SaHaBaT MaYa

Monday, August 18, 2008

ThEy HaTe Me...WhY???

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 9:30 AM 5 comments
Somebody have told me "klu kita nak menjadi someone yg ikut apa yg org nakkan kita jadi...sampai mati pun tak tentu lagi..."

sejak akhir2 ni, aku rasa mcm ramai yg tak suka kat aku...aku pun xtau apa yg aku wat sampai org rasa mcm tu...aritu ader sorg tu tetiba jek msg aku kata yg aku ni dah lama dia perhatikan...dia kata aku mengelak dia...aku pun xphm..mmg x phm giler msg dia tu...nak tergelak pun ader...then aku maleh nak layan msg camtu...nanti dia ingt aku cari pasal lak...bior jela...aku sem ni mmg bz giler...xsmpt pun nak pkir nak msg2 org...k.fid pun dah lama giler aku tak msg...abg aku yg sorg kat KL tu pun menerima nasib yg sama...mmg aku xsmpt nak msg smta2 bertnya kbr...huhu...(bz aper ntah..??) hehe...

it's hurt when you know somebody hate you...especially when he/she wrote something bout u in her blog...ni apa yg aku jumpa dlm blog 'kwn' aku...saja aku letak kat sini...

...
bodoh sombong
Aug 7, 2008, 9:03 pm
kenapa dlm dunia ni da gak golongan mcm tu?golongan y nk kt ikut telunjuk dia ja..golongan y semua ckp dia betul je..yela,mgkn sbb dia bertudung bulat,x selempeng2 mcm kt,x pakai bj keck2 mcm kt,dia ingt dia leh lead kt sepenuhnya..ok,kdg2 mmg la leh terima teguran org mcm tu tp kdg2 cr dia tegur tu mcm dia bagus sgt..yela,kt x de duit,x de kreta mcm dia,so sbb tu kot dia ingat kt perlu d pimpin...tp bab laki2,no st gak,sggup g ke hulu,ke hilir semata nk dkt dgn laki y diminati..seda2 la,klu laki tu x daa respon,back off je la,jgn bt muka x malu,msh dok kejar2..nk jimat duit,x mkn tgh ari tp time dinner slalu mkn dkt lua,pe hina sgt ke mkn dkt cafe dlm ni?ka nk st kampus tau i x mkn dkt cafe kolej,i mkn lua je?..da keta tp mnyk nya org y dia ajk tumpg gak y tlg isi,ptt la beriya2 ajk..cant take no for an anwer..kt x de duit pun x fhm2..dia drive around in the campus dgn mnyk duit pt org len..ok,mmg la kt kn hulo2 gak duit sbb kt gak y tmpg,walaupun dia y briya2 pujuk sampai kt stuju,tp klu slalu tmpg,first pit stop dia stesen mnyk.n on d spot mntk duit mnyk,nmpk sgt nk duit org isi mnyk keta dia..one,i cn understan it,twice i can let it be,but three time is once to many,now u have to do wit out me..tp tau plak y dia slh sbb lps tu,dia kn kt lbh kurg halal erk?..dia x tahu ramai y x ska dkt dia tp biar la rahsia...nant ak updata lg psl tis particular person..bnyk y ak mkn ati dgn dia,tp dia bt x tahi je,ye la,org y plg dia syg juz rumet dia je,ak je y tehegeh2 ikut je dia mcm org bodo..but now,ive smaten up..juz stick wit ur loving rumet...walaupun rumet ak x brape rapat dgn ak,tp kt dr sem st sampai sem 7 together-gether...bk­n mcm dia,walaupun syg giles dkt rumet dia...


haha...erm...tak sangka sampai tulis dlm blog pasal aku...huhu...i think, bout duit minyak, for all STUDENT yg bawak kete mcm aku will understand me...wei!!! we cant support you!!! nek prebet sapu pun kna byr...remember, nothin' free in this world!!! kcuali laa beribadat kpd ALLAH...erm...dari blog dia...rupanya ramai gak yg xsuka kat aku...ikut amper laa...asalkan aku mjage hubungan dgn ALLAH SWT, parents, siblings and all my frens who knows how to appreciate me...thats fine...setakat sorg dua yg wat hal...lantak laa....hanya ALLAH yg tahu segalanya...

Friday, August 15, 2008

YeaH!!! LaPtOp BaRu...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 7:00 PM 0 comments
cian kat laptop lama aku...si ASUS tu...tp nak wat mcmana?? dah masa dia dah sampai...5thn pun umo dia...lbih tua dr kete aku...huhu...aku ni xleh hdup klu xder laptop...susah giler...tmbh2 bila skrg ni tgh bz nak siapkan coding stratification...dgn keje etika lagi..keje SM lagi..TAP of coz laa...

arini pas solat jumaat..abah belikan aku laptop baru...CAYANG ABAH!!! laptop jenama DELL...warna pink..hehe...

Wednesday, August 13, 2008

CoRpORaTe InTeRvIeW 2 + MinGgu Ta'mir Masjid

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 10:57 AM 0 comments
huhu...arini aku ader CI 2...maleh nak pikir sgt...aku men terjah je laa...xder wat preparation langsung...erm...aku xharap pun nak dapat masuk top 12...kawan aku cakap, yg top 12 tu msuk tv..ala² apprentice...huu...xnak laa..

semlm last day minggu ta'amir masjid...ader konsert firdaus + inteam...best laa...smlm gak ader cabutan bertuah...giles aarrgghh...hadiah sumer yg menarik² pnyer...aku dok aim kat laptop sbb laptop aku rosak...maklum laa..dah umo 5 thn..lebih tua dr kete aku lak tu...tapi nak wat mcmana, takder rezeki...byk lagi laa hadiah len mcm handphone...basikal, printer, hamper, celcom broadband, simpack...huhu...tp aku lngsung xpt...bayangkan laa...ader 5 ribu kupon...aku cuba ader 6 kupon jek...kebarangkalian nak dapat amat laa TIPIS...

smlm dia jd MC...huh...ingt xnak jumper dia dah...tp dah dia dok atas stage...tgk je laa...budak² pompuan sebelah aku dok pakat² amik gmbr dia jek...waaa...ramainyer peminat dia...xper laa..aku kena redha..sapa laa aku ni...lagipun dia kan dah berpunyer...nasib bek sem ni sem last...pasni dah xjumper langsung...

Monday, August 4, 2008

CoRpORaTe InTeRvIeW 1

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 3:44 PM 0 comments
huu...huu....aku baru jek abis corporate interview...tapi juz by group...dia bagi 1 case study, pastu bincangkan....Ya ALLAH...ntah apa² yg aku jawab...mcm merapu jek...dah laa soklan dia mcm tough jugak..susah nak paham...masa jwb ques 1st tu, aku cakap apa ntah...pehtu, aku mcm x jwb soklan jek...giles ahhh...nervous....tapi at least, aku dah ader experience dgn interview ni...interviewer dia muka garang²...ader 3 org sumernya...k la...nak siapkan assignment ETIKA..mlm ni nak kena antar...haha..padan muka saper suh wat keje last minit...hehe...
 

~ NuKiLaN HaTiKu ~ Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Angry Birds Merchandise