SaHaBaT MaYa

Sunday, April 26, 2015

Boat Noodle : Teringin Punyer Pasal...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 9:02 PM 0 comments
Salam ukhwah semua...

Wah...arini sajer tukar pakai font Courier...selalu dok guna Georgia je...hurm...nak citer pasal Boat Noodle ni..sapa penah dengar??

Aku tau pasal restoren ni dari Alia..dia la yg citer kata penah pi...hurm..tanya kat dia...Halal ke tak? Alia ckp HALAL...tapi utk kepastian sendiri..aku pun google2 la...byk gak blogger2 yg penah update pasal Boat Noodle ni..ada blooger yg cakap TAK HALAL...ada yg cakap HALAL...last2 terjumpa satu LINK yg cakap owner Boat Noodle cakap diorg guna bahan2 masakan yg HALAL dan dalam proses apply sijil HALAL JAKIM...(p/s:- posting blog tu masa tahun 2014)


And luckily masa aku pi tadi..memang ada pun sijil HALAL JAKIM kat dinding kedai tu...alhamdulillah...
Gambar dicilok dari Google Image...hehe...
Teringin punyer pasal...so aku pun ajak la my Incik Moncet pi Boat Noodle kat 1st Avenue, Berjaya Times Square. Ramai gak orang..tapi nasib baik la kami ni hanya berdua..so dapatlah tempat nak duduk...Kalau tak aku nak amek gambar depan kedai tu...tapi ramai sangat yg dok kerumun...segan plak cheq...kang depa kata cheq ni jakun plak..hihihiii....

Ikutkan hati nak order banyak...sebab portion dia mangkuk kecik jer...tapi Incik Moncet tak bagi order...sebab tekak dia tak dapat terima flavor masakan yg origin dr Bangkok tu...huhu...takpe2..nanti nak ajak Shikin, Alia dgn Fiqah la datang lunch sini...hehe...

For me...aku boleh terima la flavor macam tu...banyak lagi nak try..tp lain kali Insyaallah kalau ada rezeki..nanti bole la bawak Laa datang sini...

Muka tgh lapar...garang kan??hehe...

Besaq tu jaaa mangkuk dia...semangkuk RM1.90...I love the green tea...

Rasa ala2 padrik...sedap gak...
 But surely...Insyaallah aku akan pegi lagi...sebab tak puas sgt td...hehe...

k la...takat ni jer coretan kali ni...

Wassalam...
 

~ NuKiLaN HaTiKu ~ Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Angry Birds Merchandise