SaHaBaT MaYa

Saturday, February 25, 2012

I'm sick...I'm sick...oohhh...I'm Sick...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 6:07 AM 0 comments

Assalamualaiikum sumer...
jam menunjukkan pkul 5.47 am...lg 20 minit dah masuk subuh...erm...tunggu jer la...

aku tgh segar bugar ni...tu yg amek mse utk coretkan sikit sbyk dlm blog aku yg hidup segan mati xmahu ni...hehe...

aku terjaga kul 3.30am td lg...lagsung xleh nk tido balik...mgkin kesan ubat+tido awal giler td...yerla...dah makan ubat,aku terus tido la...

2,3 minggu ni sakit aku berderet2...stat kena lelah mse balik SP bln lepas...pas dh ok, aku pi Kembara Intelek kat Impian Rimba resort...balik dr situ kena tekanan emosi+fizikal...trus kena bengkak tonsil...xpenah aku kena bengkak tonsil yg teruk mcm tu...slalu juz rse xselesa jer...tp kali ni...smpai xleh nak tido sbb sakit tekak bila nak telan air liur...bangun pagi tu, nk bukak mulut pun sakit...lidah rase kebas jer...terus aku pi klinik pg tu...doktor bg 2 jenis ubat utk surutkan bengkak...alhamdulillah..pas 3 hari dah reda bengkak tonsil tu...

pas dah sihat, smlm aku pi Kedai Air Abg Sham...niatnyer nak beli Kopi O Ais...tp bile tgk Air Asam Boi...teringin plak aku rase...trus la aku beli air asam boi tu...wawawa.....pas minum tu...aku dah stat sakit tekak...ditambah plak dgn selsema...adoii,,,nak sakit balik la ni...(tu yg aku pikirkan laa...) padan muka....saper suh gatai sgt pi minum air asam boi tu???huhu...

semlm pagi makin teruk...aku pi kelas gak dgn niat nak ngajar...tp last2 xleh gak...sbb nmpak rase pendek jer...dah tercungap2 dlm klas...aku pi Klinik Kita pgi smlm...amek nebulizer...pastu gi rehat kat umah fiqah&azira...Azira..thanks sbb urutkan belakang dada kami td...rse lega sikit...tp still xleh tido..rse mcm lelah tu dtg balik...(even pas amek nebulizer)...


klas kul 2.30pm td..subjek AUD370 aku mmg xlarat giler nk masuk...maaf yer all my students...bukan xnak masuk..kang klu sy pengsan dlm klas dh jd mslah plak kat korg...


dlm kul 4.30pm, aku bergegas balik IPB...ada mentor mentee...kesian plak aku kat mentee2 aku tu..kang klu tak jmper diorg, terkongtang-kanting diorg...dah la topik kali ni.. "demam peperiksaan"...tmbh2 lg, byk mende yg aku nak settlekan sebelum pendaftaran esok kat UiTM Shah Alam...


petang tu dlm kul 7pm, balik dr IPB aku trus gi Klinik Idzham..."kena amek lg nebulizer ni..klu x aku takkan bole tido mlm ni.." tu yg aku pikirkan...sbb tu aku pi klinik skali lg petang tu...pegi Klinik Idzham...dia bg dua kali nebulizer...baru la kurg rase semput ni...balik tu, pas solat isyak, aku mkn ubt, trus tidoooo.....smpailah kul 3.30am...


ni laa...1st time dlm hidup aku...amek smpai 3 nebulizer....slalu aku amek skali jer...waa....alhamdulillah...skrg ni rse kurg dah...cuma selsema jer lg...


k la..mintak diri...semoga sihat2 semuanya termasuk diri ini...amin...


nak solat subuh jap...


wassalam...cayang korg!!!



Saturday, February 18, 2012

KaWaN

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 11:42 AM 0 comments
aku amek mase sket nak update sebelum aku gerak ke IPB...arini bertugas jd invigilator utk common test...paper MAF 220..esok paper FAR150, tp aku xjge sbb aku nak pi UM, farah nak pi interview masuk sijil kemahiran malaysia (SKM)...

semlm pas maghrib, hati aku berkobar2 nak create video klip gmbr2 aku, jannah, fiqah, didi, shikin, syira, azira dgn zarin...aku gne background lgu Kawan - UNIC...tu kira first try aku la...alhamdulillah, aku puas hati dgn hasilnyer...asyik dok tgk berulang kali sbb best sgt...hehe...(angkat bakul sendiri...kih kih..) lor...dah xde org puji, sendiri2 puji la kan???

k la...aku masukkan video klip yg aku wat smlm tu...enjoy watching guys!!!

video

 

~ NuKiLaN HaTiKu ~ Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Angry Birds Merchandise