SaHaBaT MaYa

Sunday, April 29, 2012

KeCeLaRuaN JaNtInA???

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 1:30 AM 0 comments
entry kali ni seperti biasa hanya pendapat peribadi aku sajer....saper yg xsetuju dan xske dgn entry kali ni...abaikan ajer...okies???


tadi aku dgn adik aku pi shopping kat Midvalley...arini ada perhimpunan Bersih 3.0, so byk jalan yg ditutup...aku nak pi Mid pun ikut jln belakang...yg  bestnyer...punya laa byk parking...walaupun aku xjoin perhimpunan Bersih 3.0 tu, doakan aku sentiasa mengiringi mereka semua yg berani tu...(sengaja guna tulisan warna kuning arini utk menyokong perhimpunan Bersih 3.0) hehe...saper yg xsokong tu...ikut suka masing2 la erk...xmo kondem2 kat blog aku plak!!!


masa tgh makan kat KFC, aku terpandang meja disebelah aku...sekali tgk mcm lelaki, bila tgk betul2, terutama sekali di bahagian leher (halkum), xde...so aku tau la...tu sure perempuan...dgn pakaian yg ala2 tomboy/pengkid...usia aku agak hujung 20-an...


aku abaikan ajer...malas nak pikir masa tu...then pas makan, aku teman adik aku pi Topman...dia nak beli seluar...masa aku dok tggu dia macam tugu kat luar changing room tu...aku terpandang seseorg, dgn rambut dye warna kuprum dan juga ala2 mohawk gitu...aku sure dia adalah perempuan sbb suara tu agak lembut cuma appearance jer kasar...dia tgk belek2 baju lelaki smbil dipadankan di badannya...masa tu la aku terpikirkan tajuk entry aku utk kali ni...tentang kecelaruan jantina...


aku benar2 xpaham kenapa ada lelaki yg nak jadi pempuan dan ada pempuan yg nak jd lelaki...benda utama sekali yg aku nak tegaskan...inilah tanda2 kiamat semakin hampir dgn kita...aku terpikir, adakah mereka ni dr kecik lg dah jd mcm ni???? ada aku terbaca article yg kononnya, sesetengah mereka jd mcm ni sbb penah kecewa dgn jantina sebenar mereka...ada juga yg terpengaruh dgn kawan..dan ada jugak yg mmg dididik oleh ibu bapa...contohnya ada ibu bapa yg sgt2 mengharapkan anak perempuan, then tibe2 yg keluar lelaki...so, dr kecik dah dipakaikan pkaian perempuan...sbb tu lelaki tu jd aaauuuwww!!!


aku ada knal seorg tomboy/pengkid ni...umor dah 40-an...syg...sepatutnya di usia mcm dia ni, dah ada anak 5/6 org...tp dia, masih lg mencari2 identiti/jantina diri...astaghfirullah..(tu pun klu dia cari laa....)


kesimpulannya, aku rse sumer ni terletak pd individu itu sendiri...klu dia betul2 ingin menjadi jantina sebenarnya, dia boleh berusaha...byk badan2 NGO yg sanggup menolong...malah byk jugak badan2 agama yg sudi memberi sokongan/bimbingan...bak kata pepatah..nak 1000 daya...xnak 1000 dalih...rite???


sesungguhnya Allah swt itu maha penyayang dan maha pengampun...kembalilah kepada-Nya....amin...


k la....


wassalam.... \(^_^)/

Monday, April 23, 2012

GeNtInG Oh GeNtInG & BuKiT TiNgGi...Part 2

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 1:10 PM 0 comments
arini baru msuk opis lepas cuti 4 hari...huhu...bukan ponteng tau...aku MC ari khamis dgn jumaat...sakit dalam telinga...bengang telinga trun dr genting xabis lg kot...huhu...

