEA nak tanya pasal prob aku yg xleh nak add subjek tu...dia kata xder prob pun dengan sistem...

aku pun bjalan laa pi library...try add skali lagi...ni skrg kat library laa...Alhamdulillah...add subjek aku dah settle...harap2 sumer subjek yg aku nak..dapat laa..macam x cayer jek...sem depan LAST!!!

Thursday, April 3, 2008

arini balik umah...KP???

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 12:15 AM 0 comments
huhu...bestnyer...arini balik umah...tp ni laa last balik umah...pehi kena tunggu pas abis final lak laa...fuyyoo....pejam celik pejam celik lagi 2 minggu dah nak final...mcm x cayer jek...keje umah aku banyak lagi...project SAD laa...kuiz Ausit AIS laa...kuiz SU laa...case study MIS laa...yg penting skali KP laa...giles aku di watnyer...huhu....

mlm ni x stat wat keje lagi...sok pagi laa jawabnyer...insyaallah...

td pi mkn kat steambot kat cengkih dot com...kat depan sekolah rendah aku dulu...best gak laa steambot dia...tp just ball2 jek...klu nak add on pun leh gak...set utk 2 org juz rm18 jek...dia bagi sup dgn tom yam...(uiks...aku siap promotekan tu...leh bg komisyen skit ni...)

erm, td b4 balik aku singgah pacific, laa suh belikan citer korea tajuk coffee prince...erm...rm20 jek...almaklumlaa...(ops...!!!) then otq balik, aku mkn my fav quater pounder lar...hehe...amik set regular jek kali ni...budget lari lintang pukang...

ni aku nak citer skit pengalaman aku wat interview utk keje kursus KP...kitorg kena setuo bisnez...then aku choose bisnez carpet...(dah itu jek yg en zamil bagi...) then aku interview lar 3 kedai carpet yg berkenaan utk dptkan maklumat...2 kedai melayu, satu lagi pakistan kot...tp seriously laa...yg melayu tu entertain aku nak tak nak jek...tp yg pakistan tu...dia bg full comitment...aku tanya apa sumer dia jwb...cumer price list dgn financial statement jek yg dia tak dpt nak bg...tp sumer blanja, kos, sumer dia bgtau laa...dia ckp, dia akan tolong setakat yg dia mampu...dia kata, ni sumer pahala bila tolong org..tak rugi apa pun...(aku setuju!!!)...tp yg kedai melayu kat AS tu kira ok la...siap faxkan kat aku price list lagi...kedai kat jitra..(HARAM!!!...siap dok men game kat pc lagi masa aku dok tanya2...macam siot jek!!!)

ni laa yg aku nak cakap...org melayu kita ni...dah xder budi pekerti..dah xder adap sopan...sumer penting diri sendiri...kita skrg ni, toksah laa dok nak belagak dgn kononyer budaya timur tu...korang nak tau tak, ader kajian mengatakan, org melayu sekarang ni tahap kesopanan dia lagi rendah berbanding negara luar...korang tak pecaya?? tngok laa tandas awam kita mcmana...pepaham jer laa...

k laa...aku berenti dulu...ingt nak pi mandi sat...alamak,,dekat pkul 1 a.m dah ni...huhu...

wassalam...
 

~ NuKiLaN HaTiKu ~ Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Angry Birds Merchandise