SaHaBaT MaYa

Saturday, December 31, 2011

Ya Habibi...Ya Maulana...

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 12:59 AM 0 comments
ya habibi! ya maulana!...hee....comel xgmbr kucing ni???cute kan???


posting kali ni xder kene mengena pun dgn gmbr di atas apatah lagi dgn tajuk di atas...tajuk tu sekadar nak disuaikan dgn gmbr ni jer...hee....


ni mungkin posting terakhir utk tahun 2011...lusa kita dah melangkah ke tahun 2012...byk ramalan yg mengatakan kiamat bakal terjadi pada 2012...pape pun, kita perlulah tingkatkan amal ibadat kita walau biler pun kiamat tu..tul x?? sbb kiamat tu tetap rahsia Allah swt...xder saper pun tau...kita cumer tau ia bakal terjadi pd hari Jumaat....jumaat mane??? wallahuallam...


esok pagi dah balik KL...bas kul 1030 pg..adoii...brg lgsg xkemas apa lg ni...agak2 klu sok kms pas subuh sempat kot erk??? cepat btul abis cuti...xpuas lg nak lepak2 atas katil ni...cuti sakan smpai lgsg xbukak buku...haha....sbb tu laa kne balik gak esok wpun msuk keje ari selasa...sbb nak study laa...(insyaallah...jgn konon jer...)


balik cuti kali ni...ok gak laa...sempat masak beberapa dishes...korg pun boleh tgk kat FB aku...ader aku letak gmbr...antara yg aku sempat masak...sup daging berempah, fettucini goreng, spagetti carbonara, bubur kacang durian..nak masak mi kuah, tp xsempat la plak...huhu....xperla...balik bln 2 ni plak laa...bln dua ni ada cuti awal muharam dgn thaipusam...xslh aku dpt cuti 2 hari...so total 4 hari laa cuti...cumer aku xconfirm whether KL amek xcuti tu...yeee...balik kg lg...


nk citer apa lg erk???haa...td pi klinik, dapat mc...selsema aku ni xhlg2 laa...dkt 3 bln kot aku rse....aku klu kne selsema, mmg susah nak lega...adoii...mcm2 jenis ubat dah telan...baik yg mengantuk ataupun x...sumer xjln...(my moncet bru msg...dia pening kpla...adoii...kita selsema...dia plak pening...sme2 sakit laa plak...sehati sejiwa gitu..hehe...moga2 hubungan kami hingga ke jinjang pelamin...amin...)


k la...aku nak smbg tgk Tentang Dhia kat TONTON jap....pehtu tido laa...ubat dah makan...tggu ngantok trus ttup mata laa...(selsema tp aircond bilik bukak..heee...) sok pagi bru kmas beg, sempatnyer....


luv u all...


wassalam...

Wednesday, December 28, 2011

It's Sooooo Annoying....

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 7:09 PM 3 comments
Hurm.....tajuk post kali ni mcm nada marah..kan??? ader laar a bit marah....geram....bengang...sumer bercampur baur...huuu....aku dah xtau nak kongsi dgn saper ttg ni, so aku update blog ni sblum masuk waktu maghrib...


cuti ni dok kat umah, ngadap FB jer keje aku...so, aku nak citer psl FB laa sket ni...tension btul aku biler tgk news feed aku penuh dgn org yg jap2 update status dia..ntah apa2...pehtu plak, suka sgt gne bahasa kasar...rasa mcm nak delete jer hamba2 allah tu dr friend list aku, supaya status dia yg gunakan bahasa kasar tu tidak mengganggu mataku ini..huuu...tp kang klu aku delete...marah plak...(ntah2 dia xsedar pun klu aku delete dia..heee... :-) ...


pada aku, FB ni tempat utk kita connect dgn kengkawan...bukan tempat utk kita maki hamun org...bukan tempat utk kita buka aib kita sendiri...or tempat utk kita tunjuk kita ni terrer...sbb mende2 macam ni laa....FB dah jd negative effect dlm hidup kita, sbb kita tak reti nak gne FB ke arah kebaikan...


bak kata pepatah, nak 1000 daya, xnak 1000 dalih...


so korg, klu tetiba aku terDELETE korg, jgn laa nak marah aku...try scan diri korg ttg posting2 korg kat FB tu...wpun korg bukannya tujukan kat aku, tapi sikit sebyk mengganggu jiwa aku ni...aku sedar laa, aku ni pun bukan baik sgt & bukannyer perfect sgt, ckup2 laa dosa yg aku dh ada, xlarat laa nak tanggung dosa korg tu...


utk pembaca blog aku ni...thanks for u're supports...sama2 muhasabah diri kita, apa kegunaan FB pada diri kita sebenarnya???


luv u all...


wassalam... \(^_^)/

Wednesday, December 21, 2011

Happy Besday My Moncet!!!

Posted by eikorina-NaWaL sYaFiQ at 2:54 PM 2 comments
Hehe...tjuk posting kali ni mcm mengada2 sket..kan??hee....comel x???(perasan btul aku ni...)
arini besday bakal suami aku..(insyaallah.....)..semoga moncet panjang umo, murah rezeki & dipanjangkan jodoh kita..amin...aku xtau nak bg hadiah apa...jenuh dah aku pikir...wallet dan penah bg..tali pinggang dah penah bg...even t-shirt pun dah penah bg...nk bg apa lg erk??? hurm...korg ader idea x nk bg apa???


tarikh arini 21/12/2011...baper ari jer lg kita akan melangkah masuk ke tahun 2012...tak sangka btul....cepat btul masa berlalu...uik..(ring a bell!!!) aku rse mcm byk jer posting aku tlis ayat ni..(cepat betul mase berlalu)...tp mmg cepat pun....tak sngka...dah nak masuk 2 tahun aku keje as a lecturer kat IPB ni...susah senang..payah getir amat kurasai...apa2 pun..alhamdulillah...aku ada kawan2 yg sentiasa bersamaku dlm susah senang menghadapi umpatan org tertentu...thanks jannah, fiqah, zarin, shikin, didi, azira...sayang sgt kat korg...and of coz...my moncet yg selalu terpaksa tadah telinga dengar aku ngadu pasal mslh yg aku hadapi time keje ni...


hurm...thn depan apa azam aku erk??? haa...azam utama aku nak kawen laa..(hehe...gatai noh??) alaa....umo aku mmg dah ptut kawen kot..so xsalah kan klu azam aku utk thn depan nak kawen?? lagi satu azam aku, nak kurgkan complain student tentang aku...kengkadang tu aku ada dgr2 cerita psl student ckp aku garang laa...aku ajar xpaham laa...aku apa2 lg laa...hurm...so for next year...aku akan stat ajar dgn efisyen dan berdedikasi...okies???


erm...apa lg erm azam thn dpn...?? haa...azam thn depan nak bli umah baru utk mama dan adik2...insyaallah klu dimurahkan rezeki...


k laa...ni jer azam aku wat mase ni...ada lg 10 hari sblum msuk 1 jan 2012...so mgkin akan tmbh lg azam yg lain...hee...


k la...nak siapkan keje key-in mentor mentee ni...see ya...


ummuuaahhh...


wassalam.. \(^_^)/ 



 

~ NuKiLaN HaTiKu ~ Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Angry Birds Merchandise