SaHaBaT MaYa

Thursday, December 9, 2010

SiNgaPoRe Oh SiNgApOrE!!! Part 1

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 9:54 AM 1 comments
erm...muncul kembali diri ini...dah lama kot xtulis blog ni...xder mende nak update..hehe...erm...tp ni ader menda aku nak update....mggu lepas, cuti aku pi Singapore...actually...not exactly main purpose nak pi singapore...sbnarnya pi kenduri kawen sepupu aku...saed...kat pontian...so, dah alang2 pi pontian, kitorg gi singapore gak laa...

kitorg??? ops...mcm ni...kitorg kiranya wakil belah lelaki laa...pi pontian 1 bas...kuarga maksu, kuarga pakcik alim, kuarga makcik ina, kuarga aku, kuarga mak ndak...sumer laa...masing2 antar wakil...kuarga aku yg pi, aku, mama, fail dgn laa...abah & no xikut...bas gerak dr penang pkul 7.30 pg....tghari tu diorg amik aku kat restoran jejantas sg buloh...zarin, jannah dgn shikin yg gi antar...thanks korg...mlm tu smpai tido hat hotel pontian...mlm tu jugak majlis akad nikah...esok tgharinya kenduri kawen...pas makan kenduri esoknyer tu, kitorg trus gerak ke JB...check in kat hotel apa ntah namanyer...sebelah jek dgn tambak johor...even dr bilik aku leh nampak singapore...

mlm yg smpai JB tu, kitorg gi round2 singapore...kononnyer nak gi shopping laa...tapi nak masuk ke singapore tu, 'ghenyah' jugak ler diwatnyer...kena jalan kaki utk cek pasport sumer kat imegresen...tu yg maleh sket...aku tgk singapore xder beza sgt pun dgn KL...lebih kurg jek...cumer ader certain bangunan dia yg cantik laa...sampah?? erm..ader org ckp singapore xder smpah, kan??? tp aku tgk, ader jek kat atas jalan raya tu..huhu!!!

smpai kat shopping kompleks tu, dah tutup pun..haha...wat letih jek...balik hotel trus tido...dahaga giler, tapi xbali air pun...100 plus botol kecik ajer dah harga S$3...mahal giler kot...equal to RM6.70 gitu...bek beli 2 botol besar 100plus kat mesia...lagipun abah cumer bagi duit belanja S$50 jek...so kena berjimat sbb esok nak pi zoo singapore...duit masuk S$23 for adult...

pagi tu pas bfast, kitorg trus gerak pi zoo singapore....tp seperti smlm, kena malalui imegresen part laa...tp sbb smlm dah wat...so, pg ni cekap sket laa...dr johor dah bwk bekal air byk2...leh jimatkan duit nak beli air...pi zoo singapore best laa...sbb klu nak dibandingkan dgn zoo negara yg aku pegi seminggu sebelum tu...erm...agak berbeza laa...zoo negara kita ni...macam hidup segan, mati tak mahu...aku leh nampak muka kebosanan kat haiwan2 dalm zoo negara kita ni...even the environment pun kureng menarik..mcm tak baper terjaga sgt...tp zoo singapore...haiwan2 dia sumer mcm segar bugar...tempat dia pun cantik...mmg terjaga laa...mungkin jugak sbb diorg byk fund utk maintain environment diorg...almaklumlaa...fee nak masuk jer pun dah S$23 equal tu RM50 lebih...kan2???kawasan dia agak besar jugak laa...tp, memandangkan pegi dgn 'org2 tua'...hehe...kitorg just jalan separuh jek...tak sempat nak abiskan sumer...lgpun nak kejar masa utk tgk Sound Of The Sea!!!

erm...nnti aku smbg erk...tak larat dah nak taip..hehe...

wassalam...

Thursday, December 2, 2010

DiSeMbEr MeNjELaNg SuDaH...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 4:06 PM 1 comments
waaa...pejam celik...pejam celik...dah masuk bln december pun...mcm xcaya jek...skrg ni bebudak uitm tgh cuti...so xder la ngajar...lepak opis jek...sok aku appraisal...takut laa gak...harap2 dpt lar permenant trus...ceewaahhh...xmungkin kot...sure smbg kontrak lg 1 thn..huhu...pas appraisal, zarin dgn jannah akan trus antar aku pi restoran jejantas sg buloh...bas nak pi johor tggu aku kat ctu...harapnyer smpat laa...then esok akan pi bercuti ke singapore!!! yahoo!!!

tapi....windunyer kat dia...huhu...
 

~ NuKiLaN HaTiKu ~ Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Angry Birds Merchandise