so, aku nk smbg laa ke part 2 plak...aritu dah smpai mana erk??? haa....bukit tinggi kan??? nak masuk kne caj rm12...mahal gak...kat dlm tu ada hotel mcm ala2 castle...kitorg nk msuk amek gmbr tp pak guard xbg sbb kitorg bukan guest hotel tu...huuu...so kitorg juz pi tmpt yg boleh pi jer la...

gmbr ni amek dr tempat parking

so, kitorg jln2 utk bergmbr...tmpt tu mmg cantek la...ala2 kat oversea gitu....hee....jap aku letak sket sbyk gmbr yg kitorg amek...

hehe...gaya ngada2...
cantik x gmbr ni???
pas jln2 kat sne...kitorg pi japanese tea house plak...punyer la tinggi nk pnjat tmpat tu...letih giler kot...tercungap2...

alamak...nnti la aku smbg, skrg ni tgh plan nk pi melaka plak...nnti aku update...

wassalam....

\(^_^)/

Sunday, April 22, 2012

Jom Singgah Blog Saya

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 12:52 AM 4 comments


ni segmen yg lain plak...hurm... nak join x??? klik SINI

ni blog aku...jenguk2 selalu okies???

http://eikorina.blogspot.com



Saturday, April 21, 2012

Aku rindukan saat itu...sungguh...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 10:57 PM 0 comments


Waktu aku taip entry ni...hati aku sayu sgt...rasa sebak...air mata bergenang jer...(sensitif bebenor aku ni..) ntah kenapa, tetiba arini aku rindu kat adik aku yg kecik skali...Najlaa Sadiq...hehe...korg mesti rasa mcm lawak kan??? tapi ntah laa...naper rasa rindu sgt kat dia...dia laar satu2 nyer adik pempuan yg aku ader...


sebenarnya mcm ni, time balik dr kelas master td, aku singgah Mc D, beli set double cheese burger, leh ngunyah2 dalam kete utk tempuh jammed sementara nak smpai umah...masa dok makan fries tu, aku teringat saat2 aku dgn dia...dulu, masa aku blaja kat UUM, dia blaja kat UiTM Arau, aku akan amek dia hujg minggu utk balik SP...time tu dia xder kete lg...dia ada kete mase aku dah abis blaja kat UUM tu...


petang ari khamis aku akan pi amek dia kat kolej dia, pastu kitorg akan singgah Pacific Alor Setar, beli Mc D...dia amek set double cheese burger, aku amek set quarter pounder...pastu nnti mama mesti tepon tanya "dah smpai mana??"...hehe...then aku akan ckp, "on the way dah ni..."


biler masuk jer kete, dia akan letakkan sos dlm burger aku, sementara aku drive...time tu slalunya lepas maghrib sbb maghrib dah solat siap2 kat masjid UiTM...so, aku akan mkn smbil drive kete...hee...pas dia melantak burger dia tu, sure dia akan ckp..."dah sampai kejut laa tau..." huh!! bukannyer nak temankan aku...asal kenyang jer trus tido...


tapi sejak aku dah abis blaja kat UUM, dan dia pun dah ada kete sendiri, kitorg dah jarang spend masa sama2...tmbah2 aku skrg ni keje kat KL...lg la dah jauh...klu jumpa pun bila aku blik SP...tu pun xtentu jumpa sbb KL cuti sabtu & ahad, tp perlis cuti jumaat & sabtu...bila dia cuti sem, baru la dpt jumper...


walaupun dia xsyg aku mcmane aku syg dia, aku xkisah...sebgai seorg kakak...mmg kena sayg adik2 pun...sbb tu dulu aku slalu nak keje jauh2 supaya adik2 aku rindu kat aku...(konon jerr....) tp xperla...yg penting aku syg kat diorg...mgkin sbb masa kecik2 dulu aku slalu buli diorg kot...hehe...adik aku yg kecik tu dulu, aku slalu buli smpai dia nangis...slalu ckp dia tu anak pungut, anak angkat...hehe...pastu sure dia akan nangis...sowi laa...jgn mare...hehee....


korg pun, klu ada adik, abang & kakak...sayangi lah mereka selagi mereka ada...hormati mereka...jgn berkira pun dgn mereka...sbb nanti2 klu kita susah, diorg jugak yg kita akan cari...kan??? mmg normal la dlm adik beradik tu pasti akan bergaduh, tp ingatlah AIR YG DICINCANG, TAKKAN PUTUS...alhamdulillah, aku adik beradik dah besar2 panjang ni xder pun gaduh2...sumer dah pandai pkir... 


k la...xlarat dah nak menaip utk malam ni...


nnti aku update lg..haa...genting part 2 xtulis...on the way...okies???


wassalam...


