SaHaBaT MaYa

Friday, September 21, 2012

Biler turn aku plak ni??

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 9:57 AM 0 comments
Assalamualaiikum sumer...waahhh...minggu lepas Syira dgn Fiqah dah memegang title 'Tunang Orang'...wah, menariknya....tibe2 terpkir, biler nk smpai turn aku plak ni..huuu...pastu aku tanya kat Uncle Miche...dia ckp.."insyaallah...sabar la erk..."

Pape pun, aku hepi utk diorg...skrg ni tggal aku, Jannah, Zarin dgn Alia jer yg tgh tunggu turn...moga2 Allah permudahkan jalan jodoh utk kami semua...amin...

Oklah...skrg ni aku tgh bergelut nak marking & siapkan carrymark..hehe...tp sempat plak aku update kan??? heee....byk lagi gmbr pertunang diorg...tp, mls la nk letak kat cni...heee....

Wassalam...

\(^_^)/

Tuesday, September 18, 2012

YoU R a LoSeR!!! ArE YoU???

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 12:38 AM 0 comments
Wah...gempaq giler gambar kat atas ni...heee...bukannyer aku nak ckp yg korang ni loser...sajer ada mende yg aku nak diskusi sket kat cni...hurm...mcmne nak stat erk???

haaa....begini....pernah x korang rasa yg korg ni loser??? maksudnyer lebih kurang korang terasa korg ni teruk sgt dlm sesuatu hal atau situasi...?? i used to be a loser...maybe...

aku punyer result SPM memang teruk giler...tak perlu laa aku nak nyatakan kat sini...tul x?? mmg teruk sgt smpai aku rasa hidup ni dah xder gunanya...dah xder masa depan...sbb aku tau yg ILMU tu penting utk menjamin masa depan...mase tu aku down giler...almaklumlah, aku dari sekolah elit...so, mesti malu giler biler org tanya result SPM..kengkawan yg len sibuk fly oversea, matriks etc...tp aku??? wah...malas aku nak kenang balik sumer tu...

aku jauhkan diri dari kengkawan sekolah...sebab malas nak dgr soklan "study kat mane skrg ni??"...tp result SPM aku yg teruk tu tak menjatuhkan semangat aku...malah, aku cuba bangkit dgn sambung blaja kat Politeknik Sultan Abdul Halim Mu'Adzam Shah (POLIMAS) dalam bidang Diploma Akauntansi (subjek yg paling aku benci masa kat sekolah dulu...). Dan Alhamdulillah...aku hidup lagi smpai sekrg ni...hehe...

Tp, point utama yg aku nak ckp ialah...jgn la kita gagal skali, kita rase kita gagal selama2nya...ramai lagi org yg gagal, tp akhirnya berjaya dlm hidup...mungkin rezeki kita bukan di situ, tp di tempat lain...yg penting kena terus usaha...jgn gagal skali, kita dah down giler...

contohnya klu kita gagal dlm interview...jgn watkan kegagalan itu mematahkan semangat utk kita cari keje...jdkan kegagalan itu sbg PEMBAKAR SEMANGAT...mgkin rezeki kita bukan kat tempat tu...usaha lagi apply keje...pegi lagi interview...lg byk interview yg kita pernah pegi..lg byk pengalaman interview yg kita dpt...Insyaallah...adalah rezeki kita tu nanti...yg penting, USAHA, DOA & TAWAKAL!!!

Oklah...nak mintak diri...len kali aku sambung lagi...ada dua isu menarik yg aku nak kupas nnti...

Wassalam...

\(^_~)/
 

~ NuKiLaN HaTiKu ~ Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Angry Birds Merchandise