SaHaBaT MaYa

Monday, October 15, 2012

Meniti Hari2 ke Krabi ~~~ \(^_^)/

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 1:46 PM
Wah....arini aku rase mcm aman jer...tp xtau la aman ke x sebenarnya...mane x amannyer...xde klas...paper aku belum exam lg...homework klas master pun xder...pehtu klas ACC723 3 mggu xder...sgt lepang tanpa assignment (walaupun sebenarnya ada presentation nak kena siapkan...heehee...)

Pape pun..aku ni skrg sedang menghitung hari nak p Krabi, Thailand dgn Jannah, Zarin, Alia, Shikin & husband dia...Moga2 perancangan kami berjalan lancar hendaknya...amin...

mula2 kitorg rancang nak pi bercuti ke KK...tp bila kos flight mahal sgt, so kitorg postponed plan tu...tetibe rasa mcm nak p pantai...release tension & xkuarkan kos shopping...tu yg terpikir nak p Krabi...sbb bila google ramai ckp pantai kat Krabi menarik...pastu bila search tiket flight nak p sane...Mak aiii...mahalnyer...pi balik rm400++...hurm...

Then mcmne ntah kitorg google map..nak tgk Krabi tu kat mne...tgk2 perjalanan around 5/6 jam jer dr padang besar, perlis...tu yg kitorg decide nak p driving...bawak dua kete...kitorg dah siap baca blog2 yg citer pengalaman diorg p Krabi naek kete...mmg best laa...so, kitorg decide nak p dgn kete jer...pastu ada jugak plan nak sewa van komuter dari KL ke Krabi sbb xnak letih driving nnti...tp kos plak agak mahal...mcmane ntah..Alia bg suggestion nek keretapi dari Kl sentral ke Hat yai...dr Hat yai amek van ke Krabi...kos van dlm rm35 jer...bila bace blogger2 yg citer pengalaman naek keretapi pi Hat Yai...tu yg kitorg pun last2 wat decision nak pi dgn ketapi...so...tada....


So kiranya, kitorg 4 org akan naek ketapi dari KL sentral...tp shikin dgn husband dia akan naek kat arau...

oklah..dah xder idea nak tulis apa...nanti2 aku update lgi... :-)

wassalam...

\(^_^)/

0 comments:

 

~ NuKiLaN HaTiKu ~ Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Angry Birds Merchandise