\(^_^)/

Wednesday, April 18, 2012

Saya Blogger Pilihan Chegu Zubir

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 11:24 AM 5 comments




klu nk join klik SINI


Ops...entry kali ni mcm pelik sikit...bukan apa...sja try masuk, lgpun blog aku tak setanding  dgn diorg...aku tgk peserta lain punyer blog...mmg gempaq la...follower berderet2 kot...yg aku ni baru 33 org jer...huu...


k la...ni jer entry kali ni...


wassalam....


~my blog~

GeNtInG Oh GeNtInG & BuKiT TiNgGi...Part 1

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 1:59 AM 1 comments
Alhamdulillah...plan yg dirancang berjalan jugak arini dgn jayanya walaupun ujan lebat ditengahari...aku nak sgt2 update blog ni skrg tp mata aku ni dah nantok giler...xperla..aku taip setakat yg mmpu...aku ni pun br jer smpai umah ni dlm kul 1.10am td...xlarat giler ni...sambil2 kakiku diurut u-phoria osim, tangan ligat menaip kisah arini...

17/04/2012
aku, jannah, zarin, ali & shikin bercuti ke Bukit Tinggi & Genting Highlands...ikut perancangan nak bertolak pkul 7.30am dgn mengalas perut roti jer...bila dah smpai petronas tmn melawati sbb amek jannah dgn shikin, sumer pakat2 nk melantak bfast old town...siap mkn nais lemak bagai...haha...klu dan makan tu paham2 ajer la..menyembang xingt dunia...last2 kitorg gerak pkul 9.30am dr old town menuju ke bukit tinggi...klu ikut plan sumer nak pi genting dulu, balik tu br singgah bkit tggi...tp biler aku pkir, kang trun dr genting sumer muka sememeh...mcm tu nk amek gmbr?? mesti xbest kot...so, sbb tu la kitorg pi bkit tggi dulu...


nak msuk bukit tggi kne caj rm12 sorg...bukit tggi tu mmg best la utk bergmbr...nnti aku masukkan gmbr2 yg kitorg amek...kat sana kitorg pi Colmar tropicale dgn Japanese Tea House...tp yg japanese tu mmg xberbaloi sgt la...letih giler kot kne panjat bukit utk ke tempat tu...kat atas tu xder la cantik mne pun...ok laa...

adoii...xlarat la nk smbg lg..nnti aku update laa...see yaa...

wassalam...  

\(^_^)/

Wednesday, April 11, 2012

SaYaNg KoRaNG SaHaBatKu...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 2:01 AM 0 comments
haha...ni shot paling cantek and paling klakar aku rase...tu yg aku masukkan dlm blog aku kali ni..haha...kitorg time ni melawat zarin kat hospital...pehtu dan buat gaya mcm2...sebok bergmbr plak..haha...






tp time ni xder fiqah, didi and azira...huuu...rugi korg xdtg melawat zarin...tp xleh nk kata jugak...fiqah xsihat, bru pas operation, azira msti tgh gelut study, didi plak wi xsihat...huuu...xperlaa...lgpun klu korg dtg, xmuat dah katil tu...(nasib bek 'xgheban' katil tu...)haha....


sahabat...thanks again and again and again for being there for me...syg korg sgt2...harap2 pasni klu kita sumer dah kawen pun ukhwah kita akan tetap berkekalan...insyaallah...


adoiiyaiii....dah pkul 2.01am..sok pg kul 9am ader klas Dr Faizah laa plak...huhu...nak tido la...nnti2 update lg...


wassalam...


