SaHaBaT MaYa

Wednesday, May 30, 2012

ReMaJa & KeMeWaHaN

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 9:25 PM 0 comments


Aku baru balik dr Wangsa Walk...td pi tgk muvee citer Dark Shadow lakonan Johnny Depp. Mse aku jalan2 sementara nak tggu time utk masuk muvee, aku observe surrounding aku...aku tgk byk remaja..almaklumlah, skrg ni time cuti sekolah...so, ari rabu pkul 1 tghari ramai remaja berlegar2 kat wangsa walk ni...


masa aku dok asyik observe sekeliling...aku dpt idea utk entry arini...tentang remaja dan kemewahan...sbnrnyer dah lama aku terpikirkan hal ni cumer arini ideanya mencurah2...msa aku beli popcorn td sblum nak masuk, aku tgk ramai sgt bebudak laki dlm lingkungan darjah 4 ke tgkatan 1...mmg kecik2 jer...dok pakat2 beli popcorn...yg herannya, xder plak aku nmpk mne2 org dewasa bersama2 mereka...diorg ni dtg wangsa walk sendiri2 ker??? ish2...mak bapak skrg terlalu memberi kepercayaan kpd anak2..."nah amek duit ni, pi maen jauh2"...itu org2 dulu slalu wat klu xnk anak2 kacau diorg dok bersembang...then anak2 pun pi la kedai runcit beli eskrem...tp skrg, dialognyer sama tp situasinya berbeza...


budak2 skrg plak lunch makan Mc D, makan pizza hut, kfc (kurg2 kos skali mkn rm15)...mmg byknyer duit diorg ni...slalu nmpak diorg dgn uniform sekolah dok mkn kat tmpat fast food ni...tak kurg jugak dgn remaja perempuan...fesyen tu bukan main lg...pakaian ntah apa2...aurat tu...nauzubillah...


aku tau la...aku pun bukan nyer baek sgt...tp bila tgk environment mcm ni...risau nak lahirkan anak...tkut nnti xmampu nak jaga diorg sebaiknyer...kdg2 mak bapak dah bg ilmu agama yg ckup, tp diorg sendiri yg curi2 buat 'jahat'...


k la...aku nak study PSA ni...klu ada slh silap...sori...klu ada yg terasa, alhamdulillah...hee....terpulang la pd diri sendiri utk menilai...tepuk dada, tanya IMAN...


wassalam...


\(^_^)/ 

Friday, May 25, 2012

ExAm WeEk... :-)

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 7:41 PM 0 comments
wah...xmenyempat2 aku nak update blog ni...ntah apa yg di bz nyer...assignment kot...huh!!! ni tggal 1 jer lg assignment...utk subject public sector accounting...adoii..malehnyer nak wat...pape pun nak kne tumpu utk exam MAC ari ahad ni dlu..pas exam baru stat wat assignment PSA..ok x?? minggu ni minggu exam...aku ada paper 27hb, 31hb dgn 2hb...paper MAC dlu, pehtu PSA last skali ACC...harapnyer sumer aku dpt wat dgn baik..semoga perkara dulu tidak berulang kembali...k la...aku nak mula study ni...pas exam nnti baru aku update blog..okies???hehe...  

Monday, May 14, 2012

HiDuP InI SATu PeRjALaNan YaNg PaNJaNg...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 8:23 PM 0 comments


Assalamualaiikum kepada semua pembaca...


Hari ini tergerak hati nak update blog ni...MC satu hari membuatkan aku banyak berfikir...almaklumlah...dok termengung jer satu ari ni...hehe...(sedangkan bertimbun lg assignment nak kena settlekan..huhu...)


Hidup ini adalah suatu perjalanan yg panjang...betul tak??? dari kita lahir...kita merangkak...dan mula bertatih...di waktu itu, kita masih belum mengerti apakah itu kehidupan...


Lepas tu, kita mula memasuki Darjah 1...masa tu yg tau, main dan kengkawan jer..betul x?? UPSR pun kita lalui dengan..alahai...kacang jer la...betul x???


Masuk sekolah menengah...kita dah mula memahami tanggungjawab...sudah mula menanam cita2 dewasa nanti...dan pada waktu itu juga...sudah mula mengenal erti kasih & sayang kepada jantina berlainan jenis...


tapi kita berjaya menepis segalannya...klu ada pun, sekadar cinta monyet sjer..kan??? lepas PMR, kita bergelut study utk SPM...masa tu baru tau langit tu tinggi ke rendah kan??? sbb SPM tu la yg akan menentukan arah tuju hidup kita seterusnya...


dapat jer result SPM, ada yg tersenyum, ada yg berduka...ada jugak yg tak amek port langsung...apa2pun, kita teruskan hidup kita dgn result yg kita ada tu...ada yg dpt msuk matriks, ada yg masuk poli, yg anak org kaya amek A-Level kat oversea...masing2 ikut kemampuan sendiri...


lepas Diploma...teruskan dgn Ijazah...mana yg rajin sambung Master plak...mana yg lg rajin giler sambung PHD plak utk dptkan pangkat "Dr" kat pangkal nama tu...


