SaHaBaT MaYa

Tuesday, May 17, 2011

TeRiNgAT KeNaNgAn LaMa (PaRt 1)

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 12:02 AM 2 comments
wah2....blum stat lagi dah ada part 1??? hehe....we'll see la aku larat tulis smpai part baper...haha...jgn smpai part 7 dah ler...maknanyer ada repeat paper ler tu...hehe...(jgn mare...gurau jer maaa...) tajuk ni aku amek dr kawan aku punyer status FB dia...nama dia arip..."arip...saya amek tajuk ni erk??? wat tajuk posting blog sy"...hehe...

ok...kisah lama yg aku nak tulis ni kisah sket sbyk kenangan yg aku ingt mase aku dip dulu....dah lame giler tu...huhu...around 8 years ago...i guess...

ok...maybe arini aku juz stat mase aku sem 1 laa...okies??? aku dip dulu kat Politeknik Sultan Abdul Halim Mu'adzam Shah (POLIMAS), Jitra...aku amek kos diploma in accountancy...no matrik aku smpai skrg aku ingt 03DAT01F538...menarik,kan?? even dh 8 thn pun still leh ingt lg...mse dip dulu, dr sem 1 - 5 aku dok kat kamsis polimas. mase sem 1, aku dok sebilik dgn pa'ah & kak tini...yg aku ingt, depan bilik aku bilik kak fid, tini dgn laily...(ops...ke tersilap?? ala...klu silap tolong komen...nnti aku tukar balik). kitorg kat asrama undang2 agak ketat gak la...asal kuar bilik jek kena pakai tudung, dgn t-shirt lengang pnjg...aku slalu ngeluh sbb rse mcm kat sekolah agama (even aku bukn sekolah agama pun). AJK kamsis kitorg pnggil AJK muslimat...sumer tudung labuh...korg bayangkan...nak gi bilik depan pun kena pkai tudung...huhu...apatah lg nak pi mandi or kafe...

aku tak ingt la subjek apa yg aku amek mase sem 1 dulu...yg aku tau, aku masuk poli kena paksa...aku buknnyer minat akaun pun...aku lebih minat komputer...before aku masuk poli, aku masuk kolej yayasan melaka (KYM), amek kos diploma in science computer...then mama suh aku masuk poli..amek akaun...something yg aku benci...aku tido kot dlm klas akaun aku mase ting 5 dulu...hehe...tapi alhamdulillah...pas wat solat istiqarah...aku decide pi poli, sbb nak dpt restu ibu even hati meronta xnak tggalkan komputer kegemaranku...tapi itulah yg kita katakan...sesungguhnya Allah lebih mengetahui...Allah dah susun elok utk kita..account is my destiny...guess what?? smpai jadi lecturer account la skrg ni...alhamdulillah...

mase dip ramai kawan aku tapi yg paling baik smpai skrg Kak fid, tini, laily, inda dgn as...tini dgn inda dah kawen...as plak menyusul buln 6 ni...aku, kak fid dgn laily jek yg xkawen lg..huhu...(insyaallah klu ader jodoh dgn si dia...adalah..). kitorg 6 budak DAT A. kitorg mmg rapat, tapi ko-k xsame...aku budak Pertahanan Awam. kak fid dgn inda bomba. tini, laily dgn as dah lupa laa...huhu...

adoi...aku rase stkat ni dulu la....dkt kul 12.45am ni...sok insyaallah aku smbung lagi...

see ya...

wassalam...


Sunday, May 15, 2011

I Miss Him...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 4:30 PM 0 comments
hehe...sebenarnya ni lagu Rindu Padanya Camelia yang ditranslatekan ke English...menarik jugak tau...

Since saw your face
My heart is always asking
Who is he tied my perspective

Often he passed
In the presence and greeted
So that my heart often misses
I can not forget him
Reflected in my face

I want to ask his name
But my embarrassment
Even the unspoken word
Could it have been i'm in love
Oh ... my heart is always restless

Should I declare
I feel him
Could he now has somebody else?
Vibrating feel more satisfied
When you hear the voice and eye contact
I'm like the rain and flowers
Growing bloom
At each time

Do not sleep nights sleep
Fun remembered him
When will the sun emits light
Remember in our mind is just playing himself
Oh god I miss him ...

Alhamdulillah....dah smpai SP...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 6:04 AM 2 comments
assalamualaiikum sumer....erm...nak update blog jap b4 gi solat subuh..hehe...

ni baru jek smpai dr KL...bertolak kul 12mlm td, smpai tepat kul 5pg..mmg efisyen sungguh bas transnasional ni...tu yg suka nek bas transnasional...

lame giler tak update blog ni...tak menyempat2 lor....bz dgn cityville...ops...hehe...xder idea nak tulis apa la....idea tu byk sbnrnyer...tp mcm mls nak menaip..hehe...kan best klu ader voice recognition...kita ckp jek dia trus taipkan...hehe...ader pun utk pure english jek...huhu...

k la....nk gi solat subuh jap...pasni ader posting baru bakal menyusul...menarik punyer...sekadar mengimbau kenangan silam..insyaallah laa klu jari jemari ini rajin menaip..hehe...

wassalam...

ummuahhh!!!

Monday, May 2, 2011

1 WeEk To Go....!!!! Yea!!!

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 9:14 PM 0 comments
Wah...tak sangka tul...mggu ni mnggu terakhir klas master aku...wah2....dah abis pun 1 sem...ntah lepas ker tak sem 1 ni...pling risau paper ACC 721 tu ler....adoiai....apalah nasibku ini...risau giler kot...huhu...klu xsettle master...mcmana nak kawen...kan2??? hehe...

kli ni jek aku nak best merasa cuti master yg lama...smpai buln 9 kot...pehtu bru nek sem 2...hurm...kira ok laa...sem dpn aku ader 2 subjek baru nk ngajor...MAF320 dgn FAR100...hurmm....so, bagus jugak laa xder klas master...so, xder laa assignment yg berlambak2 tu...bior aku yg bg assignment kat bebudak tu...hahaha...

k laa....ingt nak karang posting jiwang2 td...tp...otak dah letih la plak...td pi downtown...xbest sgt sbb ujan renyai2...so jln agak lecak...huhu...sbnrnya nak gi mkn jek...dah alang2...round2 laa kejap...

k laa...adios...Oyasumi Nasai....

ummmuuaahhhh!!!!

wassalam...

 

~ NuKiLaN HaTiKu ~ Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Angry Birds Merchandise