\(^_^)/

Sunday, April 8, 2012

berfikirlah selagi boleh...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 10:07 PM 0 comments


wah...kali ni gempaq sket letak gmbr otak...hehe....tp posting kali ni bukan pasal Sains or biologi tau...sekadar melontarkan buah fikiran di dalam blog kecilku ini...


sekarang ni kat TV3 tgh bersiaran secara langsung ABPBH (anugerah bintang popular berita harian)...memandangkan xder rancangan lain yg menarik, terpaksa laa aku layankan juga ABP tu...lgpun dua hari ni otak aku dah serabut dgn presentation...3 kelas berturut2 diikuti 3 kali presentation...TERBAEK!!!


biler tgh ABP ni...aku selalu terfikir...bab2 hiburan ni, byk betul anugerah yerk??? hadiah plak gempaq2 sumer...almaklumlah, slalunya menda2 berunsur hiburan ni byk yg berebut2 nak sponsor...hurm, klu Imam Muda ker, ustazah pilihan ker, hadiah biasa2 jer...paling gempaq pun hadiah umrah ke tanah suci...patutlah zaman skrg ni kebanyakkan ibu bapa klu tanya nak anak jadi apa, lebih gemor anak jadi artis...penyanyi ker, pelakon ker...hurmm....mcmana kuih, ikut acuannyer laa...kan???


tp aku sure, masih ramai lg ibu bapa yg berebut2 nak antar anak ke sekolah tahfiz...alhamdulillah...aku pun klu berkesempatan, nak jugak antar ke sekolah tahfiz...insyaallah...klu tak tahfiz pun, yg penting mjadi anak yg soleh & solehah..insyaallah...


apa lg yg ingin kutaipkan di dalam blogku ini yerk??? wahhh...otak ku dah letih berfikir ni....tidoku smpai termimpi2 psl presentation kelas master...harap2 sumernya berjalan lancar kali ini...amin...


k la...nak rehatkan minda jap...sebelum mati seketika sebentar lagi...


wassalam...cayang korg...


\(^_^)/



Thursday, April 5, 2012

Huhu... :-(

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 7:39 PM 0 comments

jam menunjukkan pkul 7.21pm...aku masih di opis...stay back dgn jannah...sambil2 review annual report, sambil2 borak kacau jannah wat thsesis...kami berdua jer kat opis skrg ni...xder sesapa pun...

fiqah plak kne tahan kat wad...xtau la baper lama kne tahan...ingtkan ker juz minor surgery...tp tgk2 mcm major surgery jer...cian kat fiqah, xleh cakap...td aku, jannah dgn didi pi melawat dia...cian sgt...xleh telan air liur, xleh ckp, nk bernafas pun susah...sudahnyer, kitorg cadang balik awal laa sbb nk bg dia rehat...kang klu dok lama2 dlm tu, watkan dia kepingin nak berborak jer...ptg ni mgkin syira dgn azira plak yg pi teman dia...

mlm ni aku stay back kononnyer sbb nak review laa annual report tu...sok ada discussion dgn nisa...kul baper xsure lg...kebetulannyer mlm ni aku ada tuisyen, so...tu yg stayback...jannah plak ada janji tgk wayang dgn kawan master dia...diorg nak tgk citer hunger games...aku nk gak join, tp xsempt kot...aku abis tuisyen lewat...

waaa....miss him so much...sbb skrg dia dah balik tggal kat gombak...mmg la aku tau gombak tu xjauh mana...tp dah xleh jmper ari2 mcm dulu...huuu...sedey....klu x time2 mcm ni sure kuar mkn mlm dgn dia...wawawa....windu....cepatlaa kawen...ari2 leh jumper...hehe...doakan erk...

k laa...nak sambung keje aku..len kali aku update lg....

wassalam...ummuuaahhh....

\(^_^)/



 

~ NuKiLaN HaTiKu ~ Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Angry Birds Merchandise