Semua manusia dgn perjalanan hidup masing2...ada yg byk dugaan...ada juga yg mudah perjalanannya...yg pasti...Allah tetap dgn agendanya utk menguji hamba-Nya yg soleh dan solehah...


Di samping kita mengejar cita2 dunia, jgnlah kita lupa dengan kehidupan yg pasti di akhirat nanti...jgn lupakan bekalan utk ke sana...


oklah..mintak diri...nanti aku update lg...


wassalam...


\(^_^)/

Friday, May 4, 2012

FB?? BLOGGING?? STUDY???

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 2:27 AM 1 comments
jam menunjukkan pkul 2.12am...wah, stay up hoh?? tp bukan utk study..adoii...biler nak stat study ni, ada test management accounting ahad ni...hurm...pas tulis blog ni nak bukak buku sket la...arini dah jumaat...sempat ker erk??? buku bukan men lg bawak balik ke SP dr KL...so, study laaa nawal oiii....


huu...mmg sepatutnyer aku study, tp awat ntah jari-jemari ni rse nak update gak blog ni walaupun i have no idea at all what i want to talk about...hehe...


td baru abis tgk citer Valentine's Day...haha...i know...citer tu dah lama...thn 2010..aku xtau pun...td sjer search, jmper plak...menarik gak citer tu...then biler tgk citer tu membuatkan aku bersyukur yg aku ni Islam...korg nak tau naper aku ckp camtu??? then korg kena tgk laa citer tu..hehe...download jer kat mediafire...


as i said before...its supposed that im studying rite now but...adoi...maleh bebenor jer rasanyer...asyik2 nak bukak fb...apa yg ader ntah la...bukannyer aku update pape status pun..huhu...


huhu...facebooking sokmo aku ni...huhu...
aritu ada kawan aku ckp..ada kajian telah dibuat, sejam kita ngadap FB, semakin mengecil otak kita...ntah betul ke x fakta ni...aku tak try search plak...maleh...nnti laa klu2 ader org post kat FB aku baca..hehe...see...FB lg...


so aku pun off laa FB aku, tp still xleh nak stat study sbb nak update blog ler plak...haha...byk btul halangan sblum nak study ni...hehe...




hurmm....walaupun xder idea still nak update...so, terjadilah entry aku ni...haha...walaubagaimanapun...(wah, dah lama xgne word ni..masa sekolah dulu jerr....) aku still kne ttup blog aku ni sbb I NEED TO STUDY!!!!!


kan best klu bole cucuk pendrive jer kat telinga ni...
so guys...smpai jumpe lg...aku nak pi study jap walaupun mata ni dah nantok...


see ya...


wassalam...


\(^_^)/

Thursday, May 3, 2012

GeNtInG Oh GeNtInG & BuKiT TiNgGi...Part 4

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 2:23 PM 0 comments
ooppss....i need to lose some weight!!!

wah....keayuan terserlah dari bini tok imam...(jgn mare yer uncle butak..)

wah...alia control cun...


inilah japanese tea house yg punyer tinggi kami semua terpaksa panjat bukit semata-mata nak tgk..huhu...


sumer berdiri di tempat masing2... :-)
xsdr pun diorg wat mcm tu kat aku... (encik moncet tgh tpon...mne nak sedar...hehe... )
jannah dgn muka fotogenik nyer...
gambar pasport alia...hehe...
waaahhhhh.....
kesian kat org yg amek gmbr ni...xreti gne camera...huhu...
Anak iran...punyer la comel....
lari jgn xlari....

last pic kat bukit tinggi....
okies....tggu part 5 aku letak gmbr2 kat genting plak...see yaa...


\(^_^)/

Wednesday, May 2, 2012

GeNtInG Oh GeNtInG & BuKiT TiNgGi...Part 3

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 8:18 PM 1 comments
 hah...ni aku nak update citer psl genting...byk mende nak citer, but i guess pictures worth 1000 stories rite??? so maybe i juz put some pics utk korg tgk...okies???
demi nak memasukkan gmbr ni jugak sbb aku ske tgk...aku terpaksa edit dua tiga mende dlm ni...hehe...sowi...
p/s: suke tgk muka jannah yg pelik & muka zarin yg ceria... alia dgn shikin maintain senyum  :-)


haha...biler si gemok melompat...(huduhnyer aku...)


mcm kat oversea jer view ni kan???


setelah ajar byk kali...berjaya jugak jannah amek gmbr ni...

shikin tersenyum riang...heee....
sumer gaya model...

heee....hepi semuanya....

shikin ni senyum ikhlas ke x?? hehe...

nmpak aku x???
okey...next gmbr kat japanese tea house plak...adoiyai...tggi mendaki....last2 xder apa pun kat atas tu...yg ada pacat yg menggigit kaki ku...(tu pun sedar masa kat genting pas jannah nmpak darah kat seluar aku...)


nasib baek ada org yg nak amekkan gmbr... :-)
adoii....blogger ni wat hal plak  nak upload gmbor2...nnti aku update part 4 plak erk...heee.....

see ya...

\(^_^)/

 

~ NuKiLaN HaTiKu ~ Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Angry Birds Merchandise