SaHaBaT MaYa

Thursday, November 29, 2012

Bermalam di Hospital Krabi

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 8:04 AM 3 comments

Malam itu,
Kedatanganku disambut dengan kelam dan sunyi,
Hanya bunyi cengkerik dan nyamuk yang silih berganti,
Resah dan gelisah terasa di sanubari.

Malam itu,
kawan-kawan menemaniku tidur,
MAsing-masing tidur disekelilingku,
Dengan tidur berbantalkan lengan,
Aku sayu melihat mereka.

Malam itu,
Tidurku tidak lena,
Diganggu mimpi-mimpi yang ngeri,
Mataku melilau mencari ketenangan,
Akhirnya aku tertidur jua.

Bila mentari menjelma,
Ku buka mata ini,
Silau...
Inginku tarik langsir itu,
Tapi diri ini tidak mampu bergerak.

Mereka memandangku,
Mungkin pelik dengan longhat bahasaku,
Aku terpaku seorang diri,
Di manakah kawan-kawanku?
Mereka meninggalkan aku keseorangan.

Aku termanggu,
Makcik itu kerap memerhatikanku,
Aku rimas,
Aku lemas,
Tolonglah tarik langsir itu.

Bila malam menjelma lagi,
Kawan-kawanku muncul kembali,
Sekali lagi mereka menemaniku tidur,
JANNAH, ZARIN, ALIA...
Terima kasih atas segalanya...
Akan kuabadikan kenangan ini buat selama-lamanya... 


Friday, November 9, 2012

Assignment + Test = Krabi

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 11:19 PM 0 comments
wah...what a good equation...rite???hahaaa....counting days...lg 1 ari nak pi Krabi...yeaayy...semoga semua berjlN lancar...amin...geng krabi dah kurg...tggal 4 org jer kitorg...aku,jannah,alia dgn diva zarin..hehe...aku dh book nak tdo kat ascot krabi..ao nang...hrp ok la hotel tu...wpun juz 2 bintang jer...tp customer service dia mmg terbaek la...pas aku book jer gne booking.com...aku trus dpt emel dr manager di tanya nak dok blik mana sumer...hurm...oklah...psl krabi nnti aku smbg lg...

psl equation aku kat atas tu...ahad ni aku kne submit 2 assignment tax...pastu 2 presentation akaun...pehtu ada test akaun dgn seminar tax plak...sumernyer berlaku hari Ahad ni...huuu...

k la..nak stat wat kje la...

kan ku update lg...

doakan kami...amin


wassalam...

\(^_^)/
 

~ NuKiLaN HaTiKu ~ Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Angry Birds Merchandise