SaHaBaT MaYa

Tuesday, August 5, 2014

Segmen Blogwalking Syawal by Prettyiz

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 2:44 PM 9 comments

JOM JOIN!!! JUST KLIK BANNER KAT ATAS!!!

Monday, August 4, 2014

Selfie Melpie & Recreate Moment

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 12:17 PM 0 comments
Salam ukhwah semua....

okies....aritu cheq ckp nak update raya ke-empat kan??? hahaaha...last2 tertangguh jua...tak pa laa...cheq update skrg...sebenarnya cheq nak kuar ni...byk mende nak settle...tp amek masa skit nak memblogkan diri...

Arini ramai yg dah start keje...tp cheq tak keje lg...cheq amek cuti extra lg 2 hari..hehe...alang2 nak cuti..kn??esok mlm baru bertolak balik KL...naik ketapi...heee....suke2...

ok..arini nak cheq nak bg opinion sket pasal budaya baru kita skrg ni...baru tu...xder la baru sgt...tp makin menjadi2...tambah2 lg dgn kedatangan alat baru yg namanya 'monopod'...hehe...masing2 makin ghairah berselfie...cheq rasa tak salah nak selfie ni...cheq pun kengkadang selfie gak...Fail plak baru beli GoProHeroPlus3....makin seronok la nak selfie...sbb gambar dia wide...clear...haha...tp dlm kita berselfie tu...tgk jugak suasana sekeliling kita...aritu kecoh ada seorang artis berselfie di tanah perkuburan...sampai berselfie di atas kubur orang lain...apa mendenya tu??? dah xde adab di tanah perkuburan ker??? rasanya selfie mcm tu tak sesuai kot...lagipun niat kita ke kubur utk menziarahi mereke yg 'di sana'...tak patut la klu kita melebih2 selfie...ye dok?? walaupun dikatakan pelakon tu terkenal...tapi serius...cheq tak kenal langsung...haha...maknanya tak popular mana laa kn???pastu ada plak yg selfie di kawasan kemalangan...pun mcm xsesuai jugak kott....selfie dgn kengkawan ker...kat tempat peranginan ker...kan ok tu??? kan2???

one more issue pasal 'recreate moment'...recreate moment ni kira mcm kita cari gambar dulu2 masa kita kecik...then amek balik rupa kita skrg ikut gaya gambar dulu...klu dpt amek kat tempat yg sama mmg lagi gempaq la...kan?? sejak dari awal Syawal aritu...berduyun-duyun org dok recreate moment ni...dlm FB la dok tgk...byk sgt...kdg2 seronok tgk...tp kdg2 sampai muak la plak...sbb rasanya ada gambar2 dulu yg tak perlu kita recreate sgt kot...klu dlu masa kecik kita tak pakai tudung lg....takkan masa recreate pun nak freehair gak...sah2 la masa kecik belum akil baligh lg...pehtu...ada plak org laki yg recreate gambar tak senonoh...masa kecik mungkin nampak comel...tp bila dah besar mmg tak senonoh & agak lucah plak utk dipertontonkan ramai...masa kecik pakai suar pendek...masa besar pun beria2 nak pakai suar pendek gak ker???huuuu....aurat maaaa.....

kita selalu nampak masalah aurat perempuan jer...tp kadang2 kita tak sedar, sekrg pun makin ramai org lelaki yg berseluar pendek yg menampakkan lutut...which is AURAT...hurm...terlalu mengikut budaya barat...dah la betis berbulu tebal semcm...eeeuuuwwww.....

wah....panjang plak posting kali ni...lain kali insyaallah akan cheq update lagi...hurm...pasni nak update progress majlis perkahwinan cheq la..haha...(gatai nooo)

wassalam...





 

~ NuKiLaN HaTiKu ~ Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Angry Birds Merchandise